Bear’s Paw Bakery, Jasper – Hier haal je je ontbijtje met heerlijke koffie

Bears Paw Bakery Jasper

De Bear’s Paw Bakery in hartje Jasper is een van mijn favoriete bestemmingen. Het is de plek waar de park ranger ’s morgens zijn coffee to-go haalt en waar locals een heerlijke ovenverse cinnamon bun halen als ze geen tijd hebben gehad voor ontbijt. Bovendien hebben ze heerlijke koffie en espresso (mét mokkaboontjes), dus voordat je op pad gaat is dit the place to be!

Het was 2011 toen ik hier voor het eerst kwam en in al de jaren nadien is er nauwelijks iets veranderd, alleen het assortiment is uitgebreid. Gelukkig maar, want aan een succesformule moet je niets veranderen.

Geschiedenis Bear’s Paw Bakery

Voor 2002 was de bakkerij een gewone bakkerij, zoals alle bakkers: de bakkerij op elke straathoek. Toen de bakkerij in 2002 werd overgenomen door een echtpaar dat voorheen had gewerkt als taxichauffeurs, veranderde er een hoop. Ze woonden pas kort in Jasper, maar hadden er beiden (zoals natuurlijk elke bezoeker!) hun hart verloren.

Bear’s Paw Bakery Jasper bakker

Het grappige is dat ze geen van beiden ook maar enige vorm van ervaring hadden in de horeca, laat staan als bakker! Het was dus even uitvogelen hoe het er allemaal aan toe ging in bakkersland. Het eerste jaar was dan ook een regelrechte wervelwind, maar toen ze de kneepjes eenmaal onder de knie hadden ging het ze voor de wind.

Bear’s Paw Bakery Cinnamon Bun
De legendarische cinnamon bun

Binnen een paar jaar was de omzet verdubbeld en het menu in omvang verviervoudigd. De groei is vooral mogelijk gemaakt door de lokale bevolking en natuurlijk de toeristen die zorgen voor mond-tot-mondreclame.

De volgende stap was de opening van The Other Paw om het hoekje aan Connaught Drive. Deze taartenwinkel moest vanaf de basis worden opgezet. Werkelijk de mooiste en lekkerste (ik weet het) taarten zien hier het levenslicht!

Bear’s Paw Bakery Jasper ontbijten

Gegevens Bear’s Paw Bakery en The other Paw

Bears Paw Bakery
4 Pyramid Road
Jasper, Alberta  T0E 1E0

Openingstijden: 6am – 6pm

The Other Paw Bakery
610 Connaught Drive
Jasper, Alberta  T0E 1E0

Openingstijden: 6am – 6pm

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies