CN Tower Edge Walk, Toronto: wandel een rondje op 356 meter hoogte

CN Tower EdgeWalk Toronto

De CN Tower is toch wel het voornaamste icoon van Toronto, de grootste stad van Canada. Afhankelijk van het weer zie je vanuit het vliegtuig vaak de rechtopstaande ‘naald’ al statig boven Downtown Toronto uittorenen. Ondanks de honderden wolkenkrabbers die de toren omringen blijft het met vlag en wimpel het hoogste bouwwerk van Toronto.

Het is eigenlijk een vreemd idee van de CN Tower is voortgekomen ​​uit de wens van de Canadese National Railway in 1968 om een ​​groot tv- en radiocommunicatieplatform te bouwen om de regio Toronto te bedienen en hiermee de kracht van Canada en de Canadese industrie te demonstreren.

Record CN Tower

Met 553 meter overtrof de CN Tower in 1976 al de hoogte van de Ostankino Tower (540m) in Moskou, toen deze nog in aanbouw was. Hiermee werd de radiotoren in Toronto het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld, tot 2007, toen de Burj Khalifa in Dubai het record verpletterde met een hoogte van 828 meter. Vervolgens ging de Guangzhou TV & Sightseeing Tower in 2009 met het record aan de haal.

Desondanks blijft de CN-toren de hoogste vrijstaande structuur op het westelijk halfrond, het kenmerkende icoon van de skyline van Toronto en een symbool van Canada. Ook behoudt de CN Tower tot op heden een zeer apart record: het bouwwerk heeft een metalen trap met 2.579 treden naar de top van de toren. Daarmee is het de hoogste metalen trap op aarde.

De CN Tower bezoeken

Als je in Toronto bent en de highlights van de stad wilt bezoeken, hoort een beklimming van de CN Tower er natuurlijk ook bij. De toren is grotendeels hol van binnen en op een hoogte van ongeveer 350 meter is er een uitbouw met een aantal verdiepingen, waar zich de meeste toeristenfaciliteiten bevinden: hier zijn een restaurant, een café en diverse uitkijkruimtes, waaronder een uitkijkplatforms. Doordat de uitbouw breder is dan de toren zelf, is het hier mogelijk om door een glazen vloer de diepte in te kijken.

CN Tower Edge Walk

De CN Tower Edge Walk is de meest opwindende attractie van de CN Tower en de eerste in zijn soort in Noord-Amerika. Het is ‘s werelds hoogste full-circle handsfree wandeling op een 1,5 m brede richel op de top van de uitbouw op 356 meter boven de grond.

Waaghalzen kunnen in groepjes van zes over de richel lopen, terwijl ze met een harnassysteem aan een veiligheidssysteem hangen. Getrainde EdgeWalk-gidsen moedigen de deelnemers aan om hun persoonlijke grenzen te verleggen, zodat ze achterover kunnen leunen met niets anders dan lucht en een adembenemend uitzicht op Lake Ontario eronder.

De EdgeWalk is zodanig ontwikkeld dat deze voldoet aan de hoogste internationale veiligheidsnormen en duurt anderhalf uur. Tickets kosten 225 dollar plus belasting, waarvoor je ook een herinneringsvideo meekrijgt, samen met afgedrukte foto’s en een deelnamecertificaat. Deelnemers krijgen na afloop van de EdgeWalk ook een Tower Experience-ticket die toegang biedt tot de niveaus voor de LookOut, de Glass Floor en de SkyPod. Deze tickets zijn eenmalig en maximaal twee dagen geldig na de EdgeWalk. Bekijk een video van de CN Tower Edgewalk.

TIP: Als je de CN Tower bezoekt, is het verstandig de entreetickets online vast te bestellen. Vaak zijn er enorme rijen, waardoor de wachttijden flink kunnen oplopen.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *