Cape Enrage in New Brunswick

Cape Enrage New Brunswick abseilen zipline vuurtoren

Cape Enrage is de naam die Franse ontdekkingsreizigers gaven aan de 50-meter hoge kliffen langs de Bay of Fundy, de baai die beroemd is vanwege de enorme getijdenverschillen. Verschillen tussen eb en vloed van maar liefst 12-13 meter zijn hier de standaard, tegenover een meter gemiddeld elders ter wereld. Het is dan ook niet vreemd dat de Franse kolonisten niet wisten wat ze meemaakten en de baai ‘razend’ noemden.

In 1984 kreeg de locatie van deze steile kliffen van Frommer reisgidsen de status van ‘Eén van de beste uitzichten van Canada’.

De vuurtoren van Cape Enrage

Cape Enrage is tevens de plaats waar de oudste vuurtoren van New Brunswick staat. 1838 Is het bouwjaar van deze monumentale vuurtoren. Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw is de vuurtoren geautomatiseerd en onbemand, toen er sprake was van een groeiende toeristische belangstelling.

Natuurlijk ga je niet alleen hiernaartoe voor de vuurtoren, want er worden veel activiteiten rond deze kliffen georganiseerd.

Zipline: Hiermee krijg je een uniek uitzicht op de wereldberoemde Bay of Fundy vanaf de 200 meter lange zipline. De zipline is dagelijks geopend, hoewel in het hoogseizoen een reservering aan te raden is.

Abseilen: Geniet van een spannende afdaling van de 43 meter hoge klif met uitzicht op de Bay of Fundy met de reusachtige getijdenverschillen en spectaculaire stromingen. Uiteraard is het uitsluitend mogelijk om bij eb te abseilen naar de ‘ocean floor’.

Het aantal afdalingen dat je kan maken is afhankelijk van je fitheid. Meestal kun je wel twee of meer afdalingen maken. Het is ook afhankelijk van de drukte. Na elke afdaling kan je vanaf ‘fossil beach’ weer omhoog klimmen via de trap. De terugkeer naar boven is nog wel het meest vermoeiend van het abseilen.

Barn Marsh Island: Ongeveer een halve kilometer voordat je aankomt bij Cape Enrage kom je langs het strand van Barn Marsh Island. Dit zandstrand staat onder water gedurende de laatste twee uur van het opkomende  water van de vloed en de eerste twee uur van het uitstromende water bij eb. De oceaanbodem strekt zich bij eb uit over ongeveer tweehonderd meter met een heerlijk breed strand tot gevolg. Er wordt vaak gezwommen, maar dit is volledig op eigen risico. De sterke stroming ten gevolge van de getijdenwisselingen zijn zeer onvoorspelbaar.

Fossielen: De fossielen die bij Cape Enrage in de lagen van het sedimentair gesteente voorkomen zijn ongeveer 320 miljoen jaar oud. Ze komen van elders en zijn in de loop van miljoenen jaren meegevoerd door de elementen, zoals rivieren, getijden en neerslag.

Cape Enrage Interpretive Centre
650 Cape Enrage Road
Waterside, New Brunswick, Canada E4H 4Z4

Toegang tot Cape Enrage kost $20 voor een gezin (twee volwassenen en twee kinderen tot 18 jaar) of $6 per volwassene en $5 voor kinderen (5-17). Bezoek voor openingstijden de website. 

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van New Brunswick

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies