Auto huren in Canada – tips voor autohuur in Canada

autohuur in Canada huurauto auto huren

Wanneer je op vakantie naar Canada gaat, is het altijd verstandig een auto te huren, of een camper natuurlijk! De afstanden zijn zo groot dat je zonder auto echt onthand bent. Alleen wanneer je in een van de grote steden verblijft zal het openbaar vervoer genoeg zijn om je van A naar B te verplaatsen. Autohuur in Canada werkt vrijwel hetzelfde als elders ter wereld.

Auto huren in Canada

Een auto huren in Canada is net zo eenvoudig als elders. Bepaal van tevoren al wel wie de bestuurder(s) is/zijn, want bij veel maatschappijen betaal je extra wanneer er meerdere bestuurders zijn. Check ook goed wat er wel en wat er niet is inbegrepen in de prijs, want dat maakt vaak het verschil. Een aanbieder kan in eerste instantie bijzonder goedkoop lijken, maar dan blijkt vaak bij aankomst dat er nog geen verzekering bij zit, waarvoor je vervolgens de hoofdprijs moet betalen.

Ook het seizoen is van invloed op de prijs van je huurauto. In Canada heb je het hoogseizoen (van laatste week juni tot eerste week september) en het ‘shoulder season’, dat drie weken eerder aanvangt en drie weken later eindigt. Vaak kunnen de kosten voor de huurauto aanzienlijk schelen door een paar weekjes eerder op vakantie te gaan, zeker bij grotere huurauto’s.

Als je een auto huurt in Canada is het zeker handig op de hoogte te zijn van de verkeersregels in Canada.

Een huurauto in Canada reserveren: wat is het goedkoopst?

Het goedkoopst is om je huurauto vanuit Nederland te reserveren. Zeker wanneer je de autohuur combineert met een reis en accommodatie, dus wanneer je je reis boekt via een reisorganisatie, kan dit een fikse korting opleveren. Maar natuurlijk kun je ook zelf je reis samenstellen en de huurauto in Canada zelf reserveren. Ikzelf huur mijn auto al jaren naar tevredenheid bij Sunnycars. Het is niet de goedkoopste aanbieder, maar je weet precies waar je aan toe bent, dus je komt aan de balie niet voor verrassingen te staan.

Minimum leeftijd voor autohuur in Canada

De minimum leeftijd voor autohuur in Canada is 21 jaar. Tussen 21 en 24 jaar moet een toeslag worden betaald. Zorg dus altijd dat de hoofdbestuurder minimaal 25 jaar oud is, want hierop kun je aanzienlijk besparen.

Wat heb je nodig voor autohuur in Canada?

Om een auto te kunnen huren moet de hoofdbestuurder in het bezit zijn van een creditcard. Zorg dat je altijd voldoende limiet hebt, want bij veel hotels wordt er ook een reservering op je creditcard gemaakt. Ikzelf heb hiermee in het verleden weleens problemen ondervonden.

Veel mensen gaan vaak vlak voor hun vakantie nog even langs bij de ANWB voor een internationaal rijbewijs. Dit is NIET nodig! Je Nederlandse rijbewijs volstaat. Wanneer er meerdere bestuurders van het huurvoertuig zijn, zorg dan dat ook zij beschikken over de geldige documenten.

Verzekeringen

Een auto huren gaat natuurlijk niet zonder de bijbehorende verzekeringen af te sluiten. Deze zitten echter niet altijd bij de huurprijs inbegrepen. Sommige verhuurbedrijven geven korting op bepaalde pakketten, maar houd hierbij in gedachten dat je vaak verzekeringen afsluit die je eigenlijk helemaal niet wilt of nodig hebt, waardoor je per saldo nog teveel betaalt.

De enige verzekering die altijd is inbegrepen is de wettelijke verplichte aanprakelijkheidsverzekering (Liability Insurance). De dekking van deze verzekering is laag, dus ik adviseer je iets meer te verzekeren.

De twee verzekeringen die ik je adviseer af te sluiten zijn de WA-verzekering en de Cascoverzekering (Collision Damage Waiver, of kortweg CDW). Deze CDW beperkt je aansprakelijkheid op het moment dat je auto beschadigd raakt. Er wordt dan wel eigen risico in rekening gebracht.

Andere verzekeringen die je nog kan afsluiten zijn Thieft Protection (TP), die je verzekert tegen diefstal van de huurauto of braakschade. Tenslotte is er ook nog een Personal Accidents Insurance (PAI), een ongevallenverzekering, maar vaak geeft je eigen reisverzekering hier ook al dekking voor. Even uitzoeken dus!

Pechhulp (Road Side Assistance) kun je afsluiten, maar de vraag is of het je de investering waard is als je met een vrijwel nieuwe huurauto op pad gaat.

Drop-off kosten huurauto Canada

Wanneer je bijvoorbeeld een auto huurt in Vancouver, maar terugreist naar Nederland vanuit Calgary, dan is er sprake van een ‘one way’. Hierbij krijg je te maken met zogenaamde drop off kosten, de kosten die moeten worden gemaakt om de auto te repatriëren naar het oorspronkelijke afhaalpunt.

Afhankelijk van de autoklasse en de afstand kunnen deze kosten soms best wel oplopen. Wanneer je in de VS je auto ophaalt, moet je deze vrijwel altijd ook weer in de VS terugbrengen. Het is namelijk bij de meeste verhuurbedrijven niet toegestaan de auto in een ander land achter te laten. Verzeker jezelf in de huurvoorwaarden van de regels.

2018-07-10T18:48:31+00:00

Leave A Comment