Cochin Lighthouse, Saskatchewan, vuurtoren op de prairie

Cochin Lighthouse Saskatchewan

De Cochin Lighthouse is een vuurtoren net als elke andere. Hij functioneert volledig, heeft een felle lamp en seint met de regelmaat die je van elke reguliere vuurtoren mag verwachten. Maar wacht, er is geen zee in de buurt en dus ook geen zeevaart die gebruik maakt van de vuurtoren. Nee, de Cochin vuurtoren ligt midden op de prairies op een plek waar niemand gebruik maakt van een dergelijk bouwwerk.

De opmerkelijke locatie van de Cochin Lighthouse op de top van een heuvel tussen de uitgestrekte prairies, is wel moeilijk te bevatten. Hier ligt een vuurtoren tussen de glooiende groene heuvels in plaats van tussen de golven met schuimende koppen. Wat is hier aan de hand?

Over de Cochin Lighthouse

De Cochin Lighthouse is de enige vuurtoren in heel Saskatchewan en dat is logisch, aangezien deze provincie niet aan zee grenst. De vuurtoren is gebouwd in een traditionele stijl, waardoor het lijkt alsof hij gemaakt is om daadwerkelijk zijn taak aan zee te vervullen.

Hoe is deze vuurtoren in Godsnaam op deze plek terecht gekomen? Wel, een van de voormalige burgemeesters van Cochin was na zijn bezoek aan de Canadese oostkust geïnspireerd geraakt en kreeg het lumineuze idee om een soortgelijk bouwwerk in Cochin te plaatsen.

Dwaas plan

Zijn dwaze plan om een ​​vuurtoren in het midden van de prairie te plunderen, werd gerealiseerd en hoewel het natuurlijk in eerste instantie vreemd leek en iedereen hem voor gek verklaarde, raakten de bewoners al snel gewend aan het idee en raakten zowel de lokale bewoners als toeristen gecharmeerd van het monument.

Tegenwoordig is de Cochin Lighthouse een herkenningsbaken en een geliefde plek voor toeristen om te bezoeken of voor de bevolking uit de regio om trouwfoto’s te maken.

Je kunt de vuurtoren ook beklimmen en daarvoor moet je 153 treden omhoog lopen, maar je wordt beloond met een schitterend uitzicht over de hele omtrek.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Saskatchewan

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies