De leukste highlights in New Brunswick

Bezienswaardigheden New Brunswick highlights

De provincie New Brunswick heeft een schat aan cultureel en historisch erfgoed. Dompel je onder in de rijke geschiedenis, de architectuur en het prachtige landschap. Elk van de historische bezienswaardigheden en erfgoed biedt nieuwsgierige reizigers de verhalen over het verleden van de provincie.

Bezienswaardigheden in New Brunswick

Kings Landing Historical Settlement brengt je terug naar de rijke historie van de negentiende eeuw. In dit levende museum van maar liefst 121 hectare groot, zijn maar liefst 70.000 kunstvoorwerpen te zien, zijn er meer dan 40 interactieve tentoonstellingen en kun je paardrijden. In het museum is er ook een 19e-eeuws dorp van de Acadians (de Franse kolonisten) vol gekostumeerde personages, boerderijdieren en maak je kennis met de oude gebruiken van de lokale bevolking. Plan voor een bezoek aan dit museum een paar uur in of een hele dag. Website King’s Landing

In de Village Historique Acadien stap je terug in de tijd van de Acadians. Met tolken vertellen zij over hun verleden, over hun historische gebouwen en over de gebruiken en middelen waarmee zij zichzelf tweehonderd jaar geleden moesten onderhouden.

De sfeer en de authenticiteit van deze historische reconstructie zijn absoluut indrukwekkend en de Village Historique Acadien heeft al veel prestigieuze prijzen gewonnen. Het dorp brengt het leven van de voorouderlijke gebruiken en de traditionele beroepen van Acadians 1770-1949 goed in beeld. Dit is met kop en schouders een van de meest populaire historische bezienswaardigheden van New Brunswick! Website Village Historique Acadien.

Het Metepenagiag Heritage Park is een historische plek, waar je alles leert over de oorspronkelijke bevolking van deze regio, de Mi’kmaq die altijd in de regio van Metepenagiag hebben geleefd.

Het is de grootste en oudste prehistorische nederzetting (in feite verzameling van nederzettingen) dat ooit is gevonden in de Maritimes. Dit historische park laat zien dat hier reeds 2500 jaar geleden een levendige en bloeiende vissersgemeenschap leefde in dorpen, waar voedsel werd bewaard in ondergrondse kelders. Ook zijn er in deze regio bijna honderd plaatsen gevonden waar vroeger leefgemeenschappen zijn geweest. Metepenagiag  was het belangrijke culturele en sociale centrum voor de Mi’kmaq, waar de handel en ceremonies hun manier van leven waren. Website Metepenagiag Heritage Park.

Het Stonehammer Geopark is gelegen bij Saint John’s in het zuiden van de provincie en geldt toch wel als een van de mooiere en vooral actievere bezienswaardigheden in New Brunswick. Het is een park dat zeker leuk is om met kinderen te bezoeken. Je kan er heerlijk wandelen, kajakken, bergbeklimmen en ziplinen in een leerzame omgeving waar je alles leert over de aarde.

In een landschap dat is gecreëerd door botsende continenten, krijg je uitleg over de ijstijden, geologie en aardbevingen en kan je leuke en vooral leerzame GPS–wandeltochten maken. Website Stonehammer

New Brunswick heeft bijzonder veel kunstgalerijen, dus kunstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De Beaverbrook Art Gallery in Fredericton is een aanrader. Deze kunstgalerij showt voortdurend verschillende regionale, nationale en internationale kunstwerken, zowel van volkskunst als van werken van bekende kunstenaars. Website Beaverbrook Art Gallery

De bezienswaardigheden van New Brunswick zijn eindeloos, want over de provincie verdeeld vind je meer dan 1500 historische plekken waarvan er veel de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van New Brunswick

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies