British Columbia verandert regels camping reserveringen

Campground camping reserveringen British Columbia

De regels voor camping reserveringen van provinciale campings worden per 2017 drastisch aangepakt. Dit besluit volgt op de vele klachten die bezoekers tijdens het jaar 2016, maar ook eerder al hebben geuit. De populairste campings waren chronisch overboekt, waardoor vele bezoekers op de zogenaamde overflow campgrounds terechtkwamen, vaak met minder goede voorzieningen, of zelfs moesten uitwijken naar een compleet andere camping dan de geboekte campground.

LET OP: dit is een nieuwsbericht uit 2016. Check voor de actuele regelgeving de website van BC Parks.

“We zijn nog steeds op het punt waar we zijn op zoek naar wat er allemaal mogelijk is,” zei minister Polak van Beheer Openbare Ruimte onlangs in een interview. “Een van onze grote uitdagingen is dat de populairste campings tevens vrijwel allemaal kampen met beperkte ruimte. Het laatste wat we willen doen is campings aanleggen waarvoor er geen publiek is. Dat is kapitaalvernietiging.

In plaats daarvan is Polak van plan om strengere regels toe te passen voor de reserveringssystemen voor 2017, waardoor overboekingen kunnen worden voorkomen. Het idee om voor om inwoners van British Columbia voorrang te geven op reserveringen, heeft Polak afgewezen. 75 Procent van de reserveringen zijn afkomstig van deze groep recreanten. De volgende grootste groep is afkomstig uit Alberta.

Aangepaste regels voor camping reserveringen

Vanaf 2017 is het in ieder geval verboden voor mensen om reserveringen door te verkopen of over te dragen. Ook zullen mazen in de aangepaste regelgeving voor camping reserveringen worden beperkt door een maximum van veertien dagen per reservering in te stellen. Met de oude regelgeving zou de kampeerder bij annulering de plaats op de campground onnodig bezet houden, terwijl er veel gegadigden nee-verkocht zou moeten worden.

Sommige campgrounds hebben de maximale duur per campingplek zelfs verkort tot zeven dagen. Dit zijn Martha Creek, Mount Fernie, Porteau Cove, Loveland Bay en Ellison.

Totaal beschikt British Columbia 10.700 kampeerplaatsen, verdeeld over 124 campgrounds. Van al deze staanplaatsen zijn er 55 procent te reserveren en 45 procent zijn voor wie het eerst komt, het eerst maalt.

Voor meer informatie bekijk de website van BC Parks.

LET OP: de aangepaste regelgeving heeft alleen betrekking op camping reserveringen in British Columbia!

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies