Canada cannabis bezorgservice

Nederland is een progressief land, maar zo progressief als Canada…? Nee, dat niet! Hier kennen we natuurlijk de wiettaxi, een snorder die ’s avonds illegaal een paar jointjes of wietjes komt bezorgen. Nee, een legale cannabis bezorgservice, daar durven we in Nederland niet aan! In Canada is het reeds realiteit.

Wie de branche een beetje volgt weet dat Canada volgende maand samen met Uruguay tot de twee meest progressieve landen ter wereld behoort op het gebied van cannabis. Daarna komt Spanje en ergens achterop komt het eens zo ‘moderne’ Nederland. Ofwel, Nederland mist compleet de boot!

De afgelopen paar jaar heeft Canada onder het beleid van premier Justin Trudeau grote stappen gezet om baan te maken voor de legalisatie van cannabis. De economie vaart er wel bij en bedrijven als de Canopy Growth Corporation, Aurora en Tweed Inc. zien werkelijk skyrocketing omzetten. De schaalvergroting is werkelijk enorm en steeds meer ‘licensed producers’ sluiten zich aan om cannabis te kweken. En realiseer je dan dat alles in feite nog moet beginnen.

Canada is de grote winnaar met de eerste cannabis bezorgservice

Hoewel Uruguay al meer dan een jaar een volkomen vrij cannabis beleid voert, is de infrastructuur voor schaalvergroting in een derdewereldland als Uruguay niet goed genoeg en liggen de grote mogelijkheden vooral in Canada. Ottawa legaliseerde cannabis op 19 juni 2018. Daarmee was het voor volwassen Canadezen ineens legaal om cannabis te kopen en om maximaal 30 gram in één keer te bezitten.

17 Oktober 2018, de legalisatie van cannabis in Canada

Ook kunnen Canadezen tegenwoordig hun wiet legaal online bestellen. In feite levert Canada Post al medische marihuana aan geregistreerde gebruikers, dus wanneer de verkoop en het gebruik van recreatieve cannabis op 17 oktober 2018 is vrijgegeven, is het een logische stap om ook de recreatieve gebruiker gebruik te laten maken van een cannabis bezorgservice.