Camper huren in Canada: welk type camper heb ik nodig?

101 Gids Camper Huren In Canada

Als je op vakantie gaat en kiest voor een camper huren in Canada, dan kom je voor de uitdaging te staan welk type camper je het best kan kiezen. Het uitzoeken van het verschil tussen de RV ( Recreational Vehicle) types is een verwarrende onderneming.

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, heb ik onderstaand alle opties voor je op een rijtje gezet. Zo raak je vertrouwd met de terminologie, want die verschilt enigszins met onze termen. Per type camper heb ik bovendien de voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet. Want wat is een camper? Wat is een reisaanhanger? Daarnaast kom je termen tegen als Toy Hauler of een Fifth Wheel.

Op deze pagina bespreken we en beantwoorden we de vraag: “Wat zijn de verschillende types campers die je in Canada kan huren? We behandelen de basisprincipes van de verschillende campertypes, zodat u een overzicht krijgt van wat er beschikbaar is in de campermarkt. Zo krijg je een een goed beeld van de verschillen tussen Class A, Class B en Class C campers.

Hoewel je bij de grote camperverhuurders in Canada vooral de meest gangbare type campers tegenkomt voor verhuur, is het wel leuk om ook de grotere types te bespreken, want die ga je geheid tegenkomen tijdens je camperreis in Canada.

NOTE: In dit artikel staan ook prijzen genoemd. Dit zijn slechts richtlijnen. Ze kunnen per seizoen (zelfs per maand) en per regio verschillen. Zelfs het humeur van de verhuurder kan van invloed zijn op de prijs die je uiteindelijk betaald.

Camper huren in Canada: welk type camper?

Campers zijn gemotoriseerde caravans die dus geen ander voertuig nodig hebben om ze slepen. Ze zijn onderverdeeld in verschillende ‘klassen’ of ‘types’, die hun basisgrootte en vorm beschrijven. Er zijn de drie verschillende types of klassen campers:

 • Klasse A: Een klasse A camper is een doos op wielen. Het is een vierkant model en wordt ook wel het ‘bus-model’ genoemd. De camper zelf en de cabine vormen één geheel. De luxere modellen beschikken over uitschuivende delen, waardoor de klasse A camper aanzienlijk groter wordt. Beeld jezelf de camper in uit de film Meet the Fockers II.
 • Klasse B: Een klasse B camper is een omgebouwde bestelwagen, precies groot genoeg voor twee personen om in te kunnen slapen. Denk aan een Mercedes Sprinter qua formaat. Vaak zit er een zonnescherm aan de zijkant en kan het het dak omhoog geklapt worden voor slaapplaatsen.
 • Klasse C: Klasse C campers zal je het vaakst tegenkomen als je website van camperverhuurders bezoekt. Dit is verreweg het meest verhuurde type campers in Canada. De camper heeft een neus aan de voorkant, waaraan je ziet dat het omgebouwde Van is of pick-up truck, waarop een campercabine is gemonteerd. Klasse C campers zijn er in verschillende maten en uitvoeringen, grofweg in Small, Medium en Large. Ze verschillen in lengte en eigenschappen.

Klasse A campers

Een Klasse A camper is niet het type camper waar de meeste toeristen gebruik van maken, maar de naam ‘motorhome’ is zeker op zijn plek, want dit is een huis op wielen.

Camper huren in Canada type klasse A

De traditionele rechthoekige doosvorm is een veel geziene verschijning op de Canadese wegen en campings. Dit type camper biedt de meeste binnenruimte van alle campers en heeft meer opslagcapaciteit dan elk ander type camper.

Klasse A campers worden vaak gekozen om fulltime in te wonen. Ze variëren in lengte van ongeveer 28 tot 45 voet (9 tot 15 meter) en het interieur loopt uiteen van spartaans tot superdeluxe, waarbij het in feite een appartement op wielen is. Ze beschikken vaak over in- en uitschuifbare delen en een volwaardige keuken en badkamer.

Met name de grotere modellen hebben een dubbele achteras om het enorme gewicht te kunnen dragen.

Class A Motorhome in het kort*:

 • Lengte: 9 tot 15 meter
 • Slaapcapaciteit: 4 tot 6 personen (of zelfs meer bij bepaalde indeling)
 • Uitschuifbare delen: 0 tot 4
 • Verbruik: 1:6 en 1:8 (afhankelijk van de grootte, gas- of dieselmotor, relief landschap en rijstijl)
 • Bruto voertuiggewicht: 10.000 kg tot 20.000kg wildernis in kan trekken en kamperen.

*Bovenstaande gegevens zijn slechts schattingen om u een algemeen idee te geven

Voor- en nadelen klasse A camper

Voordelen:

 • Volledig autonome camper die van alles is voorzien om ‘overal’ te kunnen wonen.
 • Klasse A campers hebben meestal de grootste vuilwatertanks en verswatertanks van alle campertypes.
 • Als je ruimte wilt of met een volledig gezin reist, is dit een ideale optie om toch in alle luxe te kunnen reizen.

Nadelen:

 • Lastig manoeuvreren in kleine ruimtes door de omvang en het grote gewicht.
 • Rijden kan vermoeiend zijn met zo’n enorme kolos.
 • Trek de knip maar open; niet alleen in huur, maar ook in brandstof betaal je de hoofdprijs.

Klasse B campers

Een Klasse B camper staat ook wel bekend als een omgebouwde bestelbus of pick-up truck. Ze zijn gebouwd binnen een bestaande carrosserie van een bestelwagen, waarin camper-elementen zijn geïnstalleerd. Het resultaat is een kleine, volledig autonome camper die in stedelijke gebieden kan rijden, maar waarmee je ook de wildernis in kan trekken en kamperen.

Camperreis Canada Camper Klasse B

Een Type B camper huren in Canada zorgt dat je beschikking hebt over een klein en wendbaar voertuig, waardoor het makkelijk is om boodschappen te doen en door de stad te rijden. Ook als je gebruik maakt van de veerboot, ben je aanzienlijk makkelijker af dan met een ‘touringcar’, zoals de Type A campers.

Een variant op deze camperklasse is de Klasse B+ camper. In plaats van een volledige bestelwagen, wordt er gebruik gemaakt van een bestelwagen waarvan de bestuurderscabine in takt is gelaten en waarachter een ‘camperbox’ op het chassis is geplaatst. Hierdoor heeft de klasse B+ een bredere, ruimere ruimte met behoud van de kortere totale lengte.

Wil je een Klasse B camper huren in Canada, dan verzeker je jezelf van een eenvoudig bestuurbare camper, waarmee je ook makkelijk in de stad kan rijden. Je moet het echter wel met aanzienlijk minder ruimte en luxe doen dan in de Klasse A campers.

Camper huren Klasse B+

Klasse B/B+ camper in het kort*:

 • Lengte: 19 tot 27 voet (6 tot 9 meter)
 • Slaapcapaciteit: Tot 4 personen
 • Uitschuifbare delen: 0 tot 2
 • Brandstofverbruik: 1:8 tot 1:11 (afhankelijk van de grootte, gas- of dieselmotor, relief landschap en rijstijl)
 • Bruto voertuiggewicht: 4.000 tot 7.000kg

*Bovenstaande gegevens zijn slechts schattingen om u een algemeen idee te geven

Voor- en nadelen klasse B/B+ campers

Voordelen:

 • Door het aanzienlijk kleinere formaat dan de A-klasse campers, zijn de B- en B+-campers veel gemakkelijker te besturen en wendbaarder.
 • Je kan en mag ermee in de stad rijden.
 • Je komt veel makkelijker op plekken waar je met een grote kolos niet terecht kunt, ook op campgrounds.

Nadelen:

 • Beperkte binnenruimte, vooral het B-type.
 • De vers- en afvalwatertanks zijn aanzienlijk kleiner dan in andere campertypes.
 • Afhankelijk van campgrounds voor faciliteiten.

Klasse C Campers

Een Klasse C campers zie je verreweg het mest rijden in Canada. Dit type camper valt qua formaat tussen de A-klasse en de B-klasse in. Deze camper is gebouwd op het chassis van een bestelwagen. Dit betekent dat de neus van de bestelwagen, dus de bestuurdersruimte, met de woonruimte erachter gebouwd is.

Dit type camper is ideaal voor iemand die graag een bestelauto wil rijden, maar wel met de juiste afmetingen, zodat het gemakkelijker is om te manoeuvreren. Klasse C campers zijn er met gas- of dieselmotor en in lengte variëren ze in grootte van 7 tot 12 meter.

camper huren klasse c

De C-klasse campers zijn onderverdeeld in Small, Medium, Large en Extra Large, waarbij de Large en Extra Large beschikken over een of meerdere uitschuifdelen en daarmee geschikt zijn voor 5-6 personen..

Klasse C campers in het kort*:

 • Lengte: 21 tot 36 voet (7 tot 12 meter)
 • Slaapcapaciteit: Tot 6 personen
 • Uitschuifplaatsen: 0 tot 2
 • Brandstofverbruik: de kleinere tussen de 1:9 en 1:13 (afhankelijk van gas- of dieselmotor, bergen of vlak en rijstijl)
 • Bruto voertuiggewicht: 5.000 tot 7.000 kilo

*Bovenstaande gegevens zijn slechts schattingen om u een algemeen idee te geven

Klasse grote C campers in het kort*:

 • Lengte: 32 tot 41 voet (10 tot 14 meter)
 • Slaapcapaciteit: Tot 9 personen
 • Uitschuifbare delen: 0 tot 4
 • Brandstofverbruik: de grotere modellen rijden 1:6 en 1:8 (afhankelijk van gas- of dieselmotor, bergen of vlak en rijstijl)
 • Bruto voertuiggewicht: 11.000 tot 15.000

*De bovenstaande gegevens zijn slechts schattingen om u een algemeen idee te geven

Klasse C Motorhome Voor- en nadelen:

Voordelen:

 • Wendbaarder dan een klasse-A camper, maar beter uitgerust dan een klasse B. Kleinere motorhome met alle kenmerken van zijn grotere verwant
 • Keuze uit verschillende formaten, al naar gelang de behoefte. Een gezin met twee kinderen kan kiezen voor een Small, maar ook voor een XLarge, aangezien je dan wat meer ruimte per persoon hebt.

Nadelen:

 • De binnenruimte kan beperkt zijn bij de kortere modellen
 • Kleinere modellen beschikken niet of over minder uitschuifdelen.

Soorten RV aanhangwagens

Een camper huren in Canada hoeft op zich geen uitdaging te zijn, als je maar weet wat de opties zijn en waar je behoefte aan hebt. Hoewel ik in dit artikel je vooral kennis wil laten maken met de opties die voor jou van toepassing zijn, wil ik je ook nog kennis laten maken met soorten RV’s die je onderweg zal tegenkomen. Deze bespreek ik in het kort.

Een daarvan zijn towable RV’s of aanhangwagens. Towable RV’s zijn aanhangwagens die op of achter een trekkend voertuig worden gekoppeld. Denk dan aan een pick-up truck waar in de achterbak een draaipunt is gemonteerd. Of, zoals onze caravan.

Deze optie is ideaal wanneer je geen zin hebt om overal met die grote camper naar toe te gaan. Als je uit eten wilt, hop, dan moet je weer met z’n allen die camper in. Een towable camper wordt losgekoppeld, zodra je bent aangekomen op de camping. Met je auto kun je vervolgens overal naartoe rijden om uit eten te gaan, boodschappen te doen, watervallen te bezoeken of om op een excursie te gaan.

Er zijn twee hoofdtypes van towable RV’s, de bumper pull trailer en de Fifth Wheel trailers.

Bumper pull trailers

Bumper pulltrailers zijn onderverdeeld in verschillende types:

 • de traditionele caravan
 • de vouwwagen/pop-up trailer
 • de hybride caravan
 • de teardrop trailer.

Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze worden allemaal bevestigd aan de trekhaak en voortgesleept.

Fifth Wheel trailers

Fifth Wheel trailers zijn een type sleepbare RV die in de bak van een pick-up truck wordt bevestigd. Dit type campers is populair bij full-time RV-ers en degenen die graag veel ruimte hebben, terwijl op de weg.

Omdat een deel van de trailer is over de bak van het trekkende voertuig is geplaatst, is de totale lengte korter dan wanneer een camper wordt gesleept. De modellen lopen uiteen van korte tot enorme bakbeesten, waardoor de combinatie meer weg heeft van een vrachtwagen met aanhanger. De grote modellen kunnen slaapplek bieden aan wel 8 personen!

Toy Hauler RVs

Toy haulers zijn een unieke RV klasse. Zoals de naam al doet vermoeden kun je er ‘toys’ mee vervoeren. Boy’s toys welteverstaan. Wat is een toy hauler dan precies? Een toy hauler is een camper met een speciale bergruimte voor bijvoorbeeld fietsen, een motor of zelfs een ATV. Je herkent dit type campers aan de deur waarachter de ‘toys’ kunnen worden opgeslagen. De grootste toy haulers kunnen een jetski of ATV herbergen. Deze trailers zijn er in drie soorten: Toy hauler motorhomes, Camper toy haulers en Fifth wheel toy haulers.

Camper huren toy hauler

De meeste toy haulers zijn towable RVs. Zelden zie je een motorhome toy hauler. In feite zijn er slechts twee fabrikanten die dit type campers maakt.

Truck campers

Truck campers zijn in feite een pick-up truck met daarop een campermodule gemonteerd. Omdat ze slechts binnenruimte bieden om te slapen en om basisvoorzieningen op te bergen, zijn ze niet het meest populaire type camper voor lange kampeeravonturen.

Truck camper Canada

Door hun totale korte lengte (niet veel langer dan de truck zelf) betekent dat deze RV klasse relatief eenvoudig te manoeuvreren is en kun je hem eenvoudig kwijt op campgrounds, waar grote modellen moeite hebben.

Vrachtwagencampers

Wellicht de meest indrukwekkende soort campers die je onderweg in Canada zal tegenkomen zijn vrachtwagencampers. Vrachtwagencampers worden net als een Fifth Wheel trailer op het bed van een vrachtwagentrekker gemonteerd. Hiermee is de sky de limit…

Met lengtes van tot wel 70 voet (23 meter) zijn deze campers de allergrootste. Met een grote ronkende Mack Truck ervoor rijden Canadezen en Amerikanen over het Noord-Amerikaanse continent naar de verste uithoeken. Achter de trekker leven ze al die tijd in het grootste comfort van een compleet huis op wielen. Deze campers zijn voorzien van een complete keuken, badkamer, slaapkamer en zithoek.

Vrachtwagen camper

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een camper te huren in Canada?

Een 25-voet Klasse C camper (het meest populaire model) kost ongeveer $1.500 tot $2.000 (€ 1.320-1.760) per week gemiddeld. Een iets kleiner model, zoals een camper van, dus een klasse B, kost vaak minder en is voor tussen de $1.000 tot $1.500 (€ 880-1.320) per week te huur.

Hoe groter de camper, hoe meer brandstof hij natuurlijk verbruikt. Juist die brandstof is een niet te onderschatten kostenpost, aangezien de brandstofprijzen enorm zijn gestegen de laatste jaren. Een kleinere klasse C heeft zo’n 16-23 liter per 100 kilometer nodig.

Kun je een camper huren in Canada om rond te reizen?

Tuurlijk! Er is geen land zo geschikt als Canada om met een camper rond te reizen. Huur een camper, ook wel een RV, en geniet van de vrijheid om de grote steden, de prachtige natuur en culturele highlights. Kies een locatie waar je je camperreis wilt beginnen en eindigen. Je kan een rondje afleggen, maar ook kiezen voor een one-way, waarbij je de camper achterlaat op een andere plek dan waar je hem hebt opgepikt.  

Hoeveel kost het om een camper te huren in Ontario?

Gemiddeld kun je voor camperhuur in Ontario kosten verwachten van tussen de $75 en $150 per nacht. Dit tarief is gebaseerd op de kleinere campers. Grotere RV’s kunnen $100 tot $250 per nacht kosten. Een camper huren in Canada kan zeker voor een langere periode aanzienlijk betaalbaarder worden. Als je een camper huurt voor een maand of langer, dan kunnen de kosten voor huur gemiddeld minder dan $60 per dag zijn, afhankelijk van het seizoen.

Heb je een speciaal rijbewijs nodig om met een camper in Canada te rijden?

Nee, over het algemeen mag je met een rijbewijs B een camper besturen in Canada, tenzij je natuurlijk met een ultragroot model gaat rijden, want dan heb je een busrijbewijs nodig. Dit geldt voor alle provincies en territoria in Canada. Je hebt dus geen speciaal rijbewijs nodig om een standaard camper te besturen in Canada.

Kun je een camper overal parkeren in Canada om te overnachten?

Het idee dat je in Canada overal maar je camper kunt parkeren om te overnachten is achterhaald. Zeker in stedelijke zones en nationale, maar ook provinciale parken, is het verboden om te parkeren langs de weg en daar te overnachten, ook op parkeerplaatsen langs de weg. Toch zie je nog steeds veel toeristen die of dit niet weten, of het gewoon proberen. Ze lopen wel het risico alsnog op pad te worden gestuurd in het midden van de nacht met een fikse boete. 

Op openbaar land (National, Forest) en gebieden die geen privébezit zijn (Crown Land), is wildkamperen over het algemeen toegestaan.

Kun je 's nachts parkeren bij Walmart Canada?

Overnachten bij de Walmart is een bekende mogelijkheid om gratis te kamperen in Canada. Er is niets bijzonders aan, maar parkeren bij de Walmart kan zeker handig zijn tijdens lange autoritten en bij het verkennen van stedelijke gebieden. Helaas heeft Walmart geen ‘general policy’ waarbij dit voor elk Walmart-filiaal geldt. Als je overweegt om op een Walmart parking te overnachten, vraag het dan binnen voor de zekerheid even na aan de balie. 

Is overnachten met een camper toegestaan bij Costco?

Bij Costco is overnachten op de parkeerplaats toegestaan, maar netr als bij Walmart niet op alle locaties. Hoewel je een Costco-lidmaatschap nodig hebt om de winkel in te mogen, mag je ’s nachts parkeren op een Costco parkeerplaats zonder lidmaatschap.

Kun je slapen op een Canadian Tire parkeerplaats?

Sommige Walmart en Canadian Tire locaties bieden gratis parkeren voor de nacht. Vraag het voor de zekerheid even na bij de informatiebalie. Het is niet ideaal, maar het is een last-minute optie die geld bespaart, of een rustplaats biedt terwijl je op weg bent naar je eindbestemming.

Kan ik bij Home Depot overnachten?

Ja, je kunt je camper ’s nachts bij Home Depot parkeren. De meeste Home Depot’s vinden het niet erg als je hun terrein gebruikt om te overnachten. Echter, de lokale wetgeving in sommige regio’s kan roet in het eten gooien. Lokaal is het verboden om wild te kamperen. Deze regelgeving geldt vooral voor de grote steden. Ook al zijn Home Depot’s gevestigd op privéterrein, deze wetten gelden voor de hele stad.

Mag je op een rustplaats langs de weg overnachten in Canada?

Rustplaatsen langs grote snelwegen zijn een optie die vaak worden aangewend door boondockers. Het is echter ten strengste verboden om te overnachten op een rustplaats. Het maximaal toegestane verblijf is vier uur. Je kunt besluiten het erop te wagen, maar de kans is groot dat je midden in de nacht wordt gewekt en gevraagd wordt het terrein te verlaten.

Wat betekent "Boondocking" bij kamperen?

Boondocking wordt ook wel aangeduid als “droog kamperen”. Boondocken is kamperen zonder water, riolering of elektrische aansluitingen. Dat kan bijvoorbeeld zijn door heel diep de wildernis in te gaan waar deze voorzieningen niet aanwezig zijn, of stoppen bij een rustplaats langs de weg of bij een Walmart om daar te overnachten. 

Kan ik gratis kamperen in Canada?

Gratis kamperen in Canada is heel goed mogelijk met een camper. Het staat ook wel bekend als boondocking, dry camping of wild kamperen en kan in principe overal in Canada. Hoewel je vaak een zeker risico loopt omdat het op de meeste plaatsen verboden is, kan het dit risico waard zijn als je zo goedkoop mogelijk wilt reizen. 

Gratis kamperen in Canada kan prima als je jezelf van tevoren goed oriënteert. Waar is het wel toegestaan en waar niet. Parkeerplaatsen van Walmart, Home Depot of Canadian Tire zijn geliefde plekken voor boondocking, maar niet allemaal staan ze het toe. Wanneer je ergens arriveert, is het verstandig bij de servicebalie even navraag te doen of het is toegestaan om op de parkeerplaats te overnachten. Mocht de winkel al zijn gesloten, dan kun je het risico nemen, maar dan bestaat er ook een kans dat de lokale politie – die wel op de hoogte is van de lokale regels – je wakker komt maken en je wegstuurt. 

Wie mag met een camper rijden in Canada?

Voor een camper huren in Canada heb je over het algemeen alleen een regulier rijbewijs nodig. Hoewel het altijd goed is om even navraag te doen bij je campergverhuurder, kun je er wel van uitgaan dat het snor zit. Ben je onder de 25 jaar oud, dan kan het zijn dat de verhuurder je geen camper meegeeft. Andere verhuurbedrijven vragen een torenhoge toeslag voor bestuurders onder de 25 jaar. 

Mag je een camper huren in Canada en dan naar de VS?

Ja, je mag de grens over met de VS als je een camper in Canada hebt gehuurd. Om met een camper de grens tussen Canada en de VS over te steken, heb je het volgende nodig: Een geldig paspoort of een aanvaardbaar reisdocument voor elke persoon die met je meereist. Ook een rijbewijs (of een andere vorm van identificatie), een kopie van het kentekenbewijs van het voertuig en een verzekeringsbewijs zijn vereist. 

Als een deel van je reis in de VS plaatsvindt, is het goed om een duidelijke routeplanning te kunnen laten zien, waaruit blijkt dat je het land weer verlaat, zoals een retour vliegticket of vouchers van hotels weer in Canada. Zo kun je aantonen dat je het land weer verlaat en niet achterblijft als illegale. Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden hoe mijn paspoort werd afgepakt en ik urenlang in een ruimte met illegalen heb moeten doorbrengen bij een uitstapje naar Buffalo, New York. 

Kan ik een camper parkeren in Toronto?

Het is toegestaan om een camper te parkeren waar andere voertuigen ook mogen parkeren in de straten van de stad Toronto. Weet echter wel waar je aan begint als je met een camper Downtown Toronto gaat verkennen. Je kan het jezelf voorstellen als met een vrachtwagencombinatie door De Pijp in Amsterdam rijden. Het verkeer is enorm druk, je moet zeer stressbestendig zijn en zeker weerbaar zijn tegen opgefokte chauffeurs. Ik heb het zelf ooit bij een taxichauffeur in Toronto in de auto gezeten die probeerde een 180 te maken toen de weg was geblokkeerd.

Is het goedkoper om met een camper te reizen?

Ja, reizen met een camper in Canada kan goedkoper zijn dan met een huurauto. Vooral als je reis lang duurt (>maand) en waarbij weinig kilometers worden gereden, dan is een camper goedkoper dan een huurauto. Zeker als je er voor kiest om hier en daar te boondocken, kun je nog meer op de kosten besparen. De huur van een kleine camper is de goedkoopste manier van lange reizen.  

Wat is een Class C motorhome?

Een Class C is een camper gebouwd met een cabine- of cut-away-chassis. Een cabine/carrosseriechassis biedt een frontconstructie die eruitziet als een bestelwagen, inclusief stoelen, een dashboard, openslaande deuren en plaatwerk van de carrosserie. Veel mensen houden van de Class C omdat hij vertrouwd is met hun eigen auto.

Wat is beter? Klasse B of C RV?

Klasse C campers zijn gebouwd op een pick-up truck of op het chassis van een bestelwagen met een aangebouwde cabine. Klasse B campers zijn gebouwd binnen de afmetingen van een aangepaste bestelwagen en zijn daardoor vaak kleiner en beperkter in extra opties. Daardoor zijn Klasse C campers een aanzienlijk betere optie; ze bieden meer ruimte en comfort zonder te hoeven inboeten op gebruiksgemak en wendbaarheid.

Mag ik een camper op straat parkeren?

Ja, je mag je camper in de meeste gevallen gewoon op straat parkeren. Een camper wordt in Canada beschouwd als een gewoon voertuig waarmee je gewoon door de straten mag rijden en parkeren. Wel moet je de regels aanhouden als je camper groter is dan een bepaald formaat, want dan mag je bijvoorbeeld niet downtown in een grote stad rijden of parkeren. Deze regels kunnen lokaal ook veranderen naargelang je al dan niet in het voertuig slaapt of enkel parkeert.

Hoe ver kun je per dag reizen in een camper?

Het is aanbevolen om per dag niet meer dan 400 kilometer met je camper te reizen. Canadezen en Amerikanen zijn echte reizigers. Het is daar niet ongewoon om op reguliere werkdagen 2-3 uur per dag in de auto door te brengen. Wij Nederlanders zijn dat niet gewend, en zeker niet met een grote camper. Wanneer je niet gewend bent om een camper te besturen, kan het erg vermoeiend zijn. Het advies is dan ook om voor camperrondreis een dagmaximum aantal kilometers aan te houden van maximaal 350-400 kilometer.

Mag je een agent de vinger geven in Canada?

Mocht je door de politie van een Walmart of Home Depot parkeerplaats worden weggestuurd als je aan het boondocken bent, niets in de Canadese wet zegt dat het illegaal is om je middelvinger op te steken naar een agent. Je wordt niet zonder meer gearresteerd als je onbeleefd gebaart of vloekt tegen een politieagent. De politie heeft echter wel discretionaire bevoegdheden als je weigert respect te tonen. Vloeken uit frustratie mag, maar ga ze niet uitschelden. 

Mag je in Canada op blote voeten rijden?

In Canada is het niet verboden een auto te besturen op blote voeten. Terwijl het in andere landen ten strengste verboden is om op blote voeten achter het stuur te zitten, is er in Canada geen wet die zegt dat het niet mag. Het is dus volkomen legaal om op slippers, enorme paalhakken, sandalen of blote voeten auto te rijden.

Mag je overal in een nationaal park in Canada kamperen?

Het is illegaal om wild te kamperen in nationale parken zoals Banff of Jasper National Park. Parks Canada heeft bepaald dat campers, tenten en dergelijke alleen mogen worden opgezet op aangewezen campings en kampeerterreinen. 

Mogen campers overnachten bij truckstops?

Truckstops zijn niet alleen voor vrachtwagens. Ook met een camper mag je overnachten bij truckstops in het hele land. Als je ervoor zorgt dat je de regels van de truckers in acht neemt, is er geen enkel probleem. Wees beleefd, parkeer recht en zorg dat je halverwege de ochtend weer onderweg bent. Een leuke tip: maak in het wegrestaurant een praatje met een of meerdere truckers. Ze hebben geweldige verhalen en vaak heel leuke tips voor jou als reiziger.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies