Circuit Gilles-Villeneuve, Montreal: Grand Prix Canada Formule 1

Circuit Gilles-Villeneuve Montreal Formule 1

Wanneer je op je vakantie door Canada in de buurt van Montreal bent, is een bezoek aan het wereldberoemde Formule 1 Circuit Gilles-Villeneuve een absolute aanrader. Het parcours is een 4,361 meter lange autoracebaan en is sinds 1978 de plek waar de Formule 1 Grand Prix du Canada plaatsvindt. 

Over Circuit Gilles-Villeneuve

Circuit Gilles-Villeneuve staat bekend om zijn gladde asfaltoppervlak en de nauwgezette manier waarop het spoor wordt onderhouden om te voldoen aan de eisen van de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA). De optimale baanomstandigheden dragen bij aan de hoogwaardige raceprestaties van de coureurs in hun F1-auto’s.

Jaarlijks strijden topnamen uit de Formule 1 hier om de eer, zoals Max Verstappen, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Het leuke van het circuit is dat het is aangelegd op een kunstmatig eiland, midden in de St. Lawrence Rivier die door de stad stroomt. Het circuit loopt langs een roeibaan die werd gebruikt voor de Olympische Spelen van 1976.

In eerste instantie heette het circuit Ile de Notre Dame, maar werd later hernoemd naar de Canadese coureur Gilles Villeneuve, toen hij zijn eerste Formule 1 overwinning behaalde, prompt tijdens een thuiswedstrijd op dit circuit.

Recreatie op Circuit Gilles-Villeneuve

Als er geen evenementen op het circuit worden georganiseerd, is het parcours een unieke omgeving waar je naar hartenlust kunt fietsen, para-cyclen, inline skaten en hardlopen. Het is dan een heerlijke plek om lekker in de buitenlucht te recreëren.

Omringd door weelderige tuinen en een groot aantal kunstwerken, is het circuit een aangename en ontspannende plek. De veelzijdige baan biedt met zijn strategische ligging in de Saint Lawrence-rivier ook een geweldig uitzicht op de stad Montréal.

Bezoek aan het circuit

Natuurlijk kun je het Circuit Gilles-Villeneuve tijdens de Formule 1 race bezoeken, maar dat is aanzienlijk prijziger dan een bezoek buiten het formule 1 weekend in juni in Montreal. Buiten dit specifieke weekend is de toegang gratis. Wel moet je rekening houden met parkeerkosten van je huurauto of camper.

Het is sowieso een buitengewoon gezellige omgeving waar bootjes langsvaren en waar tijdens de zomermaanden altijd een heerlijk relaxte vakantiestemming hangt. Een échte aanrader om te bezoeken! Je kunt een bezoek aan het circuit mooi combineren met andere highlights van Montreal. Bekijk deze video voor een indruk van het circuit vanuit de lucht.

Formule 1 Grand Prix van Canada bezoeken

Natuurlijk is het een geweldige belevenis om tijdens je vakantie in Canada de Formule 1 Grand Prix van Canada te bezoeken. In 2021 is er door COVID-19 geen race geweest, maar voor de volgende Montreal Grand Prix kun je kaarten kopen. Op deze pagina kun je de verschillende beschikbare plaatsen zien met de bijbehorende prijzen.

Andere motorsportevenementen

Afgezien van de Formule 1, organiseert het circuit gedurende het hele jaar verschillende andere motorsportevenementen. Deze kunnen andere raceseries omvatten, zoals Formula E, muscle car kampioenschappen en motorraces. Controleer de evenementenkalender op voorhand om te zien wat er zal plaatsvinden tijdens uw bezoek.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Quebec

Veelgestelde vragen

Waar is de Formule 1 van Canada?

De Formule 1 Grand Prix van Canada wordt gehouden op het Circuit Gilles-Villeneuve, Montreal, Canada. Het circuit is gelegen op Île Notre-Dame, een eiland in de Saint Lawrence rivier in Montreal. Het circuit is vernoemd naar de Canadese Formule 1-coureur Gilles Villeneuve, die in 1982 tragisch omkwam tijdens een kwalificatiesessie voor de Belgische Grand Prix. Het circuit is sinds 1978 de thuisbasis van de Grand Prix van Canada, met slechts enkele uitzonderingen. Het traject staat bekend om zijn lange rechte stukken en de beruchte “Wall of Champions”, een muur in de laatste chicane waar vele voormalige deelnemers zijn gecrasht.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies