Wat is de beste reistijd naar Canada?

Beste reistijd naar Canada ijsbergen

De beste reistijd naar Canada is geheel afhankelijk van het doel van je reis en de regio waar je naartoe gaat. Sommige mensen willen de zonnewende boven de poolcirkel zien. Tja, logisch dat je dan rond 21 juni op de plaats van bestemming moet zijn.

Voor andere reisdoelen is het echter wat onduidelijker wat de beste reistijd naar Canada is. Wil je specifieke natuurverschijnselen zien? Dan zal je op een specifiek moment naar Canada moeten reizen. In dit blog zetten we ze voor je op een rijtje.

Wanneer is de beste reistijd naar Canada?

Walvissen spotten is natuurlijk een ontzettend populaire bezigheid als je in Canada aan de kust verblijft. Zowel aan de oost- als westkust kan je walvissen spotten. Met name rond Vancouver Island, en dan met name tussen Vancouver Island en de kust van het vaste land, zwemmen veel walvissen. Hier zie je veel orca’s en bultruggen. De beste tijd om walvissen te spotten is april-oktober.

In het oosten kan je het best beloega walvissen spotten in Churchill Manitoba, de Gulf of St. Lawrence of langs de oostkust, bij Newfoundland. De beste periode is van half juni tot en met augustus.

IJsberen spotten in Churchill Manitoba. Het is de Polar Bear Capitol of the world. Hier zie je geheid ijsberen als je in de juiste periode gaat. De maanden oktober-november zijn de aangewezen periode om hier ijsberen te spotten. In ons blog IJsberen spotten in Churchill lees je er meer over.

Gletsjermeren zien in de Rockies. Je moet er niet aan denken. Je gaat op droomreis of misschien wel op honeymoon om mooie trouwfoto’s te maken bij Lake Louise. Je komt er aan en het prachtig blauwe water ligt nog/al onder een dikke laag ijs. Dat is het laatste waar je op zit te wachten. Wil je zeker weten dat de blauwe gletsjermeren ijsvrij zijn? Ga dan tussen de periode half juni-begin september. Hoewel je nooit een 100% garantie hebt – het weer in de bergen is nu eenmaal grillig – is deze periode de meest zekere om de gletsjermeren in volle glorie te kunnen zien.

De Indian Summer is natuurlijk een schitterend kleurenschouwspel en de beste reistijd hiervoor is lastig vast te stellen, want die is sterk afhankelijk van het weer en duurt slechts twee, hoogstens drie weken. De meest zekere periode is eind september. De regio’s waar je dan het best naartoe kan gaan vind je in ons blog over de Indian Summer.

Voorbijdrijvende ijsschotsen spotten op Newfoundland. Elk jaar is het weer een spektakel dat vele toeristen van over de hele wereld trekt. Voorbij de kust van Newfoundland & Labrador drijven enorme ijsschotsen voorbij naar het zuiden. Als statige monumenten drijven soms wel huizenhoge schotsen voorbij. De beste periode om de ijsschotsen te zien – of nog vetter, ermee kajakken – is in het voorjaar en het begin van de zomer. Via de website Icebergfinder kun je zien waar de ijsbergen zich bevinden.

Kajakken met beloega walvissen in Québec/Manitoba. De gemoedelijke beloega walvissen zijn natuurlijk prachtig om van dichtbij te zien. In feite zijn het witte dolfijnen en dus superintelligent. Het is dan ook ontzettend leuk om tussen deze dieren te kajakken. In juli en augustus is de Hudson Baai de grote kraamkamer voor de beloega’s. Ga altijd met een gids kajakken bij de beloega’s, want moeders zullen, net als beren, hun kroost natuurlijk beschermen.

Bovenstaand hebben we een zo volledig mogelijk overzicht gemaakt van natuurverschijnselen met de beste reistijd naar Canada. Mis je er een? Laat het ons weten, zodat we een volledig overzicht kunnen maken.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies