Campagne van Parks Canada: vermijd Banff NP tijdens zomer

Campagne van Parks Canada Banff National Park

De campagne van Parks Canada om andere nationale parken als bestemming te kiezen liegt er niet om: de enorme toestroom van toeristen hebben ze lichtelijk onderschat. Doordat de Parks Discovery Pass tijdens het 150-jarig jubileum gratis is, zijn er buitengewoon hoge bezoekersaantallen dit jaar.

De Discovery Pass geeft bezoekers gratis toegang tot alle nationale parken en Historic Sites tijdens het jubileumjaar. Het logische gevolg is dat er dus meer bezoekers op alle parken afkomen, met name Banff en Jasper National Park, die natuurlijk toch al mateloos populair zijn. Het is dus de uitdaging voor Parks Canada om de bezoekersstromen zoveel mogelijk te reguleren.

Door de enorme aantallen toeristen is er op sommige plaatsen werkelijk geen bed of vierkante meter campground meer beschikbaar. Toeristen zullen dus moeten uitwijken naar locaties buiten de parken en ook die verder gelegen zijn van de parken. Het gaat dan met name over het populaire Banff National Park.

Nu de accommodatie en de campground in en rond Banff National Park zijn volgeraakt, met name tijdens het hoogseizoen, richt de campagne van Parks Canada zich op de toeristen die nog geen verblijfplaats hebben geregeld. Hen wordt vooral verzocht naar alternatieven te zoeken en Banff NP niet op te zoeken.

Campagne van Parks Canada: spreiding toeristen

Met deze noodgreep probeert Parks Canada toeristen meer te spreiden en ook de minder populaire parken te laten bezoeken. De vraag is echter of de toeristen, die hier met name voor Banff en Jasper National Park komen, deze parken dan links laten liggen. Het zal sowieso een grote uitdaging zijn om de stromen van toeristen te reguleren bij de grote attracties, zoals Lake Louise, Lake Minnewanka en langs de Icefields Parkway, om nog maar niet te spreken over de verblijfplaatsen in en rond de beide parken.

Bezoekers aan de nationale parken die nog niet hebben geboekt, kunnen dit het best zo spoedig mogelijk doen, maar moeten incalculeren dat ze op sommige plaatsen reeds te laat zijn en elders accommodatie moeten regelen.

Bron: Parks Canada

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies