Campingreserveringen open voor Jasper National Park vanaf dinsdag 7 januari

Campingreserveringen 2020 Jasper National Park

Net zoals elk jaar is de eerste week van reserveringen voor de campings in Jasper National Park en Banff National Park een gekkenhuis. Vanaf 7 januari 2020 kunnen de eerste campingreserveringen voor Jasper NP worden gemaakt, dus als je in het park zelf wilt verblijven met je camper, lees dan snel even verder.

De campingreserveringen voor in het park kunnen worden gemaakt vanaf dinsdag 8 uur lokale tijd op 7 januari 2020. Vorig jaar werden alleen al in het eerste uur bijna 6.000 reserveringen gemaakt, waarbij vooral de lange weekenden tijdens de zomer al snel waren uitverkocht.

Mogelijkheden campingreserveringen beperkt

Parks Canada geeft aan dat, ondanks de drukte, het belangrijk is om tijdig een reservering te maken, wellicht niet op de gewenste campground, aangezien de Whistlers Campground vlak buiten Jasper, ook dit seizoen nog gesloten blijft voor renovatie.

Er zal een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn op de opgeknapte overflow campground Snaring, net ten oosten van Jasper. Voor de andere campings Wapiti, Wabasso en Pocahontas, kun je ook online een reservering maken.

Whistlers Campground

De Whistlers Campground vlak langs de Icefields Parkway is gesloten tot 2021, vanwege de grootse herinrichting van het terrein. Niet alleen is er een groot aantal dode en zieke bomen verwijderd, ook wordt de infrastructuur van de camping aangepakt en worden de receptie en de sanitaire faciliteiten verbeterd. Op die manier is de camping vanaf 2021 weer helemaal klaar voor de toekomst.

Parks Canada heeft afgelopen donderdag nog in een bericht laten weten dat er enige vooruitgang is geboekt bij de verwijdering van de met pine beetle besmette bomen in de omgeving.

Reserveren

Wil je tijdens je camperreis door West-Canada komende zomer per se in Jasper National Park zelf verblijven, zorg dan dat je morgen direct aan de telefoon hangt, of liever een reservering via e-mail maakt. Reserveringen kunnen worden gemaakt via de website van Parks Canada of bel of 1-877-737-3783.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies