De beste hotels in Victoria, Vancouver Island

beste hotels in Victoria Vancouver Island

Victoria op Vancouver Island is natuurlijk een geweldige plek om een paar dagen te verblijven tijdens je bezoek aan dit geweldige vakantie-eiland. De prachtige koloniale architectuur, de beregezellige haven en de vele kunstgalerietjes, maken Victoria tot een stad waar je eigenlijk liever niet meer weg wilt. Om die reden adviseer ik je ook zeker om hier een paar dagen te verblijven. In dit blog zet ik de beste hotels in Victoria voor je op een rijtje.

Vooral tijdens de zomermaanden is Victoria een heerlijke stad om te bezoeken. Muziekfestivals, leuke markten en een altijd gezellige bedrijvigheid in het stadscentrum, zorgen voor een leuk rumoer en dat Victoria een geliefde vakantiebestemming is. Daardoor is het niet goedkoop om hier te verblijven. De volgende accommodaties behoren tot de beste hotels in Victoria. Bekijk de highlights van de stad Victoria.

Beste hotels in Victoria, Vancouver Island

Fairmont Empress

Als je echt op stand wilt genieten van het beste dat Victoria te bieden heeft, verblijf je natuurlijk in het Fairmont Empress Hotel aan de Harbour Front in Victoria. Het iconische pand is waarschijnlijk wel één van de bekendste aangezichten van de stad. Het hotel werd gebouwd tussen 1904 en 1908 en diende in eerste instantie voor zakenlui, maar met de opkomst van het toerisme in de jaren 20 kreeg het Empress Hotel koninklijk bezoek en verbleven hier talloze sterren.

Een verblijf in het hotel is niet goedkoop, maar je krijgt er ontzettend veel voor terug. In 2017 nog werd er voor een slordige 60 miljoen dollar verbouwd. Hier baad je in luxe en verblijf je op een van de meest luxueuze plekken van de stad. Met 464 kamers en 52 suites kun je een indruk krijgen van het enorme formaat van het Empress (ze hadden het misschien beter Im-press kunnen noemen) en dit is dan ook absoluut een van de beste hotels in Victoria.

Bekijk de kamers van het Empress Hotel   

Victoria Regent Waterfront Hotel

Op slechts vier minuten afstand van het Fairmont Empress ligt het Victoria Regent Hotel. Ook dit hotel kijkt uit op de gezellige haven en elke kamer beschikt over een balkon of terras. Sommige kamers beschikken over een kitchenette, zodat je je eigen eten kunt koken. Zeker kostentechnisch een aantrekkelijke optie als je toch in hartje Victoria wilt verblijven en niet dagelijks uit eten wilt gaan.

Ook Victoria Regent Hotel is niet de goedkoopste, maar wel wordt dit hotel op Booking.com gewaardeerd met een 9.1 als een van de beste hotels van Victoria qua prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk het Victoria Regent Hotel

Robin Hood Motel, Victoria

Aanzienlijk minder mooi gelegen en wat minder smaakvol is het Robin Hood Motel. Dit motel ligt een stuk verder van de plek ‘where it all happens’. Wel zijn de prijzen voor een kamer een stuk aantrekkelijker en met twee kilometer afstand tot de haven is het nog steeds goed te lopen.

Hoewel je hier geen enorme luxe hoeft te verwachten, is het een prima motel voor deze prijs en zijn de kamers en bedden goed.

Days Inn by Wyndham Victoria On The Harbour

Een ander relatief goedkoop hotel is het Days Inn On the Harbour, gelegen op een steenworp afstand van de haven. Hoewel je hier geen buitengewone luxe hoeft te verwachten, zijn de bedden prima en beschikt het hotel over alle basisvoorzieningen die je nodig hebt. Het grote voordeel is dat je direct in het centrum kunt verblijven voor een redelijke prijs.

Bekijk Days Inn by Wyndham Victoria On The Harbour

Delta Hotels by Marriott Victoria Ocean Pointe Resort

Aan de andere zijde van de haven dan waar de meeste hotels liggen, ligt het kolossale Delta Hotel. Dit hotel ademt luxe en beschikt over alle comfort dat je jezelf maar kan wensen. Relatief gezien is dit hotel door zijn ligging niet eens buitengewoon duur. Met een wandelingetje van 10 minuten sta je in hartje centrum bij de haven.

Een goede tip als je hier verblijft: ’s avonds is het prachtig wandelen over de Songhees Walkway, een wandelroute die vanaf de Johnson Street Bridge helemaal langs de noordelijke oever van de haven loopt. Dit hotel heeft mijn persoonlijke voorkeur, want hier heb ikzelf ook de bedden mogen testen. Ik garandeer je dat dit een van de beste hotels van Victoria is!

Bekijk het Delta Victoria Hotel

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Vancouver Island

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies