Capilano Suspension Bridge, Vancouver

Capilano Suspension Bridge Vancouver

Nadat de bouwer van de Capilano Suspension Bridge bij Vancouver in 1889 een aantal paarden de rivier over had laten zwemmen met touwen, functioneerde de provisorische brug vooral als vriendendienst. Dat de brug op deze locatie meer dan 120 jaar later een attractie van wereldklasse zou zijn, had de bouwer nooit kunnen dromen.

Geschiedenis van de Capilano Suspension Bridge

Het was 1889 toen civiel ingenieur George Grant Mackay een span paarden met lange touwen de Capilano River over liet zwemmen. Vervolgens construeerde hij  de oorspronkelijke Capilano Suspension Bridge van cederhout en henneptouw. Toen de brug eenmaal op zijn plek lag en volledig klaar was, maakten zijn vrienden dankbaar gebruik van het bouwwerk.

De toch wel erg slingerende en steeds zwakker wordende originele versie van de brug werd in 1903 geüpgraded naar een hangbrug met staalkabels. Toen in 1910 Mackay’s pand werd verkocht en in de loop der jaren van eigenaar veranderde, verbeterde elke volgende eigenaar de brug en deze groeide uit tot een toeristische bestemming van wereldklasse.

De overspanning werd volledig herbouwd in 1956 en sindsdien trekt de 137 meter lange brug die 70 meter boven de rivier hangt, elk jaar een enorme massa bezoekers die niet alleen over de hangbrug willen lopen, maar ook de omliggende attracties te bezoeken die in de loop der tijd rondom de brug zijn aangelegd.

Andere attracties

Zo ligt bijvoorbeeld aan de westkant van de brug de Treetop Adventures Canopy Walk, die bestaat uit een achttal houten bruggen die zijn opgehangen tussen een aantal enorme Douglas sparren van meer dan 30 meter hoog. Deze wandeldecks zijn niet aan de bomen bevestigd met spijkers of bouten, want dat zou de bomen beschadigen en daardoor zouden ze kunnen sneuvelen. In plaats daarvan heeft men speciaal ontworpen metalen kragen gebruikt om de bomen te sparen en toch een schitterende bezoekerservaring te kunnen garanderen.

In 2011 opende de Cliffwalk aan de oostkant van de kloof, een attractie die menigeen hoogtevrees zal opleveren. De Cliffwalk is een loopbrug die direct aan de rotsen van de klif is bevestigd en bestaat uit een aantal veilige en smalle loopbruggen die door de bomen en over de rivier lopen. Het biedt een prachtig uitzicht op de Suspension Bridge zelf, evenals op de rivier beneden en het omliggende bos. De Cliffwalk is een unieke manier om kennis te maken met de overweldigende natuur van West-Canada, zeker als dit je eerste uitstapje is na aankomst in Vancouver City! Bekijk deze video voor een indruk.

Feestdagen bij de Capilano Suspension Bridge

Tijdens de donkere dagen van de winterperiode (november tot januari) wordt het aanzienlijk drukker. De bezoekers worden vooral aangetrokken door de honderden lichtjes die dan over de brug en de omliggende boomtoppen zijn gedrapeerd.

Het Capilano Suspension Bridge park biedt altijd een gratis pendeldienst vanaf verschillende locaties in Vancouver City gedurende de dag. Dit is echt een superleuke ervaring!

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *