Codroy Valley, Newfoundland, groen, groener, groenst

Codroy Valley Newfoundland

Groen, de meest intense kleur groen die je je kan voorstellen…intense kleuren zijn misschien nog wel de meest karakteristieke eigenschap voor de Codroy Valley op Newfoundland. Deze prachtige vallei ligt op een afstand van ongeveer 35 kilometer ten noordwesten van Port aux Basques. Dit havenstadje is de plaats waar de meeste mensen vanaf het vaste land van Canada aankomen op Newfoundland.

De vallei staat garant voor prachtige wandelingen en picknicks in een wijds panorama. De vallei heeft in tegenstelling tot de rest van het eiland mildere temperaturen. Dit komt doordat de vallei als het ware in een ‘pan’ ligt en daardoor een luwte kent.

Beschut door de Long Range Mountains, staan huisjes met uitzicht over de Codroy River. Schapenwolkjes trekken aan de hemel voorbij terwijl Newfoundland pony’s grazen in de intens groene weiden. Het klinkt allemaal poëtisch en misschien wel té mooi, maar zó mooi is de Codroy Valley in werkelijkheid.

Highlights Codroy Valley

Codroy Valley is een verzameling van vijftien gemeenschappen in West-Newfoundland. Juist deze regio is compleet anders dan de rest van de provincie Newfoundland. Het is een paradijs voor vogelaars, natuurliefhebbers, avonturiers, historici en reizigers.

Begin je bezoek met een bezoek aan de Grand Codroy Estuary Ramsar Site, gelegen aan de monding van de Codroy River. Het is een 925 hectare groot gebied en beschermd gebied waar vogels kunnen broeden. Het is een geweldige manier voor vogelaars om de lokaal voorkomende, maar ook de trekvogels in hun natuurlijk habitat te kunnen fotograferen.

Met name in de herfst komen hier veel roofvogels voor, gedurende het hele jaar zijn hier vele soorten zangvogels te vinden. Een aanrader is om de wandelroute vanaf het informatiecentrum langs de ruisende rivier te maken.

Ook het Codroy Wildlife Museum and Art Gallery is een aanrader om te bezoeken. Hier leer je alles over de honderden soorten dieren, vogels en vissen die in deze regio voorkomen.

Hoe kom je bij de vallei?

Codroy Valley is gelegen aan de Codroy Valley International Wetlands route. Deze schilderachtige weg (Highway 1) loopt vanuit Portes aux Basques in noordelijke richting langs de westkust van Newfoundland. Na 35 kilometer rijd je de vallei in.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies