Campagne van Parks Canada: vermijd Banff NP tijdens zomer

Campagne van Parks Canada Banff National Park

De campagne van Parks Canada om andere nationale parken als bestemming te kiezen liegt er niet om: de enorme toestroom van toeristen hebben ze lichtelijk onderschat. Doordat de Parks Discovery Pass tijdens het 150-jarig jubileum gratis is, zijn er buitengewoon hoge bezoekersaantallen dit jaar.

Door deze toeristenstroom is er op sommige plaatsen werkelijk geen bed of vierkante meter campground meer beschikbaar. Toeristen zullen dus moeten uitwijken naar locaties die verder gelegen zijn van de parken, en dan vooral bij Banff National Park.

Nu de accommodatie en de campground in en rond Banff National Park zijn volgeraakt, met name tijdens het hoogseizoen, richt de campagne van Parks Canada zich op de toeristen die nog geen verblijfplaats hebben geregeld.

Campagne van Parks Canada: spreiding toeristen

Met deze noodgreep probeert Parks Canada toeristen meer te spreiden en ook de minder populaire parken te laten bezoeken. De vraag is echter of de toeristen, die hier met name voor Banff en Jasper National Park komen, deze parken dan links laten liggen.

Bezoekers aan de nationale parken die nog niet hebben geboekt, kunnen dit het best zo spoedig mogelijk doen, maar moeten incalculeren dat ze op sommige plaatsen reeds te laat zijn en elders accommodatie moeten regelen.

Bron: Parks Canada

2017-03-27T16:39:14+00:00

Leave A Comment