8 Highlights van Edmonton om te bezoeken

Highlights van Edmonton Alberta

Edmonton is de hoofdstad van Alberta. De stad ligt langs de oevers van de North Saskatchewan River die zich door het centrum van de stad kronkelt. Deze moderne, levendige stad heeft ontzettend veel te bieden voor toeristen en is dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken als je in Alberta bent. In dit blog zetten we een achttal highlights van Edmonton voor je op een rijtje waar je zeker moet zijn geweest.

Edmonton heeft een rijke geschiedenis en van oudsher was de stad een centrum voor de bonthandel. Via de rivier was de stad goed bereikbaar en door de geschikte ligging kwam ook de trans-Canadese spoorweg door Edmonton. Eind negentiende eeuw was Edmonton een belangrijk knooppunt voor goudzoekers die noordelijk trokken.

Door de voortdurende economische welvaart is Edmonton tegenwoordig een moderne stad die veel heeft geïnvesteerd in kunst en cultuur. Zo zijn er flink wat theaters en musea te vinden. De grootste attractie van de stad is toch wel de West Edmonton Mall, het grootste winkelcentrum van Canada en een van de grootste ter wereld.

8 Highlights van Edmonton om te bezoeken

1 Elk Island National Park & ​​Beaver Hills

Dit nationale park heeft een bosrijke omgeving met meren en moerassen en is de thuisbasis van een flink aantal soorten wilde dieren, waaronder elanden, beren, herten en bevers. Toch is de voornaamste attractie van Elk Island National Park de grote kudde bizons.

Het Beaver Hills gebied was oorspronkelijk de een gebied dat toebehoorde aan de Sarcee indianen. De Cree verdreven hen echter door hun jacht op de bevers en bizons voor de handel in huiden. Door deze jacht stierven de bizons bijna uit. In 1909 werd een aantal in een reservaat geplaatst en het nageslacht van deze bizons bevolkt tegenwoordig Elk Island National Park.

Bezoekadres: Site 4, RR # 1, Fort Saskatchewan

Officiële site: http://www.pc.gc.ca/fra/pn-np/ab/elkisland.aspx

2 Royal Alberta Museum

Het Royal Alberta Museum is absoluut een van de mooiere highlights van Edmonton en herbergt een mix van permanente culturele en natuurlijke historische tentoonstellingen, maar heeft ook regelmatig tijdelijke exposities. Bijzonder indrukwekkend zijn de fossielen van dinosaurussen en relikwieën uit de ijstijd, aquariums van inheemse vissen en levende insecten, waaronder een aantal exotische soorten. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van cultuurhistorische kunstvoorwerpen van de Blackfoot, Cree en andere First Nations.

Bezoekadres: 12845 102 Ave NW, Edmonton

Officiële site: http://www.royalalbertamuseum.ca

3 West Edmonton Mall

De West Edmonton Mall is het grootste overdekte winkelcentrum van Canada en behoort tot de grootste ter wereld. En daarmee is het natuurlijk een belangrijke attractie voor toeristen. Als je in Edmonton bent geweest zonder de Mall te bezoeken, tja, dan heb je een belangrijk stukje Edmonton gemist.

Naast honderden winkels en restaurants, beschikt het winkelcentrum over een hotel, bioscopen, een groot indoor zwemparadijs, een ijsbaan en nog veel meer. In Europa Boulevard vind je veel winkels van Europese origine, waaronder veel designer stores, zoals Gucci, Chanel en Versace.

Bourbon Street is een kopie van de beroemde straat in New Orleans, waar je Creools eten en live muziek vindt.

Galaxyland is één van de grootste overdekte, indoor pretparken ter wereld. Er zijn allerlei attracties waaronder een triple-loop achtbaan.

Adres: 8882 – 170 Street, # 2472, Edmonton

Officiële site: http://www.wem.ca

4 10K Days

Het grootste evenement op de kalender in Edmonton is het 10-daagse festival K-Days, elk jaar eind juli. Tijdens dit festijn komen de wilde dagen van de Klondike gold rush van eind negentiende eeuw weer tot leven. Straatfeesten, dansfestijnen, parades, live optredens en cultuur lichten de straten op en zeker voor toeristen is dit festival een bijzonder leuke aangelegenheid om te ervaren.

Het is dan ook niet voor niets dat hier ook veel Canadezen zelf op afkomen en tijdens de laatste week van juli is het dan ook verstandig accommodatie van tevoren te regelen.

Officiële site: http://k-days.com/

5 Ukrainian Cultural Heritage Village

Canada kent een grote gemeenschap van Oost-Europese immigranten, waarbij de oorspronkelijke inwoners van Oekraïne flink zijn vertegenwoordigd. Zij vestigden zich veelal in de jaren 90 van de negentiende eeuw, ook in Alberta.

De Ukrainian Cultural Heritage Village werd in de jaren 70 geopend langs de Yellowhead Highway. Dit openluchtmuseum bewaart het culturele erfgoed van de vele immigranten uit Boekovina en de Oekraïne.

Op het perceel zijn verschillende historische gebouwen gereconstrueerd en de koepel van de Oekraïense kerk is al van verre zichtbaar.

Adres: Hwy 16 E, Tofield

Officiële site: http://www.history.alberta.ca/ukrainianvillage/

6 Fort Edmonton Park

Een ander openluchtmuseum is het Fort Edmonton Park, dat restaureerde gebouwen heeft die de historische ontwikkeling van de stad Edmonton weerspiegelen. Je bent getuige van hoe Edmonton van oude bonthandelspost uitgroeide tot de huidige metropool.

Fort Edmonton Park is opgebouwd uit vier secties, die elk een tijdperk vertegenwoordigen. Het park is gelegen langs de zuidoever van de rivier de Noord-Saskatchewan in het zuidwestelijke deel van Edmonton.

Het eerste tijdperk wordt vertegenwoordigd door het fort uit 1846, gevolgd door 1885 Street, 1905 Street en 1920 Street. Bezoekers kunnen met een stoomtrein vanaf de ingang van het park naar het het fort reizen, van waaruit ze te voet verder gaan en abstract doorgaan en ‘door de tijd heen reizen’.

Adres: 7000 143 Street, Edmonton

Official site: https://www.fortedmontonpark.ca/

7 Reynolds-Alberta Museum, Wetaskiwin

Het Reynolds-Alberta Museum in Wetaskiwin, een uur rijden ten zuiden van de binnenstad van Edmonton. Het museum geeft de impact weer van technologische veranderingen in transport, luchtvaart, landbouw en industrie vanaf het laatste decennium van de negentiende eeuw tot het heden. De bezoekers zien een grote verscheidenheid aan vintage auto’s, motoren, fietsen, vrachtwagens, stationaire motoren, tractoren, landbouwwerktuigen, vliegtuigen en industriële machines.

Het Reynolds-Alberta Museum is vernoemd naar de Stan Reynolds, een zakenman uit Wetaskiwin en een wereldberoemde verzamelaar. Hij schonk in de jaren tachtig een collectie van 1500 artefacten aan de provincie Alberta.

Adres: 6426 40th Ave, Wetaskiwin

Official site: http://www.history.alberta.ca/reynolds/

8 Edmonton Valley Zoo

Geopend in 1959 lag de focus van de dierentuin aanvankelijk op onderzoek naar bedreigde diersoorten. Maar in een familie-georiënteerde regio is het park tegenwoordig ook thuis voor meer dan 350 diersoorten, zowel exotische diersoorten als dieren die in Alberta voorkomen.

In het park kunnen kinderen zich met peddelboten of een minitreintje verplaatsen. Het is een leuk uitje wanneer je met kleine kinderen reist. Voor oudere kinderen is dit een beetje een tam uitje.

Adres: 13315 Buena Vista Rd, Edmonton

Shoppen in Edmonton

De bruisende binnenstad is gezellig om te shoppen en feite zijn de talloze highlights van Edmonton een eindeloze opsomming. De bovenstaande bezienswaardigheden geven een goede verscheidenheid van wat je zoal kunt doen in en rond de stad.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies