Campground Rampart Creek dicht na incident met wolf

wolf Rampart Creek Campground

Op zo’n 10 kilometer ten noorden van Saskatchewan Crossing ligt het Hi Hostel Rampart Creek met een kleine campground erbij. Hier heeft in de nacht van 8 op 9 augustus een incident met een wolf plaatsgevonden.

Parks Canada heeft de camping die in Banff National Park ligt tijdelijk gesloten. Het was rond 1 uur ’s nachts dat Parks Canada een melding binnenkreeg. Een wolf had een tent opengescheurd en de kampeerder met verwondingen aan hand en arm achtergelaten. De persoon werd overgebracht naar het ziekenhuis in Banff.

Uniek geval

Het is een vrij vreemd en uniek voorval, aangezien er in en direct rond de tent geen voedsel werd aangetroffen, dus dat kan de wolf niet hebben aangetrokken. Zelf weet ik dat hierop nauw wordt toegezien, aangezien ik hier zelf ook een paar keer heb verbleven. In de keuken zijn namelijk voedselkluizen, ook vanwege de beren.

Uiteindelijk vond Parks Canada de wolf in kwestie op ongeveer een kilometer ten zuiden van Rampart Creek en schoot het dier af. Men gaat er vanuit dat de wolf alleen heeft geopereerd.

Rampart Creek Campground gesloten

Park Canada: “Dergelijke incidenten zijn zeer zeldzaam. Bezoekersveiligheid staat altijd voorop voor Parks Canada. Rampart Creek Campground blijft voorlopig gesloten totdat het onderzoek is voltooid.”

Parks Canada volgt de activiteit van de wilde dieren in het park op de voet, maar dit lijkt een op zichzelf staand incident.

Volg de adviezen op

Het is dus belangrijk dat alle kampeerders, dus ook mensen die op pad zijn met de camper, extra behoedzaam zijn. Dus bewaar voedsel in afgesloten bakken of containers en laat geen voedselresten slingeren, bijvoorbeeld na het barbecueën.

Wij Nederlanders zijn er niet aan gewend om te kamperen in de wildernis en veel mensen denken dat ‘het wel losloopt’. Zo zie je dus maar: volg de adviezen van de locals op en vermijd de risico’s. Want ook in dit geval waarbij alle adviezen zijn opgevolgd, kan een onverwachte aanval nog plaatsvinden en dat risico wil je zo klein mogelijk houden.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies