Cape Breton Highlands National Park: Ottawa investeert 2 miljoen dollar

Cape Breton Highlands National Park

Cape Breton Highlands NP krijgt een flinke investering van de Canadese federale overheid. Het dorpje Chéticamp op Cape Breton Island was de plaats waar afgelopen donderdag de aankondiging werd gedaan door de politicus Rodger Cuzner.

Cuzner kondigde aan dat een deel van de 2 miljoen dollar zal gaan naar de caming in Chéticamp die in 2015 werd getroffen door overstromingen in 2015. “De regering zet zich in voor het behoud van onze nationale parken en het verstrekken van meer mogelijkheden voor Canadezen om buiten te beleven en te leren over onze omgeving,” zei hij in een persbericht.

“Deze investeringen in de infrastructuur zijn essentieel om banen te kunnen creëren en om duurzame economische groei te kunnen realiseren.”

De nieuwe camping wordt opgebouwd uit ongeveer 40 sites, waaronder een aantal hutten geïnspireerd door de lokale cultuur.

Cape Breton Highlands NP en de Acadian cultuur

Parks Canada zal daarbij belangrijke investeringen doen om de lokale Acadian geschiedenis te highlighten. De namen, verhalen, muziek, bouwtechnieken, groenvoorziening en andere tradities binnen de Acadian cultuur zullen terugkomen in de ambitieuze plannen.

Met de investeringen in het Cape Breton Highlands National Park hopen de autoriteiten meer toerisme te genereren en met name de jongere reizigers aan te trekken, van zowel in Canada zelf als vanuit het buitenland.

De hooglanden van het Cape Breton Highlands National Park is een belangrijke trekpleister voor bezoekers van Cape Breton Island, de Cabot Trail, de Skyline Trail en de schitterende natuur hebben een magische aantrekkingskracht en trekken jaarlijks talloze bezoekers van over de hele wereld naar dit deel van Nova Scotia.

Chéticamp, net gelegen ten zuiden van het park, is een uitstekende uitvalsbasis om het park te verkennen. De Cabot Trail loopt dwars door het dorpje heen en vanuit Chéticamp vertrekken diverse whale watching tours de zee op om walvissen te spotten.

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies