Continental Divide Trail, de hoogste wandelroute van Noord-Amerika

Continental Divide Trail wandelroute

De Continental Divide Scenic Trail (CDT) staat al lang bekend als het zwaarste langeafstandspad van het Noord-Amerika. De wandelroute bevindt zich op grote hoogte langs de Continental Divide, de lijn die de waterscheiding in Noord-Amerika markeert. Deze waterscheiding geeft de stroomgebieden aan van de verschillende rivieren op het continent: enerzijds de rivieren die uitkomen in de Grote Oceaan, anderzijds die van de rivieren die uitkomen in de Atlantische Oceaan.

Route Continental Divide Trail

De Continental Divide Trail doorkruist woestijnen en ijsvelden en loopt door gebieden die zo  afgelegen zijn dat je er een hele dag kan wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. In totaal is de wandelroute 5.000 kilometer lang en loopt door drie landen: Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Hoewel dit natuurlijk een aanzienlijke afstand is, valt deze in het niet bij de Trans Canada Trail die een lengte heeft van 24.000 kilometer.

Jaarlijks proberen zo’n 2.000 wandelaars het gehele traject te lopen, maar velen daarvan haken voortijdig af, omdat ze het wandelen op deze grote hoogten hebben onderschat.

Laatste secties

De Continental Divide Trail werd in 1978 door het Amerikaanse Congres uitgeroepen tot National Scenic Trail en in 2018 is het dus de 40e verjaardag van de route. Om dit te vieren wilde de Great Divide Trail Association  de route van noord naar zuid volledig en consequent markeren met bewegwijzering.  Met vele vrijwilligers is afgelopen zomer en najaar hard gewerkt om de laatste secties van de wandelroute aan te pakken en te voorzien van markeringsborden. In totaal werden dit

Continental Divide Trail in Canada

De Continental Divide Trail in Canada vangt aan in Kakwa Provincial Park ten noordwesten van Jasper National Park en loopt vanaf daar zuidwaarts door Jasper en Yoho National Park naar Waterton National Park om vervolgens door de Amerikaanse Rockies verder naar het zuiden te lopen.

Langs de route zijn talloze goede faciliteiten te vinden zoals campings en toiletten. Waarmee men wel rekening moet houden is dat er over vrijwel de gehele route ( in ieder geval het Canadese deel) nauwelijks telefoonverbinding beschikbaar is. Live-video’s en facebooken is er dus niet bij.

Beste periode

De beste periode om de Continental Divide Trail af te leggen is tijdens de zomer, dus juli en augustus. Aangezien een groot deel van de wandelroute boven de bomengrens ligt en sneeuwbuien altijd op de loer liggen, is het verstandig goed voorbereid te werk te gaan als je de uitdaging wilt aangaan.

Ga voor meer informatie naar continentaldividetrail.org.

Photo door Matt Janzen.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies