2016: Whistler Blackcomb beste skigebied van Noord-Amerika

Whistler Blackcomb wintersport Canada

Whistler Blackcomb is door SKI Magazine voor het derde jaar op rij benoemd tot het beste skigebied op het Noord-Amerikaanse continent. In een onderzoek onder ongeveer 15.000 respondenten werd gevraagd om de top 50 Noord-Amerikaanse skiresorts te beoordelen op 18 criteria.

Het skigebied van Blackcomb is ook veruit het populairste skigebied van West-Canada. Natuurlijk zijn er ook nog de wintersportoorden van de Powder Highway en de skigebieden van Banff en Lake Louise. Door de grootte van het gebied en de eindeloze mogelijkheden, is Blackcomb echter verreweg de meest populaire bestemming om te gaan skiën of snowboarden. Veel inwoners van Vancouver gaan tijdens het winterseizoen lekker een weekendje skiën en om die reden kan het in de weekends wel aanzienlijk drukker zijn. Bekijk een video voor een indruk van het skiresort.

Whistler Blackcomb beste skigebied

In de uitgave van het SKI Magazine geeft uitgever Allen Crolius aan dat skiërs steeds meer eisen stellen aan hun skivakanties.

“Toeristen zijn op zoek naar een breed scala aan voorzieningen op en rond de piste,” zegt Crolius. “Whistler Blackcomb heeft fantastische skifaciliteiten, verdeeld over twee bergen, en daarnaast levendige gemeenschappen. Hiermee worden de toeristen op alle fronten voorzien in hun behoeften.”

Dave Brownlie, de CEO van het skiresort, noemt het een enorme overwinning voor het resort. “Het is onze visie om met Whistler Blackcomb het nummer 1 skiresort in de wereld te zijn,” zei Brownlie.

“Whistler is als gemeenschap gewijd aan het voorzien in de verwachtingen van de gasten en ze deze ervaring te geven. Het is leuk om te zien dat de publieke opinie deze inspanningen herkent en waardeert.”

De eerste sneeuw van het seizoen 2016-2017 is alweer gevallen begin september, dus een nieuw bruisend skiseizoen is alweer van start gegaan. De officiële opening van Blackcomb voor het winterseizoen 2016-2017 is op 24 november 2016.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies