Pinware River, Labrador: de ultieme plek om te vliegvissen

Pinware River Labrador vliegvissen

Vliegvissen in Pinware River, Labrador is niet direct het eerste wat in je opkomt als je wilt gaan vissen in Canada. De meeste fanatieke vissers zullen zich richten op de zalmtrek in West-Canada. Deze is natuurlijk geweldig, maar ook in Oost-Canada zijn er eindeloos veel schitterende visplekken.

De Pinware River in Labrador is, hoewel de meesten denken dat het aan het einde van de wereld ligt, vrij eenvoudig te bereiken. Het riviertje ligt in Pinware Provincial Park in het uiterste zuiden van Labrador en is goed bereikbaar vanuit zowel Oost-Quebec over de weg, of vanaf Newfoundland per veerboot.

De omgeving van Pinware River Provincial Park

Dit relatief kleine provinciale park (68 hectare) is een verborgen juweeltje in de wildernis van Labrador. Het gesteente in het gebied rond Pinware River Provincial Park bestaat uit een grote verscheidenheid van zeer oud graniet. Een monster van graniet dat is verkregen uit een kleine steengroeve in de buurt van de ingang van het park, is gedateerd op 1466 miljoen jaar oud. Ook de omliggende gesteenten in deze omgeving, de Grenville Province, zijn bijna een miljard jaar oud.

Deze streek strekt zich uit over Zuid-Labrador en Zuid-Québec en een stukje Ontario en is de jongste geologische provincie van de Canadese Shield, de aardkorst dat een groot deel van de Canadese bodem uitmaakt.

Boreale bossen zijn de belangrijkste vegetatie rondom Pinware Park. Het is een dicht naaldbos, dat slechts hier en daar wordt onderbroken door de oude gesteenten die zijn gevormd door de gletsjers in de IJstijd.

Moerassen, zuivere schone meren en kristalheldere riviertjes en beken sieren hier het landschap. Vele soorten planten groeien tussen de naaldbomen waaronder diverse smakelijke bessen. Het park grenst aan de Strait of Belle Isle, waar walvissen en zeevogels in overvloed zijn.

De Pinware River die dwars door het parkje stroomt is een schitterend riviertje om te vliegvissen. In dit riviertje is het goed vissen op zalm en kabeljauw die hier in overvloed zwemt. De enige restrictie voor het vissen hier is dat andere vissoorten direct weer worden teruggezet om de visstand op peil te houden.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies