In 2019 bezochten meer toeristen Canada dan ooit tevoren

2019 statistieken toerisme canada

Ja, het was te voorspellen. Het feit dat Canada steeds vaker wordt genoemd in lijstjes van favoriete vakantiebestemmingen, legt het Canadese toerisme geen windeieren. 2019 was een topjaar voor het toerisme in Canada!

Jaar na jaar komen toeristen vanuit de hele wereld op Canada af om te genieten van de geweldige natuur, de heerlijk relaxte cultuur en voor leuke toeristische highlights. 2019 Was dan ook het derde jaar op rij dat Canada een recordaantal toeristen heeft verwelkomd.

Statistieken toerisme Canada in 2019

Volgens Destination Canada reisden vorig jaar maar liefst 22,1 miljoen toeristen van over de hele wereld naar Canada. Waar iedereen vandaan kwam? De sterkste stijging van het aantal toeristen was afkomstig uit de VS en Mexico. Vanuit beide landen steeg het aantal reizigers met 12%. Voor Mexico waren dat er 496.000 reizigers, terwijl de VS het grootste deel van het toerisme naar Canada voor zijn rekening nam met 15 miljoen bezoekers in 2019.

De landen die na de VS voor het meeste toeristen zorgen zijn het Verenigd Koninkrijk (876.000), China(712.000) en Frankrijk(668.000).

Destination Canada schat dat de Canadese toeristische industrie ongeveer $ 104,9 miljard aan inkomsten genereert en dat ongeveer 10% van de arbeidsmarkt is onder te brengen in de toeristische sector.

Te veel toeristen?

De al maar toenemende toeristenstroom is natuurlijk goed voor de Canadese economie, maar trekt volgens sommige natuurfanatici een spoor van vernieling door de Canadese natuur. Zwerfvuil, niet respectvol gedrag ten opzichte van de natuur en simpelweg onvoldoende capaciteit om al die toeristen te verwerken, zorgen voor soms zorgwekkende taferelen.

Terwijl je een paar jaar nog lekker kon wandelen bij Lake Louise – ook al is het er altijd druk – is het nu wel een van de laatste plaatsen waar je wilt zijn tijdens het zomerseizoen. Ook beperkte parkeergelegenheid en pendelbussen spelen de capaciteit parten. Het is niet de vraag óf maar wanneer de natuur gaat zuchten onder het toenemende toerisme.

Wat is het alternatief?

In mijn blog Canada-reis 2021: Hier moet je rekening mee houden adviseerde ik al om vooral buiten het hoogseizoen te reizen als je naar West-Canada gaat. Dit betekent niet dat je de zomer moet vermijden, maar als je in die periode reist, je zeker rekening moet houden met grote drukte bij toeristische hotspots.

Een andere optie is om te reizen naar Oost-Canada of bijvoorbeeld Yukon. Daar is natuurlijk ook toerisme, maar aanzienlijk minder dan het bijzonder populaire Alberta en British Columbia.

Bron: https://curiocity.com/

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies