Blachford Lake Lodge, NWT: het ultieme wildernis avontuur

Blachford Lake Lodge

De Blachford Lake Lodge is wellicht een van de mooiste bestemmingen om te verblijven in heel Canada. Helemaal in de outback van Northwest Territories, ver van de bewoonde wereld is deze lodge de droombestemming van elke wildernisliefhebber. Hier maak je kennis met jezelf en ben leer je hoe je in feite vervreemd bent geraakt met je ware natuur. 

Dit afgelegen toevluchtsoord belichaamt de ruige schoonheid en ongerepte wildernis van Noord-Canada.

Geschiedenis Blachford Lake Lodge

Het begon ooit 30 jaar geleden, toen Mike Freeland, de eigenaar van de huidige Blachford Lake Lodge, een hutje kocht. Het was de Old Trappers Cabin die hij kocht van trapper Henry Cadieux en zijn gezin, die al vele generaties in het gebied woonden. De Old Trappers Cabin was in goede staat en is dat vandaag de dag nog steeds.

Blachford Lake Lodge Northwest Territories

Destijds was er maar één hut, maar Mike heeft in de loop der jaren nog vier met de hand uitgehouwen blokhutten gebouwd. Het ruime hoofdgebouw werd voltooid in 1999. De oevers van Blachford Lake, waaraan de lodge gelegen is, voorzagen in de enorme sparren die zijn verwerkt in het volledig houten pand. De grootste boomstam die voor de lodge is gebruikt, heeft maar liefst meer dan 200 jaarlijkse groeiringen.

Voor de bouw van de hoofdlodge had Mike een groep noordelijke architecten, ingenieurs en houtbouwers bijeen geroepen om de energiezuinige hoofdlodge te ontwerpen en te bouwen. De unieke locatie op de rotsachtige heuvel werd gedeeltelijk gekozen om het langzaam groeiende bos te sparen en te profiteren van het indrukwekkende uitzicht op het meer.

De Blachford Lake Lodge tegenwoordig

De Blachford Lake Lodge is tegenwoordig een geweldige bestemming en ligt op zo’n drie kwartier vliegen van Yellowknife. Bij aankomst land je tijdens de zomer met je float plane en tijdens de winter met je ski plane op het meer voor de lodge.

Het is ronduit een walhalla. Je kunt er heerlijk wandelen, kajakken, je hebt er geweldig biologisch eten en ook voor (ijs)vissers is dit een prachtige bestemming. Eigenlijk kan ik je verklappen….als je ooit nog eens iemand ten huwelijk wilt vragen… dan is dit de plek! Of ben je al getrouwd en gaat het niet zo lekker? Hier bij de Blachford Lake Lodge komt alles goed!

De vlucht naar de Blachford Lake Lodge

Vanuit de haven van Yellowknife stijg je in een klein propellervliegtuig op om vervolgens een kleine drie kwartier over de uitgestrekte landschappen van Northwest Territories te vliegen. Door de kleine ramen zie je alleen maar meertjes en bomen en hier en daar een spoor van een sneeuwscooter.

Het is moeilijk te bevatten wat we hier in Nederland doen als je al deze ruimte ziet. Het is zó mooi..! Wanneer het vliegtuig de landing inzet, zie je vanuit de verte de lodge al liggen op de hoge rots aan de rand van het meer.

Verblijf in de winter

Zowel tijdens de winter als tijdens de zomermaanden kan je in de lodge verblijven. Zeker tijdens de donkere wintermaanden is dit een geweldige plek om het noorderlicht te bewonderen. Hier heb je 0,0 lichtvervuiling en kan alleen de maan of bewolking roet in het eten gooien. De tipi die nabij de lodge staat is dan een prachtige plek om het noorderlicht in Canada te bewonderen.

Gasten kunnen gebruik maken van faciliteiten als gratis draadloos internet, bubbelbad, sauna en Aurora-watch wake-up service. In het hoofdgebouw is er stromend warm water en douches, evenals comfortabele toiletten in hotelstijl.

Veel leuker is echter om in de trappers cabins te verblijven, zodat je kunt meemaken hoe de jagers vroeger leefden in hun kleine, knusse hutjes met houtkacheltjes. In de directe omgeving van de lodge zijn diverse wandelroutes beschikbaar, ook tijdens de winter.

Ook zijn er diverse workshops en activiteiten te boeken, zoals dream catchers maken, ijsvissen, een tocht over het meer op de Ski-do (sneeuwscooter) of je kan gewoon heerlijk met een goed boek op de bank voor de kachel kruipen.

Blachford Lodge

Verblijf tijdens de zomer

Hoewel ik de Blachford Lake Lodge zelf nog niet tijdens de zomer heb bezocht, staat dit wel hoog op mijn bucketlist. Van heinde en verre reizen gasten, maar ook vrijwilligers naar dit verre noordelijke oord om in een paradijselijke omgeving te genieten van de natuur. Het turkooisblauwe water van het meer vormt een idyllisch decor voor een breed scala aan buitenactiviteiten.

Kajakken, kanoën en vissen op het meer bieden de mogelijkheid om de rust en sereniteit van de natuur volledig te omarmen. Wandelpaden leiden je door dichte bossen en over uitgestrekte heuvels, waar je kunt genieten van het unieke landschap en de overvloedige flora en fauna. De enige mensen die je zal tegenkomen zijn andere gasten van de lodge.

Vos

De Blachford Lake Lodge heeft ook een huisdier, een vosje, dat regelmatig dichtbij de lodge of trappers cabins te vinden is. Het personeel jaagt hem dan weg, zodat hij niet te mak en afhankelijk wordt. Het advies is dan ook om de vos niet aan te ahlen tijdens je verblijf.

Samenvattend

De warme en gastvrije sfeer van de lodge zelf zorgt voor een comfortabel en gezellig verblijf. Het gastronomische eten, bereid met lokale seizoensingrediënten, is een feest voor de smaakpapillen. Echt subliem! Daarnaast is er ook de mogelijkheid om in een authentieke tipi te verblijven, een unieke kans om dichter bij de inheemse culturen te komen. De vriendelijke gidsen en het deskundige personeel zorgen ervoor dat je van elke ervaring optimaal kunt genieten.

Samengevat is de Blachford Lake Lodge voor mij persoonlijk een van de mooiste plekken in Canada om te verblijven en ik heb er al heel wat gehad! Helemaal in de outback, ver van de bewoonde wereld, staat deze lodge garant voor het ultieme Canadese wildernis avontuur! Bekijk deze video om te zien hoe je winteravontuur eruit kan zien!

Wij maken gebruik van cookies