Whistler Suspension Bridge: 5 feiten over de hangbrug

Whistler Suspension Bridge

Het resort van Whistler Blackcomb heeft al enige tijd geleden aangekondigd dat er iets nieuws in de lucht hangt voor de wereldberoemde vakantiebestemming. En dat blijkt een letterlijke interpretatie te zijn: Whistler krijgt een van de meest spectaculaire hangbruggen van heel Noord-Amerika: de Whistler Suspension Bridge op Mount Whistler. En het is inderdaad niet mis!

Op 18 mei 2018 deelde werd in het Pique Newsmagazine van Whistler bevestigd dat er inderdaad iets ‘in de lucht hing’, iets sensationeels…. Met slechts een paar details laat Whistler Blackcomb de belangstellenden toch wel een beetje in het ongewis.

Wel geeft het management aangegeven dat de aanleg van de Whistler Suspension Bridge deze zomer aanvangt. Daarnaast wordt ook het Whistler Bike Park uitgebreid, waarbij het aantal steile trails wordt verdubbeld.

Feiten over de hangbrug

Hier zijn 5 feiten die al bekend zijn over de Whistler Suspension Bridge:

  1. De hangbrug begint in de buurt van Peak Chair en eindigt op het uitkijkpunt van West Ridge. De vice-president voor bedrijfsontwikkeling van Whistler Blackcomb, Rob McSkimming, zei in het artikel van Pique Newsmagazine: “Het gaat een heel gaaf project worden.” Eén uiteinde van de hangbrug komt op de West Ridge. Zeker als je al weleens bent wezen snowboarden of skiën in Whistler, dan is de kans groot dat je al langs de locatie van de nieuwe hangbrug bent gekomen. De West Ridge is een prachtig stuk van ruige rotsen en kliffen dramatisch uitziend gewas van rotsen en kliffen met een adembenemend uitzicht.
  2. De hangbrug zal een deel van Whistler Bowl overspannen en verbonden zijn met de Whistler Summit Loop. Het uitkijkpunt van de West Ridge vindt aansluiting op het netwerk van de bergwandelpaden die beginnen op de top van Whistler Mountain. Tijdens de laatste ijstijd lag deze hele regio onder een dik pak ijs, zo dik dat slechts enkele bergtoppen er bovenuit staken. Wanneer je over de Whistler Summit Loop wandelt, zie je de geschiedenis letterlijk in het landschap gekerfd.
  3. De hangbrug heeft een totale lengte van 130 meter en heeft een uitstekend uitkijkpunt, een soort Glacier Skywalk, maar dan zonder glazen vloer. Alsof een hangbrug bovenop een bergtop nog niet extreem genoeg is, wordt er ook nog een overhangend uitkijkplatform aan de West Ridge geplaatst.
  4. De Whistler Suspension Bridge is een derde langer dan de hangbrug bij Sea To Sky Gondela bij Squamish. Die hangbrug is met een lengte van 100 meter al spectaculair, maar Whistler zoekt graag extremen op en daarmee worden records gebroken, net zoals destijds met de Peak 2 Peak gondola. Het resort van Whistler Blackcomb laat zien een beetje uitdaging niet te schuwen.
  5. De Whistler Suspension Bridge kan weleens de hoogst gelegen hangbrug van Noord-Amerika worden. Inderdaad, de top van Whistler Mountain ligt op 1.530 meter boven zeeniveau en de hangbrug kan ook daarmee een record vestigen. Het record kan pas worden bevestigd wanneer de bouw is voltooid, maar de kansen zien er gunstig uit.

Aanleg Suspension Bridge en West Ridge Viewpoint

Bezoekers tijdens de zomer zullen helaas de opening moeten missen, aangezien de brug nog in aanbouw is. Wel kunnen zij vast van een voorproefje genieten, want de aanleg is te zien wanneer je met de Peak Express naar de top van Whistler Mountain gaat. Deze spannende nieuwe attractie zal in de late herfst klaar zijn en open voor het publiek in het komende winterseizoen.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies