Banff/Canmore: Ontdek de Goat Creek Trail per mountainbike

Goat Creek Trail Canmore Banff

Dwars door de ruige vallei tussen Banff en Canmore gaat de Goat Creek Trail. Dit 17-kilometer lange pad doorkruist de ruige wildernis van de Rockies. Maar vrees niet, want deze wandel- en mountainbikeroute is niet alleen geschikt voor zeer ervaren bikers. Het is een familievriendelijke fietsroute.

De Goat Creek Trail, mountainbiken voor het hele gezin

Vooral tijdens de zomer en herfst is deze trail een populaire bestemming om de omgeving te verkennen en wat is er heerlijker dan in de ‘crisp mountain air’, zoals de Canadezen zo mooi zeggen, de ruige Rockies te ervaren?

The Goat Creek Trail loopt door de ongerepte wildernis in de vallei tussen Mount Rundle en Sulphur Mountain. Het pad begint in Canmore bij de parkeerplaats van Ha li Trailhead aan de Spray Lakes Road op ongeveer 9 kilometer vanaf het centrum van Canmore.

Bij het Tourist Information Centre kun je een kaart en tips krijgen over de Goat Creek Trail. De fietsroute is uitstekend aangegeven. Nadat in 2013 door overstromingen diverse delen van de route zwaar beschadigd raakten, werden nieuwe bruggen aangelegd en zijn grote delen van het pad vernieuwd. Dit heeft geresulteerd in een uitstekende begaanbaarheid en bovendien is de route heel duidelijk gemarkeerd.

Afhankelijk van de conditie en of je met kinderen de route aflegt, is de Goat Creek Trail naar Banff in ongeveer twee tot tweeëneenhalf uur (enkele reis) te fietsen. Halverwege gaat de Goat Creek Trail over in de Spray River Trail die uiteindelijk uitkomt bij het Fairmont Banff Springs Hotel.

Praktische tips

Omdat dit een echte ‘backcountry’ route is, is het belangrijk goed voorbereid op pad te gaan. Dit betekent dat je flink wat water moet meenemen, voldoende eten, een EHBO-kit, bear spray en een fietspomp.

Neem onderweg de tijd om regelmatig pauze te nemen en te genieten van de geweldige omgeving. De Spray River stroomt vlak langs de Goat Creek Trail en de uitzichten zijn geweldig. Neem dus zeker een camera mee!

Houd er rekening mee dat de route in de tegenovergestelde richting aanzienlijk pittiger is, aangezien je dan bergopwaarts rijdt (van Canmore naar Banff daal je 360 meter en andersom stijg je 360 meter). Zeker met kinderen is dit een puntje om in acht te nemen. Wel kan het een optie zijn vanuit Banff een shuttlebus terug te regelen naar Canmore, zoals de Hike n ‘Bike shuttle. Op die manier behoort een enkele reis ook tot de opties.

Rebound Cycle in Canmore verhuurt mountainbikes en fat bikes, want de route is zowel in de zomer als in de winter ook populair om te fatbiken.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies