5 Mooie wandelroutes in de omgeving van Tofino

wandelroutes omgeving Tofino Vancouver Island

Tofino is een bestemming op Vancouver Island die bezoekers het heerlijke gevoel de Pacific Northwest geeft. Het gevoel zelf is moeilijk te omschrijven, maar ik verzeker je dat je met de onderstaande wandelroutes in de omgeving van Tofino direct begrijpt wat ik bedoel.

Gelegen aan de westkust van Vancouver Island ligt de omgeving van Tofino op ongeveer drie uur rijden vanaf Nanaimo en een dikke vier uur rijden vanaf Victoria. De rit vanaf Nanaimo behoort tot een van de mooiere routes van Vancouver Island en leidt door eeuwenoude regenwouden voordat je de kust bereikt.

In de regio van Tofino kun je schitterend wandelen. Er zijn talloze eenvoudige wandelroutes die ook niet al te lang zijn. Vanaf deze routes kan je eenvoudig het strand op wandelen of juist de dichtbegroeide wouden in. Een sectie van het Pacific Rim National Park ligt op slechts een paar kilometer ten zuiden van Tofino en er zijn in dit park diverse mooie wandelroutes.

5 Wandelroutes in de omgeving van Tofino

Canso Plane Crash Site

In februari 1945 steeg het RCAF Canso 11007 vliegtuig op vanaf het vliegveld bij Tofino. Het toestel stortte vrijwel direct na opstijgen neer in een zeer zwaar bebost gebied in de regio van Radar Hill. Met veel geluk wist de bemanning te overleven, maar het toestel ligt tot op de dag van vandaag op dezelfde plek, zodat wandelaars het toestel kunnen bezoeken.

Als je van plan bent het toestel daadwerkelijk te bezoeken, wees voorbereid dat de weg ernaartoe weleens modderig kan zijn. Hoewel de wandelroute voor het grootste deel eenvoudig te noemen is, kan een deel flink modderig zijn, maar dat is afhankelijk van de weersomstandigheden.

De aanvang van deze wandelroute is bij de parkeerplaats van Radar Hill, maar is niet erg duidelijk aangegeven. Vanaf de parking loop je terug naar de weg en loop je in zuidelijke richting tot de 15e telefoonpaal. Het klinkt primitief, maar vanaf daar is de wandelroute vrij duidelijk aangegeven.

Schooner Cove Trail

Een van de kenmerken die de omgeving van Tofino zo magisch maakt is de ruige kustlijn van de Pacific met de kilometers lange stranden. De Schooner Cove Trail is een perfecte wandelroute om deze kenmerken te ervaren en loopt over houten bruggetjes, stukken boardwalk en door de weelderige regenwouden van de westkust.

Deze wandelroute is slechts twee kilometer lang, maar heeft gedurende de route wel regelmatig steile secties en trappen. Het is een relatief eenvoudige wandeling, maar de schitterende omgeving is een perfect excuus om hier zeker een paar uur de tijd voor te nemen om ervan te genieten. Tip: maak deze wandeling als het eb is.

Deze trail begint direct aan de Pacific Rim Highway ter hoogte van het vliegveld van Tofino.

Rainforest Trail

De Rainforest Trail bestaat uit twee lussen binnen het Pacific Rim National Park. De route loopt over verhoogde boardwalks door een stokoud, weelderig regenwoud aan de westkust. Hier krijg je een goed beeld van hoe de oerwouden op Vancouver Island waren voordat de houtbouw de vrije hand kreeg. Enorme Douglas sparren en cederbomen en een dikke laag mos op de bodem zijn hier de standaard.

De meeste wandelaars nemen route B, aangezien deze aan de westzijde van de snelweg ligt, net naast de parkeerplaats. Route A is echter net zo spectaculair.

Wild Pacific Lighthouse Landing

Aan het zuidelijke uiteinde van Ucluelet  is dit een korte wandeling langs de ruwe kustlijn langs de rotsen en de vuurtoren die op de rotsen is gebouwd. Het grindpad is eenvoudig te lopen met een klein beetje hoogteverschil in de lusvormige route, die weer uitkomt bij het parkeerterrein.

Er van uitgaande dat je beschikt over goede kleding, is de beste tijd om deze route te wandelen tijdens een storm. Het is fascinerend om te zien hoe de wind de enorme golven donderend tegen de rotsen slaat. De krachtige winden vanaf de Pacific zijn heel indrukwekkend. Dit is een perfecte plek voor storm watchers!

Deze wandelroute is te bereiken door richting het zuiden te rijden over de Pacific Rim Highway. Bij de kruising draai je af richting Ucluelet Volg de weg dwars door Ucluelet en rijd helemaal tot het einde van het schiereiland bij Coast Guard Drive. Daar is de parkeerplaats aan de linkerzijde.

Lone Cone

Lone Cone is de enige wandelroute bij Tofino die een tikkeltje pittiger is qua niveau, een heel tikkeltje pittiger. Deze route is een echte uitdaging, maar degenen die hem hebben volbracht zijn één voor één enthousiast aangezien de beloning van de inspanning ‘in het kwadraat wordt uitbetaald’. De route stijgt over de laatste anderhalve kilometer van het pad maar liefst 730 meter.  Je wordt beloond met een werkelijk adembenemend uitzicht over de omgeving van Clayoquot Sound. Het steile en ruwe pad is een van de rustigste wandelroutes die je je kan voorstellen.

Om bij de aanvang van de Lone Cone Trail te komen, is het nodig een watertaxi te nemen (kosten plm. $25), aangezien deze net ten noorden van Tofino op Meares Island ligt.

Deze mooie wandelroutes bij Tofino zijn slechts een greep uit het ‘assortiment’. Bekijk hier nog 5 kustwandelroutes op Vancouver Island.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Vancouver Island

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies