Canada-reis 2025: Hier moet je rekening mee houden

Canada-reis 2025 tips

“Het is nog maar net 2024, maar een aantal groepsreizen voor 2025 is reeds volgeboekt.” Canada is enorm in trek en steeds meer mensen die voorheen naar andere verre bestemmingen reisden, ontdekken de prachtige natuur van Canada. Bij het boeken van je Canada-reis 2025 is het belangrijk een aantal zaken in acht te nemen.

Hoe komt het dat Canada zo in trek is?

Steeds vaker heeft Canada een vermelding in lijstjes van topbestemmingen, waaronder lijstjes van bijvoorbeeld The Washington Post of National Geographic. Hierdoor krijgt de bestemming enorm veel aandacht en in Google Trends zie je de grafieken direct omhoog gaan als het gaat om het aantal zoekopdrachten.

Ook de economische vooruitgang in Azië van de laatste jaren, heeft ervoor gezorgd dat de mobiliteit enorm is toegenomen en steeds meer Aziatische toeristen landen als Canada en de Verenigde Staten bezoeken.

Bovendien is Canada een land met een hoog percentage terugkerende reizigers. Wie ooit in Canada is geweest zal dat beamen: “Ik wil weer terug.” De mensen die voor het eerst naar Canada reizen gaan vaak eerst naar West-Canada en daarna óf weer terug naar het westen en dan een andere route, óf ze bezoeken daarna Oost-Canada.

Opkomst Oost-Canada

Natuurlijk spant West-Canada met Vancouver Island en de prachtige Rocky Mountains de kroon als het gaat om bezoekersaantallen. Toch is Oost-Canada nu eindelijk sterk in opkomst. Het verbaast me sowieso dat het nog zolang heeft geduurd, want natuurlijk is de natuur in het westen aanzienlijk ruiger, het oosten is echt niet minder mooi.

Het aantal boekingen voor Canada-reizen naar het oosten neemt sterk toe. Bestemmingen zoals Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island nemen sterk toe in populariteit.

Tips voor je Canada-reis 2025

Bij het boeken van je Canada-reis is het belangrijk een aantal tips op te volgen, want er is een aantal veranderende trends die het boeken van een reis sterk veranderen.

Boek bijtijds je Canada-reis 2025!

Steeds meer mensen gaan steeds vroeger hun reis naar Canada boeken. In feite betekent dit dat de Vakantiebeurs half januari eigenlijk steeds meer achter het net vist. De USA & Canada Reisbeurs die elk jaar eind oktober-begin november wordt georganiseerd is veel beter om te bezoeken.

Op de Vakantiebeurs ving ik ook al de signalen op dat camperhuur en campgroundreserveringen in de maand januari voor komend seizoen al lastig is. Dit betekent dus dat als je nu nog moet boeken, je waarschijnlijk met teleurstellingen te maken krijgt. Het is voor 2025 belangrijk dat je dus ruim vóór de jaarwisseling je reisschema klaar moet hebben, zodat je tijdig kunt reserveren.

Kies liever voor het shoulder season    

Iedereen die de afgelopen jaren tijdens het hoogseizoen de nationale parken in de Rockies en Vancouver Island heeft bezocht, kan bevestigen dat het bij de attracties in West-Canada ‘vrij druk’ is.

Shuttlebussen die je naar attracties toe rijden en parkeerproblemen bij mooie gletsjermeren zijn tijdens de zomermaanden aan de orde van de dag. Het komt er eigenlijk op neer dat de drukte bij attracties niet erg aantrekkelijk is.

Mijn advies is dan ook om Canada wat eerder of wat later te bezoeken dan het hoogseizoen. In de maanden juni en september is het weer op de meeste plaatsen ook prima en ontloop je de grote drukte.

Let er echter wel op dat je je Canada-reis niet te vroeg of te laat boekt. Op de Vakantiebeurs sprak ik diverse mensen die in mei al de Rocky Mountains wilden bezoeken. In die periode zijn veel mooie plekken simpelweg niet bereikbaar of er ligt nog ijs en sneeuw op en om de anders mooi blauwe meren.

Kies bij je Canada-reis voor minder populaire bestemmingen

De plekken in West-Canada die het drukst zijn, wil je natuurlijk liever ontlopen. De attracties in Banff National Park en Jasper National Park zijn gedurende de dag superdruk. Lake Louise vind ikzelf al helemaal niet leuk meer om te bezoeken. Je kunt er geen foto nemen zonder dat er een selfiestick van een ander in je beeld komt, tenzij je ’s morgens heel vroeg gaat of als de massa’s weer zijn vertrokken vlak voor zonsondergang.

Mijn advies is om of je bezoektijden van de attracties aan te passen, dus heel vroeg of later in de middag, of om simpelweg de grote attracties te ontlopen. Er zijn namelijk talloze andere mooie plekken om te bezoeken. Er zijn prachtige andere mooie gletsjermeren dan alleen de geijkte Lake Louise, Peyto Lake en Joffre Lakes.

Canada-reis 2025 naar Oost-Canada

Zoals gezegd is ook Oost-Canada sterk in opkomst. Hoewel ikzelf had verwacht dat deze stijging een paar jaar geleden al zou hebben plaatsgevonden, lijkt 2025 dan eindelijk de omslag te worden. Hiermee bedoel ik niet dat West-Canada minder populair zal zijn, maar dat terugkerende reizigers ook Oost-Canada willen beleven. Ook dit is een manier om de grote drukte van West-Canada te ontlopen.

Op de beurs heb ik ook diverse vragen gehad over wat je van Oost-Canada kan verwachten. “Is het er minder mooi dan?” “Nee, het is er anders dan in het westen.” De natuur is er lang niet zo ruig, maar niet minder mooi. Het is er meer glooiend en als er bergen zijn, zijn deze lang niet zo hoog.

Wel vind je er prachtige, ruige basaltkusten, enorme getijdenverschillen en leuke vissersdorpjes en vuurtorentjes. Oost-Canada heeft veel cultuur en hier vind je veel restanten uit het koloniale tijdperk, toen de Britten en de Fransen enorme zeeslagen uitvochten voor de nu vredige kusten van Nova Scotia.

Conclusie

Zorg dat je bij het plannen van je Canada-reis 2025 bijtijds je route hebt uitgestippeld en reserveringen hebt gemaakt. Wanneer de reserveringsperiode voor de campgrounds in Jasper National Park eenmaal wordt geopend, zijn alle plekken meestal binnen een uur vergeven. Hoewel het niet noodzakelijk is om alle campgrounds of hotels van tevoren te boeken, moet je wel incalculeren dat de kampeerplekken in de nationale parken en op toeristische hotspots meestal al weg zijn.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies