Carcross, Yukon: Mountainbike en fatbike paradijs van het Noorden

Carcross Yukon mountainbiken Montana Mountain

Hoewel de naam van het plaatsje Carcross je nu niet direct doet denken aan mountainbiken of fatbiken, is het een steeds populairdere bestemming aan het worden voor fanatieke mountainbikers. Sterker nog, in diverse tijdschriften wordt het genoemd als een van de beste bestemmingen voor een mountainbike vakantie.

Gelegen aan de Klondike Highway in de Yukon, net over de grens met British Columbia, ligt Carcross, een plaatsje waarbij het aantal toeristen vaak het inwonertal overstijgt. Het heeft namelijk slechts 150 inwoners.

Carcross heette oorspronkelijk Caribou Crossing, vernoemd naar de enorme kuddes kariboes die hier jaarlijks van en naar het noorden trokken en gebruikmaakten van de ondiepe doorgangen in Nares Lake.

Mountainbiken in Carcross, Yukon

Ingeklemd op een zanderige landengte tussen Lake Bennett en Nares Lake, ligt Carcross aan de voet van de Montana Mountain, een oud en verlaten mijngebied, maar bezaaid met prachtige paden om te mountainbiken! De oude paden werden door de mountainbike pioniers ‘afgestoft’ en sindsdien is de mountainbike scene hier enorm gegroeid.

Een van de betere mountainbike trails heeft de naam Nares View en de aanvang van dit ware juweeltje ligt op ongeveer drie kwartier fietsen vanaf de ontsluitingsweg van Montana Mountain. Het is even klimmen maar Nares View is een schitterende afdaling. Deze snelle trail loopt door dichte bossen en raast langs rotswanden. De uitzichten op de lager gelegen meren zijn geweldig. Deze technische afdaling vergt ongeveer 30 minuten.

Nog in ontwikkeling

De mountainbike scene in Carcross is nog volop in ontwikkeling. De lokale overheden zien dat er hier iets moois in ontwikkeling is en dat de lokale economie garen kan spinnen bij de aantrekkingskracht op mountainbikers wereldwijd. Er worden meer mountainbike routes aangelegd en Carcross krijgt steeds meer voorzieningen die erop zijn gericht om toeristen het naar de zin te maken. Zo zijn er tegenwoordig voorzieningen als de Caribou Coffee, met heerlijke espresso en zelfs een cafe om een pintje te drinken.

De mountainbike wereld ontvangt de ontwikkelingen zeker positief met een toenemend aantal bezoekers zal de uitbreiding van het aantal trails zeker aanhouden. Steeds meer lokale reisorganisaties bieden mountainbiking tours aan als daguitje. Inmiddels ligt er 75 kilometer aan mountainbike en fatbike parcours in de regio Carcross. Bekijk deze video voor een goede indruk van de geweldige omgeving waar je gaat mountainbiken of fatbiken.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies