Comfort Maple, de oudste esdoorn van Canada (500 jaar)

Comfort Maple oudste esdoorn Canada 500 jaar oud

De Comfort Maple is de oudste esdoorn van Canada. De boom heeft een hoogte van 30 meter en meet ruim 6 meter rond de stam. De leeftijd van deze maple tree is ongeveer 500 jaar.

De Ontario Forestry Association schat de leeftijd op 541 jaar, maar dit is nattevingerwerk, aangezien de ringen van de boom nooit zijn geteld. Hoe dan ook, de indrukwekkende afmetingen en imposante aanblik zijn onbetwistbaar en het is zonder twijfel de grootste esdoorn van heel Canada.

Comfort Maple

De boom is vernoemd naar de familie Comfort, die de grond 145 jaar lang bezat voordat de familie het kavel in 1961 schonk aan de organisatie van de Niagara Conservation Organisation.  Sindsdien is de boom een symbool van de Canadian Heritage.

De Comfort Maple heeft tijdens zijn leven van een half millennium  heel wat ontberingen moeten doorstaan. De boom is minstens één keer door de bliksem getroffen en helaas blijkt er ook rot in de boom te zitten. Wonden in de stam zijn opgevuld met stenen en cement om verdere indring van vocht te voorkomen. Ook worden sommige takken met behulp van touwen en kabels omhoog gehouden. Het ziet er helaas naar uit dat de Comfort Maple het jaar 2100 niet meer gaat halen.

De mooiste tijd van het jaar om deze unieke boom te bezoeken is tijdens de Indian Summer wanneer de bladeren prachtig rood kleuren. Natuurlijk is de zomer ook heerlijk voor een lekkere picknick onder deze iconische esdoorn.

Bezoek deze esdoorn

De Comfort Maple kun je vinden in de regio North Pelham, Ontario. Dus als je onderweg naar Niagara Falls bent, ligt deze boom op de route. Het beschermde stukje grond waarop de boom staat ligt aan het einde van een smal steegje van Metler Road. Niagara Regional Rd. 28 in de buurt van North Pelham. Er staat alleen een klein bordje langs de weg, dus goed opletten!

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Ontario

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies