Banff National Park autovrij deze zomer?

Banff National Park autovrij

Als je deze zomer in Banff National Park bent, is het goed om te weten dat Parks Canada drastische maatregelen treft om de drukte te beperken. En nee, Banff National Park autovrij is een brug te ver. Wel zullen er een aantal goede shuttle- en openbaar vervoersopties als alternatief zijn!

Wordt Banff National Park autovrij?

Natuurlijk weten we allemaal dat vanwege het 150-jarig jubileum van Canada dit jaar, met name de parken van Banff en Jasper beredruk zullen zijn. Eerder al verzocht Parks Canada uit te wijken naar andere nationale parken om de drukte te beperken.

Om die verwachte drukte het hoofd te kunnen bieden, heeft Parks Canada besloten dit te doen met een gecoördineerde aanpak. Deze aanpak behelst de drukte van auto’s zoveel mogelijk te beperken. Om die drukte te kunnen beperken, heeft Parks Canada shuttle services in het leven geroepen, waarbij toeristen onder meer vanuit Calgary per shuttlebus kunnen reizen naar Lake Minnewanka, Lake Louise en de stad Banff.

Wat zijn de services?

Met deze nieuwe transitmogelijkheden zullen meer bezoekers in staat zijn ​​om Banff National Park te bezoeken en de verkeersdrukte en parkeerproblematiek bij attracties te beperken.

De vervoersopties voor Banff National Park in de zomer 2017 omvatten:

1.Calgary naar Banff

Samenwerking met Calgary Regional Partnership (CRP) en andere partners, waaronder de stad Banff en de stad Canmore, Banff National Park, een weekenddoorreis van Calgary naar Banff.

Wanneer: zaterdag, zondag en lange weekenden, half juni tot begin september 2017, 12 of 13 ritten per dag.

Kosten: $ 10 enkele rit

2.Banff naar Lake Louise

Er zal een pendeldienst zijn tussen het treinstation van Banff en Lake Louise tijdens het hoogseizoen en met Moraine Lake in het naseizoen.

Wanneer: Dagelijks elk uur tussen 19 mei en 10 oktober

Kosten: Gratis in 2017

3.Seizoensgebonden Lake Louise (19 mei-10 september) en Moraine Lake (11 september-9 oktober) Pendeldienst

Deze zomer is er een dagelijkse gratis pendeldienst tussen de Lake Louise Overflow Parking bij de Trans Canada Highway, Lake Louise Village en Upper Lake Louise. In de herfst loopt de dagelijkse gratis pendeldienst van de parkeerplaats Overflow Campground naar Lake Louise Village en Moraine Lake.

Wanneer: Naar Lake Louise: Dagelijks van 19 mei tot 10 september. Pendeldiensten vertrekken elk kwartier van de Lake Louise Overflow Parking van 8 uur tot 18 uur. Er is een extra halte tegenover het tankstation Husky, zodat bezoekers ook bij Lake Louise Village terecht kunnen.

Naar Moraine Lake: Dagelijks van 11 september tot 9 oktober in de tijd van het naseizoen.

Kosten: Gratis in 2017

4.Minnewanka Loop Road

Samen met de Regionale Transitcommissie van de Bow Valley verzorgt Parks Canada een schitterende ‘scenic’ tocht per shuttlebus langs de Minnewanka Loop.

Wanneer: Dagelijks, elk uur van 19 mei tot 11 september

Kosten: Gratis in 2017

5.In Banff zelf

Veel activiteiten, attracties en nationale historische locaties in en rond de stad Banff kunnen nu met de bus worden bereikt.

Roam route # 1

Loopt van Banff Ave. naar Sulphur Mountain naar de historische Banff Upper Hot Springs en de Sulphur Mountain Gondola.

Wanneer: Elke 40 minuten, dagelijks

Kosten: $ 2,00 per volwassene (13+), $ 1,00 voor senioren (65+) of kind (6-12), kinderen onder 6 rijden gratis.

Roam route # 2

Loopt van Tunnel Mountain Village 1 en Village 2 campings naar het stadscentrum en Banff Springs Hotel.

Wanneer: Dagelijks als de camping is geopend, 15 mei tot 2 oktober

Tarief: Gratis voor de rit naar beneden (van de camping naar downtown) en regulier roam tarief van $ 2,00 voor terugreis (terug naar de campgrounds)

Roam Route # 3

Van het treinstation naar Cave  and Basin, ook in de shoulder season.

Wanneer: Elke 30 minuten, vrijdag tot zondag en feestdagen van 19 april tot 28 oktober

Kosten: Normale Roam tarief van $ 2,00 en elke 30 minuten.

Met de bovenstaande transitdiensten hoopt Parks Canada de drukte een beetje binnen de perken te houden. Zelf denk ik dat de meeste mensen kiezen voor het gemak van de eigen auto, maar mijn tip is:  overweeg zeker om gebruik te maken van de shuttleservice als je naar Lake Louise of Moraine Lake  gaat, of de Minnewanka Loop wilt maken.

Bron: Association of Canadian Mountain Guides

 

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies