Canadian Farmers’ Almanac: winter ’20-’21 kouder met meer sneeuw

Canadian Farmers’ Almanac winter 2020-2021

Reeds sinds 1818 voorspelt de Canadian Farmers’ Almanac het weer voor de lange termijn. Deze voorspellingen zijn gebaseerd op een wiskundige en astronomische formule die leidind is sinds de oprichting van de eerste redacteur. Deze formule is in de loop der jaren lichtjes gewijzigd, maar blijft grotendeels hetzelfde als die van de oorspronkelijke redacteur, David Young.

Traditioneel zeggen de mensen die de prognoses nauwlettend volgen dat de nauwkeurigheid in de buurt van 75% tot 80% ligt. Maar het is wel goed om de voorspellingen met een gezonde scepsis tot je te nemen. Het blijven voorspellingen voor de lange termijn.

Canadian Farmers’Almanac: Winter 2020-21 Winter of the Great Divide

De Canadian Farmers’ Almanac heeft dit jaar een ongebruikelijke voorspelling en noemt het “The Winter of the Great Divide: Nat, wit en wild in het Westen, helemaal dol in het Oosten.

Volgens de langetermijnvooruitzichten van de Canadian Farmers ‘Almanac zullen de oostelijke provincies, waaronder Newfoundland, Labrador, Nova Scotia, Prince Edward Island en New Brunswick, gedurende een groot deel van het winterseizoen ongebruikelijk milde omstandigheden kennen.

Bijna normale temperaturen zullen overheersen in het westen van Quebec tot Centraal-Ontario. In deze gebieden zullen ongebruikelijk milde temperaturen periodes van bittere kou afwisselen, maar gemiddeld zal de temperatuur normaal uitkomen.

Kouder en meer neerslag dan andere jaren

Daarentegen zullen verder naar het westen, dus het westen van Ontario, Manitoba, Saskatchewan, Alberta en het oosten van British Columbia veel kouder zijn dan de gebruikelijke wintertemperaturen. Langs de westkust van BC zullen wel gebruikelijke temperaturen voorkomen.

Als je van sneeuw houdt, dan kan je het beste naar het westen van Quebec en Ontario, waar sneeuw meer dan normaal wordt voorspeld. Bovendien wordt er ook meer sneeuw verwacht in het binnenland van British Columbia, Alberta en Saskatchewan.

Een actieve storm vanaf de Stille Oceaan zal meer neerslag dan gebruikelijk naar het westen van British Columbia brengen.

Voor de tweede week van januari geeft de Canadian Farmers’ Almanac een rode vlag voor Ontario en Quebec voor mogelijke zware sneeuwval en ook de Maritimes kunnen een winterse mix voor de tweede week van februari verwachten, met mogelijke sneeuwstormen. Bekijk de all-time extreme temperaturen van Canada.

Bron

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies