Canyon View Trail, Campbell River nieuwe totempalen

Canyon View Trail Campbell River totempalen

BC Hydro, de Canadese energiemaatschappij die aan de westkust van Canada actief is, heeft onlangs twee nieuwe totems laten plaatsen bij de trailhead van de Canyon View Trail in Campbell River. Het bedrijf deed dit om de goede relatie te bevestigen tussen de BC Hydro en de lokale We Wai Kai en We Wai Kum First Nations.

Bezoek Canyon View Trail

De toch al druk bezochte Canyon View route krijgt met de komst van de totempalen een mooie aanvulling. Bij de totempalen op de trailhead zijn interpretatieve panelen aangebracht die betekenis van de totems beschrijven en informatie geven van de kunstenaars die de totempalen hebben ontworpen.

De wandelroute van deĀ  Trail-lus met het Elk Falls Provincial Park, het Campbell River-systeem zijn een prachtig stukje van Vancouver Island, vlak buiten de stad van Campbell River.

Canyon View Trail

Wanneer je toch in Campbell River bent en bij Eagle Eye Adventures op een wildlife of whale watching tour meegaat, dan is het zeker de moeite om de Canyon View wandelroute te wandelen. Deze loopt in een lus van 6 km langs de Campbell River. Je kunt de canyon oversteken via de loopbrug over de rivier. Geniet hier van de stroomversnellingen, de prachtige bomen langs de route en tijdens de zalmtrek in de herfst kan je hier paaiende zalm zien.

De wandelroute is zeer eenvoudig en vereist geen specifieke wandelervaring. Het pad is goed gemarkeerd en de totale tijd die je wandelt is iets meer dan een uur.

Routebeschrijving

De trailhead bevindt zich bij het John Hart Generating Station langs Highway 28. Vanaf de parkeerplaats bij de energiecentrale wijst het zichzelf waar je heen moet om de Canyon View Trail te lopen. Om er te komen ga je vanuit Campbell River richting Gold River en ongeveer 10 minuten buiten Campbell River zie je een bord rechts naar de energiecentrale. Dit is John Hart Road.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies