Caribou Lodge, Nederlands ondernemerschap in hartje Banff

Caribou Lodge Banff Lodging Company

Al talloze keren was ik het prachtige hotel van de Caribou Lodge in Banff gepasseerd en elke keer weer was ik geïmponeerd door het prachtige exterieur en vooral: hoe romantisch moet dit er bij winter wel niet uitzien? Want het was steeds tijdens de zomermaanden dat ik hier was geweest.

Afgelopen februari was het eindelijk zo ver, tijdens mijn winterrondreis met Dutch Wolf Tours door winters Canada zouden we in de Caribou Lodge in Banff verblijven. Nadat we de koffers hadden uitgeladen, liep ik vol verwachting naar binnen….

Het interieur deed niet onder voor de verwachtingen die ik had. Een heerlijk Canadese uitstraling, Canadese vriendelijkheid bij de receptie, een typisch Canadese kamer… Ofwel, een typisch Canadees hotel. Maar even later begreep ik dus dat de Caribou Lodge alles behalve Canadees is. Dit hotel maakt namelijk deel uit van een holding. De eigenaar is in hart en nieren een Nederlander. Hoewel, in zijn hart….dat laat ik even in het midden, want kennelijk heeft hij zijn hart verloren in het hartje van de Canadese Rocky Mountains.

Banff Lodging Company

In 1985 werd de Banff Lodging Company opgericht door de Nederlander Wim Pauw toen hij het winkelcentrum Caribou Corner kocht. Het bedrijf kocht andere panden in hartje Banff en opende het eerste bedrijf in de hotelbranche, de Caribou Lodge. Ook de Keg, een steak restaurant werd geopend.

Leuk om te weten: het winkelcentrum Caribou Corner dat in 1985 werd geopend, is inmiddels een UNESCO World Heritage Site.

Groei Banff Lodging Company

In de loop der jaren heeft de Banff Lodging Company een ongekende groei doorgemaakt. Vrijwel elk jaar werd er wel een aankoop gedaan of werd er een pand gebouwd, waarbij de “Pauw succesformule” werd toegepast. Anno 2019 heeft de holding een respectabele lijst aan prominente panden in Banff in bezit, waaronder dus de Caribou Lodge, Wolf en Bear Mall, Banff Rocky Mountain Resort, Tunnel Mountain Resort en Fox Hotels.

Caribou Lodge en Keg Steakhouse

De Caribou Lodge is een absolute aanrader om te verblijven. Het is duidelijk dat de Pauw-succesformule hier is toegepast: “We believe in exceeding the expectations of our guests.” Alles is keurig, schoon en prima geregeld. Je verblijft in een typisch Canadese entourage, maar krijgt als extraatje de Nederlandse “cherry on the pie”, namelijk de overtreffen van je verwachtingen. Dit vereist misschien wat uitleg. Mijn persoonlijke ervaring is dat de gemiddelde Canadese standaard ligt op “goed is goed (genoeg)”. Wij Nederlanders zijn handelaars, onze standaard ligt hoger. We vragen, maar geven ook “het onderste uit de kan”. Maar goed, dat is mijn persoonlijke mening. :-)

TIP: Als je in de Caribou Lodge verblijft, bezuinig dan zeker niet op het ontbijt in de Keg, het restaurant van het hotel. Je hebt een gigantische keuze uit heerlijke ontbijttraktaties en bovendien is het hier ontzettend sfeervol.

Wil je ook in de Caribou Lodge in Banff verblijven? Bekijk dan de foto’s even op Booking.com.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies