Camper Roadtrip in British Columbia: Okanagan Thompson

camper roadtrip British Columbia

Canada is het aangewezen land voor een camper roadtrip. De talloze schilderachtige highways zijn een prachtige manier om het land van de oneindige horizon te verkennen. Veel mensen kiezen voor de Trans Canada Highway, Route 97, de Alaska Highway of kiezen voor kortere routes door het schitterende landschap.

Het zuidelijke binnenland van http://https/opvakantienaarcanada.nl/ontdek-highway-97-de-ultieme-canadese-roadtrip/British Columbia is ook zo’n regio waar je een schitterende camper roadtrip kan maken en in dit blog nemen we je mee naar een aantal prachtige kleinere steden in het gebied Thompson Okanagan, tot vlak tegen de Amerikaanse grens.

Deze camper road trip kan je doen in 8-10 dagen, maar is natuurlijk slechts een voorbeeld. Je kan bepaalde plaatsen overslaan, ergens langer verblijven of er een flinke lus aan vastplakken.

Camper roadtrip in het zuiden van British Columbia

Vancouver-Princeton

Vanaf het vliegveld in Vancouver is het een kleine drie uurtjes rijden naar Princeton. Hierbij volg je de Highway 1 en een stuk Crowsnest Highway en rijd je een stuk langs de enorme Fraser River en kom je door E.C. Manning Provincial Park. Vlak buiten Princeton ligt een prachtige campground langs de Similkameen River, aan Highway 3. Het is een geweldige plek om ’s nachts te stoppen.

Princeton-Keremeos

De volgende dag vervolg je de route over de  Crowsnest Highway 3 richting Keremeos, zo’n 66 kilometer verderop.  Deze plaats staat bekend als ‘The Fruit Capital of Canada’, vanwege de grootschalige fruitteelt. Het is vergelijkbaar met de Nederlandse Betuwe.

Onderweg naar Keremeos kom je langs het kleine, historische stadje Hedley. Het is de moeite waard om hier een rondleiding te nemen door de oude Mascot Gold Mine.

In Keremeos is het Eagle RV park weer vlak langs Highway 3 gelegen.

Keremeos-Osoyoos-Oliver

Vanaf Keremeos buigt de Crowsnest Highway af naar het zuiden. Osoyoos is een favoriete bestemming van veel kampeerders, want je kan hier heerlijk zwemmen, varen en zonnen langs Osoyoos Lake. Over de weg van Keremeos naar Osoyoos rijd je door een zeer droog gebied, bijna woestijnachtig. Dit is ook de regio waar Spotted Lake ligt, het bijzondere gevlekte meer.

Aangezien de rit via Osoyoos naar Oliver slechts 70 kilometer is, kan je in Osoyoos de omgeving verkennen. Hier zijn talloze wijnboerderijen en is het heerlijk vertoeven met subtropische temperaturen.

Vanuit Ososoyos vervolg je de weg over Highway 97 richting het noorden naar Oliver.  Hier rijd je door de Okanagan Valley, de beroemde wijnstreek van British Columbia.

Oliver is een heerlijk provinciestadje en vlak ten noorden ligt het Gallagher Lake Resort waar je kan overnachten.

Oliver-Okanagan Falls Provincial Park

Vanaf Oliver vervolg je Highway 97/3A naar het noorden waar je bij Okanagan Falls Provincial Park uitkomt. Hier kan je verblijven op de relatief kleine campground Sun & Sand RV Park. Op deze dag leg je maar een kleine afstand af, maar dat biedt natuurlijk wel de gelegenheid om de omgeving te verkennen. Ga lekker varen op Shaka Lake of ga wandelen in de nabijgelegen prachtige White Lake Grasslands Protected Area.

Okanagan Falls Provincial Park-Peachland

Vanaf de Okanagan Falls vervolg je de reis richting Merritt, maar voordat je vertrekt, ga zeker een ijsje halen bij Tickleberry’s. Deze ijsjes zijn beroemd. Zodra je ze hebt geproefd weet je waarom!

Je vervolgt Highway 97 naar het noorden. Je passeert de stad Pentincton. Vanaf hier rijd je langs de oever van Okanagan Lake. Deze subtropische streek is een waar genot om doorheen te cruisen en ik raad je dan ook aan hier niet overhaast doorheen te crossen. Je kan overnachten bij Todd’s RV park langs de doorgaande weg bij Peachland.

Peachland-Merritt

De weg van Peachland naar Merritt is een rit van 115 kilometer en is een prachtige route. Maak onderweg ook regelmatig een stop om te genieten van de mooie uitzichten. In Merritt kan je overnachten op de Moonshadows RV Ground.

Merritt-Hope-Vancouver

Vanaf Merritt is het een kleine drie uur rijden terug naar Vancouver.

Deze camper roadtrip is een schitterende route om saampjes of met kinderen te maken. Langs de route zijn er veel activiteiten en is er veel natuurschoon. Uiteraard zou je vanaf Merritt ook kunnen overwegen om via Cache Creek de Sea to Sky Highway langs Whistler erbij te pikken. Uiteraard ben je dan zeker een week langer onderweg als je alle highlights wilt zien.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies