Bezoek het prachtige Cape Breton National Park

Cape Breton National Park highlights

Het Cape Breton National Park is er voor mij een van bijzondere betekenis. De weelderige wouden, de prachtige rotskusten met steile kliffen, het wildlife en de uitstekende voorzieningen, maken het park tot een geweldige vakantiebestemming.

Als je de Cabot Trail, een van de mooiste roadtrips door Canada, dan doorkruis je ook het Cape Breton National Park. Maar niet alleen het park zelf, ook de directe omgeving is ontzettend mooi. Wat het mooiste aan het park is? De afwisseling in het landschap. De kronkelende Cabot Trail windt zich langs de kliffen en stijgt en daalt voortdurend. Zo rijd je in een weelderig groene, vochtige bosrijke omgeving, zo rijd je weer een hoger gelegen deel in dat gortdroog is. Het verandert voortdurend.

Natuur in Cape Breton National Park

Cape Breton Island is de plek waar miljoenen jaren verandering in de aardkorst goed zichtbaar zijn. De oude basalten rotsen zijn het resultaat van vulkanische activiteit in vervevlogen tijden. Vele kleine riviertjes en beken banen zich een weg door de weelderige bossen die zich hebben gevormd onder invloed van het koele, vochtige zeeklimaat.

Het landschap van Cape Breton National Park is sowieso robuust te noemen, maar krijgt veel subtiliteit door de unieke mix van flora en fauna die je nergens anders in Canada aantreft. In het park komen enkele tientallen bedreigde dieren- en plantensoorten voor, net zoals in veel oerbossen die wereldwijd beschermd worden.

De unieke ligging en de vele microklimaten die er op Cape Breton voorkomen, zorgt ervoor dat er zelfs arctische plantjes voorkomen die zijn overgebleven uit de laatste ijstijd.

Cabot Trail 

De Cabot Trail behoort natuurlijk tot een van de bekendste roadtrips van Canada, zelfs van heel Noord-Amerika. Om in het Cape Breton National Park te komen, volg je voor het grootste deel de Cabot Trail. Vanaf deze route heb je prachtige uitkijkpunten van onder andere op French Mountain en MacKenzie Mountain nabij het plaatsje Pleasant Bay en North Mountain vlak ten noorden van het park.

Onderweg zijn er gelukkig langs de route talloze lookouts, waar je kunt stoppen om je vakantiefoto’s te maken. De ruige kustlijn, vissersboten in de Golf van St. Lawrence en de paarse huizen Cape Smokey zijn de geijkte foto’s die veel reizigers maken. Als je goed kijt zie je vanuit de hoogte soms grienden of dwergvinvissen zwemmen in de zee.

Wandelen in het park

In het park zijn 26 wandelroutes uitgezet. Deze zijn allemaal redelijk tot zeer goed onderhouden en goed begaanbaar. Op sommige routes kan het soms glad en blubberig zijn door de regen. Onder de hiking trail zit een aantal routes die meer geschikt zijn voor de ervaren wandelaars met stevige stijgingen en dalingen. Gelukkig zijn er ook eenvoudige wandelroutes voor gezinnen. Veruit het bekendst is de Skyline Trail, nabij het plaatsje Pleasant Bay aan de westkust van het eiland.

Kamperen in het park

In Cape Breton National Park zijn er zes campgrounds waar je kan kamperen. Daaronder zijn ook luxe en volledig ingerichte tenten en waar je met je camper kunt verblijven. Ook vlak buiten het park zijn er campgrounds en accommodatie te vinden. Ik adviseer je om voor het park zeker een paar dagen uit te trekken. TIP: wees selectief bij het kiezen van je accommodatie, want de populariteit van het park zorgt dat sommige aanbieders vrij stevig aan de prijs zijn.

Bereikbaarheid Cape Breton National Park

Vanuit Halifax, Nova Scotia rijd je richting het noorden via Truro en New Glasgow naar Cape Breton Island. Rijd op Cape Breton naar het centraal gelegen plaatsje Baddeck. Volg vanaf daar de route van de Cabot Trail tegen de klok in of andersom. Sommige kenners vinden dat je de route tegen de klok in moet volgen, omdat je dan betere fotografiemogelijkheden hebt. Ikzelf heb de route drie keer afgelegd en voor mij maakt het geen verschil. Het park is gelegen op het noordelijke een aanzienlijk hoger gelegen deel van het eiland.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Nova Scotia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies