Highlights van Toronto bezienswaardigheden

Met deze 7 highlights van Toronto maak je een bezoek aan deze geweldige stad altijd een succes.  Toronto staat natuurlijk model voor Canada. Deze altijd levendige stad is een smeltkroes van culturen, waardoor er altijd wel een festival is of een kleurrijke street parade. De CN Tower is waarschijnlijk wel de meest iconische highlight van de grootste stad van Canada. Vanuit het vliegtuig zie je deze toren al van veraf boven de enorme wolkenkrabbers uitsteken.

Ga je deze miljoenenstad bezoeken? Zorg dan zeker dat je de onderstaande highlights niet mist!

7 Highlights van Toronto, de meest bruisende stad van Canada

CN Tower

De iconische CN Tower was een wonder van de architectuur uit de jaren 70. Meer dan twee decennia lang was deze toren het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. Deze gigantische betonnen injectienaald is echter nog steeds een enorme toeristische trekpleister en dagelijks worden duizenden toeristen van over de hele wereld naar het uitkijkdek (446 meter hoog) vervoerd met twee pijlsnelle liften.

Op deze hoogte is een deel van de vloer van glas gemaakt, zodat je recht naar beneden kan kijken. Ben je een echte waaghals en vind je dit maar tam vermaak? Doe dan de CN Tower Edgewalk, waarbij je aangelijnd over het dak van het uitkijkdek kan lopen.

Tip: Wil je omhoog op de CN Tower? Koop je kaarten online, want het kan je op een drukke dag twee uur wachttijd besparen. Bovendien zijn de kaarten online 15% goedkoper.

Royal Ontario Museum

Het Royal Ontario Museum is het grootste museum in Canada en het op één na grootste in Noord-Amerika. In het museum vind je kunst, wereldcultuur en natuurlijke geschiedenis. Met meer dan 6 miljoen items verspreid over 40 verschillende galerijen, heb je werkelijk een volledige dag nodig om de hele collectie te kunnen zien. Natuurlijk kun je beter een selectie maken van wat je wilt zien en er lekker een paar uurtjes rondslenteren. Enkele opmerkelijke collecties zijn onder meer dinosaurussen (maar dan kun je beter het Royal Tyrell Museum in Drumheller bezoeken), mineralen, Afrikaanse kunst, Europese geschiedenis en de Canadese geschiedenis.

Toronto Zoo

De Toronto Zoo is een bijzondere dierentuin. Meer dan 40 jaar geleden opende deze haar deuren, maar in tussentijd is de dierentuin goed met de tijd meegegroeid en wordt wereldwijd geroemd vanwege de schitterende digitale educatieve systemen.

Met een oppervlakte van 287 hectare is de Toronto Zoo het grootste dierenpark van Canada en vertegenwoordigt het zeven wereldregio’s van dieren. Het management van het park spant zich samen met een aantal andere dierentuinen in om bedreigde diersoorten te beschermen.

Zowel in de zomer als in de winter behoort deze schitterende dierentuin tot de absolute highlights van Toronto. Het wordt aanbevolen om de toegangskaarten online te kopen op de website van de Toronto Zoo.

uFly Flight Simulator

Hoewel deze attractie eigenlijk in Mississauga ligt, is het een prachtige ervaring om te beleven als je in om om Toronto verblijft. Als je er ooit van gedroomd hebt om piloot te worden en met een commercieel vliegtuig te vliegen, dan moet je deze kans absoluut benutten. Bij uFly’s kun je in de cockpit van een B 777-200ER zitten. Dit is een van de meest geavanceerde en realistische openbaar beschikbare vluchtsimulators ter wereld! In de simulator zit je naast een ervaren piloot die je zal helpen met opstijgen, vliegen en landen op diverse luchthavens over de hele wereld. Echt een supervette ervaring die ik je van harte kan aanbevelen!

Toronto Islands

Het altijd drukke stadscentrum kan wel eens overweldigend zijn. De Toronto Islands zijn dan een heerlijk toevluchtsoord om lekker te ontspannen en even de drukte te ontlopen. Gelegen in Lake Ontario voor de kust van de drukke stad, zijn ze eenvoudig te bereiken met een pontje vanaf Queen’s Quay bij de Harbourfront.

De acht eilanden bieden mooie gelegenheid om in alle rust te recreëren, te zwemmen, te picknicken of te fietsen. Ook kan je een bootje huren en Lake Ontario opvaren. Meer informatie over de bereikbaarheid van de Toronto Islands vind je op deze website.

Toronto Eaton Centre

Hoewel een winkelcentrum niet als een echte highlight kan worden gezien, is het Toronto Eaton Centre wel een echte must-see als je hartje Toronto aan het verkennen bent. Gelegen aan het Yonge-Dundas Square, het Times Square van Toronto, ontvangt dit winkelcentrum meer jaarlijkse bezoekers dan elke andere topattractie in de stad. De duizelingwekkende aantallen van wel 50 miljoen in 2015 (!!!) jaarlijkse bezoekers zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. Zeker als je vlak voor vertrek terug naar Nederland nog even goedkoop merkkleding wilt shoppen, kun je hier je hart ophalen.

Distillery District

Het Distillery District  is een deel van het centrum waar je talloze boetiekjes, gezellige cafés, kleine ambachtelijke winkeltjes, kunstgaleries, podia en bekroonde restaurants vindt. Dit is in Toronto de plek om te kijken en gezien te worden.

Dit centrum van cultuur is met regelmaat internationaal geprezen en daardoor heeft dit deel van het centrum een aantrekkingskracht op zowel Canadezen als op toeristen. De karakteristiek gerestaureerde gebouwen van rode bakstenen en de Victoriaanse bouwstijl van de gerenommeerde Gooderham & Wort whiskydistilleerderij, typeren het district.

Gezelligheid voert de boventoon in dit deel van de stad. In de zomer zijn er veel live optredens van bandjes en lokale artiesten, maar ook van internationaal bekende straatmuzikanten. De altijd drukke agenda vind je op de website van de Destillery District geeft je alle benodigde informatie met een agenda van de aankomende evenementen.

Saint Lawrence Market

Het pand waarin de huidige Saint Lawrence Market is gevestigd dateert uit 1844. Destijds werd het gebouwd om de functie te vervullen van stadhuis voor Toronto.

Tegenwoordig zijn er een Food Market en een kunstgalerie in gevestigd. Door de kenners is de St. Lawrence Market een van de beste Food Markets ter wereld. Dagelijks verkopen tientallen lokale boeren hier de heerlijkste delicatessen, variërend van vlees, kaas, verse groenten en vers bereide etenswaren. Ook worden er in het pand vaak rommelmarkten en kleinere evenementen gehouden.

Het bovendeel van het gebouw, waar ooit de raadszaal was, biedt ruimte voor een galerie waarin de artefacten worden tentoongesteld uit de periode waarin het gebouw dienst deed als stadhuis.

De St. Lawrence Market is dagelijks open. Wil je deze unieke markt en een van de gezelligste highlights van Toronto bezoeken? Kijk dan voor meer informatie op de website van de Saint Lawrence Market.

Royal Ontario Museum

Het Royal Ontario Museum is Canada’s grootste natuurhistorisch museum en een van de grootste musea in Noord-Amerika. Hier vind je een bijna onuitputtelijke vaste collectie van bijna 6 miljoen museumstukken en bijzondere artefacten.

De Natural History Galleries zijn gelegen op de 2e verdieping van het pand en de World Culture Galleries op de verdiepingen 1, 3 en 4. Tot de collectie horen beeldhouwwerken uit Chinese tempels, Koreaanse kunst en talloze culturele kostuums.

De kinderen kunnen hun hart ophalen in de ruimtes met dinosaurussen en Egyptische mummies. Ook zijn er unieke totempalen van First Nations uit British Columbia tentoongesteld.

Naast de vaste collecties zijn er ook bijzondere tijdelijke tentoonstellingen. Raadpleeg voor de actuele exhibities de website van het Royal Ontario Museum.

CNE, Canadian National Exhibition

Elk jaar in augustus wordt de historische Exhibition Place in het westen van Toronto nieuw leven ingeblazen voor de jaarlijks terugkerende CNE, de Canadian National Exhibition.

Dit evenement trekt elk jaar miljoenen bezoekers vanuit heel Canada, maar ook veel buitenlandse bezoekers die dit typisch Canadese evenement wel eens willen bijwonen. Kermisattracties, typisch Canadese lucmberjackwedstrijden en nog veel leuke en gezellige attracties maken de CNE tot een enorme trekpleister in augustus.

Andere evenementen die worden gehouden op het terrein van de Exhibition Place zijn de Honda Indy Toronto in juli en diverse winter fairs.

Een bijzonder leuke manier om Toronto te verkennen is om met Baja Bikes door Downtown Toronto te fietsen. Zo leer je Toronto op een leuke en veilige manier kennen met een echte local. Ideaal voor zowel jong als oud om zo een leuk en goede overview van de stad te krijgen. De Nederlandstalige gids laat de stad in een paar uur zien. Leuk en voor iedereen verstaanbaar!

Kortom, ga je Toronto bezoeken, gebruik dan zeker bovenstaand lijstje als leidraad. Natuurlijk zijn er in een stad als Toronto eindeloos veel attracties en bezienswaardigheden. Trek daar dan maar gerust een paar weken voor uit. Met de bovenstaande highlights van Toronto weet je zeker dat je de mooiste niet mist!