5 Redenen om Sleeping Giant Provincial Park te bezoeken

Sleeping Giant Provincial Park vakantie Oost-Canada

Sleeping Giant Provincial Park is gelegen aan de noordelijke oever van Lake Superior, vlak ten oosten van de stad Thunder Bay. Het park is vernoemd naar de werkelijk immense rotsformatie die uit het water rijst en tot hoog in de lucht rijkt.

Met kliffen van wel 200 meter hoog is de Sleeping Giant het einde van veel wandelroutes die vanuit het park naar de Lake Shore leiden. Bij helder weer zie je over het water van Lake Superior de stad Thunder Bay liggen.

Wat maakt Sleeping Giant PP zo bijzonder?

De enorme, massieve rotsformatie, de zonovergoten stranden aan ’s werelds grootste meer, serene binnenwateren en idyllische campings kenmerken dit unieke park in noordwestelijke deel van Ontario. Het park is gelegen op minder dan een uur ten oosten van Thunder Bay, met het dichtbeboste Sibley Peninsula, dat als een uitgestoken vinger uit het water rijst. En natuurlijk kan het in de zomer lokaal vrij druk zijn op het strand, er is altijd ergens een rustig plekje op het strand binnen de 24.400 hectare die het park groot is.

Onderstaand som ik vijf hoogtepunten voor je op van Sleeping Giant Provincial Park.

Hoogtepunten van Sleeping Giant Provincial Park           

Wandel naar de top van de grote reuzenrots

Als je slechts één ding mocht doen in dit park, dan adviseer ik je met 100% overtuiging dat je naar de top van de rots moet wandelen. Kanttekeningetje is wel dat je niet erg last moet hebben van hoogtevrees. Het is een stevige klim, maar je wordt beloond met een reeks van indrukwekkende vergezichten, zowel in oostelijke als in westelijke richting over Lake Superior.

Een hoogtepunt van de wandeling zijn de stapstenen van de Giant’s Knees. Hierna eindigt het pad abrupt in een steile bergwand waar de granieten rots zich 200 meter in de diepte stort om te eindigen in de beboste oever van Lake Superior. Vervolgens is er nog een afgrond van 90 meter voordat de rots uitkomt in het enorme Lake Superior.

Het uitzicht vanaf de Sleeping Giant over deze binnenzee is duizelingwekkend, adembenemend en zeker een van Canada’s meest indrukwekkende uitzichten. Je zult moeten zweten voor de prijs, want de wandeling over de volle lengte vanaf de Kabeyun South Trailhead is 22 kilometer. Als deze afstand je te lang is, huur dan in het park een mountainbike, want dan kan je de eerste 7,5 kilometer van de afstand afsnoepen.

Afkoelen in Middlebrun Bay

Vanaf de parkeerplaats is het zo’n 4,8 kilometer wandelen naar Middleburn Bay. Deze halfronde baai is geen sensationele wandeling, maar de baai heeft een heerlijk strand en niets is zo lekker om na een verhittende wandeling een duik in het frisse water te maken. Neem een kleed mee, een picknickmand en breng hier de dag door.

Het grootste deel van het parkbezoekers zal naar makkelijker toegankelijke stranden trekken, dus zelfs in de weekends is het hier lekker rustig. Kijk, dat is de reden waarom je op mijn website zit: omdat ik weet waar je moet zijn!

Peddelen over Marie Louise Lake

Centraal in het park ligt het grote Marie Louise Lake. Dit meer is geschikt voor alle niveaus van kanoërs en lokaal worden er kano’s en kajaks verhuurd. Door vroeg te gaan peddelen kun je genieten van de mystieke mist die dan nog als een witte deken boven het meer hangt. Bovendien is het voor de middag vaak nog rustig. De 19 kilometer lange oever van het meer biedt diverse mooie plekjes om aan te meren en te picknicken. Tip: als je hier wilt vissen, zorg dan voor een visvergunning. Het meer zit vol met snoek en kleinbekbaars.

Schiet een selfie bij de Thunder Bay Lookout

Voor de mensen met hoogtevrees is de Thunder Bay Lookout een goed alternatief voor de Sleeping Giant Lookout. Met slechts een hoogte van 100 meter boven de oevers van Lake Superior is deze lookout bereikbaar met de auto of mountainbike. Het platform ligt op negen kilometer ten westen van de weg 587. De weg ernaartoe is ruw en het kost even om er te komen, maar het uitzicht is absoluut de moeite waard voor een indrukwekkende selfie.

Kampeer in Sleeping Giant Provincial Park

De campings aan de oever van Marie Louise Lake zijn een heerlijke plaats als uitvalsbasis om het park te verkennen. Slechts enkele stappen zijn er nodig om ’s morgens vanuit je tent een frisse ochtendduik te maken. En wat is het heerlijk om na een dag wandelen nog even te kunnen afkoelen in het meer.

Ook voor vissers is dit een uitstekende plaats om te verblijven. Indien je dat wilt ligt er elke avond verse vis op de barbecue. Wederom, denk om de visvergunning!

Op slechts een kilometer lopen van de lakeshore van Lake Superior, kun je met een beetje geluk ’s avonds genieten van een vurige zonsondergang.

Bereikbaarheid

Sleeping Giant Provincial Park is een schitterend park en een absolute aanrader om te bezoeken. Doordat het park gelegen is aan de Trans Canada Highway (TCH) is het park goed bereikbaar. Bereid je voor op een schitterende omgeving, volop natuur en duizelingwekkende uitzichten! In deze video krijg je een mooie indruk van de omgeving.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Ontario

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies