Campgrounds in Jasper National Park – Kamperen met een camper

campgrounds jasper national park kamperen

Kamperen in Jasper National Park geeft je als Canada-reiziger natuurlijk het optimale Canada-gevoel: ’s morgens vol verwachting de deur van je camper openen om te ontdekken dat er een paar wapiti herten rond je plek scharrelen, of nog sensationeler, dat er een dikke grizzly net weg struint. Dit kan je natuurlijk allemaal overkomen op de campgrounds in Jasper National Park.

Om je op weg te helpen bij het plannen van je rondreis door Canada heb ik de campgrounds in Jasper National Park even voor je op een rijtje gezet.

Campgrounds in Jasper National Park

Hoewel Jasper National Park qua campings niet erg ruim is bedeeld, zijn de campings wel stuk voor stuk prachtig gelegen en allemaal langs de doorgaande route, dus de Icefields Parkway (Highway 93) en Highway 16 richting Edmonton. De genoemde tarieven kunnen per seizoen verschillen, maar zijn wel een goede indicatie.

Whistler’s Campground

Whistler’s Campground is veruit de grootste campground in Jasper National Park en ligt net ten zuiden van het stadje aan de voet van Whistler’s Mountain. Deze campground is een echte familiecamping en heeft full hook-up plaatsen, dus echt een plek om even bij te tanken. Hier vind je warme douches, kun je ’s avonds lekker een kampvuurtje opstoken en heerlijk een wijntje drinken in de prachtige natuur. Ook zijn er gegidste tours de natuur in. Je kan deze reserveren bij de receptie.

Wil je tijdens je rondreis eens wat anders dan in een hotel verblijven? Op de camping zijn er 21 luxe, ingerichte tenten met houten vloeren, bedden en kachels, voor als het ’s nachts wat frisser is. Reserveer deze net als een hotel wel bijtijds, want ze vinden gretig aftrek.

Geopend: 1 mei – 7 oktober*

Kosten per overnachting: $ 28,00 tot $ 38,00*

Campground Jasper National Park

Wapiti (zomer)

Wapiti Campground is het gehele jaar geopend. Tijdens de zomer is deze camping een van de mooiste campgrounds in Jasper National Park een oase van natuurschoon. Gelegen aan de oever van de Athabasca River is er beschikking over een ruim aanbod van zowel tenten als RV-plekken.

In totaal heeft de campground 363 staanplaatsen tijdens de zomer en 75 winterkampeerplekken. Daarmee is  het kampeerterrein geschikt voor vrijwel alle campers.

Geopend van 1 mei – 14 oktober*

Kosten per overnachting: $ 27,40 tot $ 32,30*

Wapiti (winter)

Tijdens de wintermaanden beschikt Wapiti Campground over 75 winterstaanplaatsen, waarmee deze camping het hele jaar door is te gebruiken. Hiervan wordt tijdens het skiseizoen dan ook dankbaar gebruik gemaakt. Met het nabijgelegen skigebied Marmot Basin is Wapiti tijdens de wintermaanden ook een bijzonder gunstig gelegen plek om te gaan langlaufen.

Geopend van 14 oktober 2019 – 6 mei 2020 Wie het eerst komt, het eerst maalt*

Kosten per overnachting: $ 27,40 tot $ 32,30*

Wabasso Campground

Wabasso ligt langs Highway 93A en kenmerkt zich met ongerepte natuur, de bruisende Athabasca River en een flink aanbod van 231 staanplaatsen. De camping is ruim opgezet, maar niet full hook-up, dus het is echt een doorgangscamping. De campground is vooral toegerust op kleine en middelgrote campers tot (27ft), dus als je hier met een ‘touringcar’ zoals in Meet the Fockers aankomt, dan zullen ze je waarschijnlijk vriendelijk doorverwijzen. Wel is dit een van de fijnere campgrounds in Jasper NP, omdat de meeste kampeerders niet van Highway 93 afwijken. Dit is er een om te noteren als je van natuurschoon houdt!

Geopend van 1 mei – 7 oktober*

Kosten per overnachting: $ 21,50 tot $ 27,40*

Pocahontas Campground

Pocahontas ligt ten noorden van Jasper, vlakbij Miette Hotsprings. De locatie is heerlijk afgelegen en daardoor relatief rustig. Deze campground heeft alle basisvoorzieningen, waaronder stromend water, vuurringen en spoeltoiletten. Er zijn echter geen douches beschikbaar, dus dat is een goede reden om even Miette Hotsprings te bezoeken.

Pocahontas heeft een capaciteit van 140 staanplaatsen en is vooral geschikt voor tenten en kleinere en middelgrote campers (tot 27ft).

Geopend van 15 mei – 23 september*

Kosten per overnachting: $ 21,50*

Snaring Campground

Snaring Campground is een van de grotere kleine campgrounds in Jasper National Park en heeft een mooie mix van goed afgeschermde staanplaatsen en wijde, open plekken. Er zijn zelfs een aantal plekken met ronduit geweldige uitzichten op de grillige, torenhoge bergpieken rondom de camping.

In totaal zijn er 62 staanplaatsen die vooral geschikt zijn voor kamperen met een tent of voor kleine en middelgrote campers tot 27 voet.

Geopend van 15 mei – 7 oktober Wie het eerst komt, het eerst maalt*

Kosten per overnachting: $ 15,70*

Mt Kerkeslin Campground

Nog kleiner dan Snaring Campground is Mt Kerkeslin met slechts 42 plaatsen op 32 kilometer ten zuiden van Jasper. Deze rustige, schaduwrijke camping is een uitstekende tussenstop voor camperreizigers die op zoek zijn naar absolute rust en stilte. Hier ben je dan op de beste plek, want deze campground in Jasper National Park wordt door de meeste bezoekers over het hoofd gezien.

Door het kleine formaat van de camping is deze alleen geschikt voor tenten en campers tot maximaal 25 voet. Verheug je ook niet op een heerlijk douche en geweldige faciliteiten, want je komt hier echt om dichterbij de natuur te komen.

Geopend van 15 mei – 30 september Wie het eerst komt, het eerst maalt*

Kosten per overnachting: $ 15,70*

Honeymoon Lake

De naam spreekt natuurlijk al tot de verbeelding, want dit is de plek waar je moet wezen op je huwelijksreis. Hier vervang je het drukke telefoonverkeer, dampende auto’s en stress voor heerlijk wandelen in de natuur, een gezellig kampvuurtje en echte aandacht voor elkaar.

De 35 staanplaatsen zijn vooral geschikt voor tenten en RV’s van onder de 25 voet.

Geopend van 15 mei – 23 september. Wie het eerst komt, het eerst maalt*

Prijs per overnachting: $ 15,70*

Jonas Campground

Jonas Campground ligt op 78 kilometer ten zuiden van Jasper en met slechts 25 staanplaatsen is dit de kleinste campground van Jasper National Park. Hier ben je echt ver weg van alle rumoer van de hordes toeristen. Midden in de bossen, nabij een kabbelende beek kun je heerlijk genieten van de ruige natuur van de Canadese Rockies. De camping is meest geschikt voor tenten en campers onder de 25 voet.

Geopend van 15 mei – 23 september. Wie het eerst komt, het eerst maalt*

Prijs per overnachting: $ 15,70*

Icefield Campground (alleen tenten)

Vlakbij het Columbia Icefield op 106 kilometer ten zuiden van Jasper, ligt een kleine camping met 33 staanplaatsen voor tenten en uitzicht op een van de spectaculairste uitzichten van de Canadese Rocky Mountains. Vanaf de meeste plekken zijn er uitzichten op de gletsjer.

Hier verblijven vooral bergbeklimmers die hier een centraal gelegen plek vinden om hun adrenaline te testen langs de steile berghellingen in de buurt. Deze campground is alleen bestemd voor tenten.

Geopend van 5 juni – 14 oktober Wie het eerst komt, het eerst maalt*

Kosten per overnachting: $ 15,70*

Campgrounds Jasper National Park

Wilcox

Vlakbij de Icefield Campground ligt Wilcox Campground het 46 staanplaatsen. Deze campground ligt aan de voet van een van de meest geliefde wandelroutes van Jasper National Park, de Wilcox Pass Trail. De campground heeft slechts zeer basic voorzieningen, zoals composttoiletten en picknicktafels. Wilcox Campground is geschikt voor campers tot 27 voet.

Geopend van 5 juni – 23 september. Wie het eerst komt, het eerst maalt*

Kosten per overnachting: $ 15,70*

Icefields Center RV Campground

De Icefields Center RV Campground heeft 100 staanplaatsen. Op de campground zelf zijn geen water en stookhout verkrijgbaar, maar het is wel toegestaan een kampvuurtje te maken, dus je moet je eigen hout meenemen. De ervaring leert dat veel mensen hun overgebleven hout hier ook achterlaten, maar als je zeker wilt zijn, neem dan wat hout mee.

Deze camping is alleen bestemd voor campers en opleggers. Er is ruimschoots plek, ook voor de meest kolossale campers.

Geopend van 1 mei – 30 oktober Wie het eerst komt, het eerst maalt*

Kosten per overnachting: $ 15,70*

*Alle openingsdata en kosten per nacht zijn indicatief. Deze kunnen per seizoen verschillen. Als je 100% zeker van je zaak wilt zijn, check dan altijd bij de individuele campgrounds of ze open zijn en wat de tarieven zijn.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies