Crowsnest Pass: Frank Slide en Crowsnest Provincial Park

Frank Slide Alberta Crowsnest Pass

Crowsnest Pass is een gemeente in het zuidelijke deel van de Rocky Mountains in het zuidwesten van Alberta. De gemeente ligt exact op de grens tussen Alberta en British Columbia en is ontstaan ​door de samenvoeging van vijf kleinere gemeenten, namelijk Bellevue, Blairmore, Coleman en het dorp Frank.

Vooral Frank staat bekend om zijn rampzalige verleden. In deze regio hebben altijd veel mijnbouw plaatsgevonden. Er liggen enorme voorraden steenkool. Het was het dorpje Frank dat in 1903 door een massieve aardverschuiving deels werd bedolven onder rotspuin, waarbij ongeveer 110 miljoen ton rots van Turtle Mountain zich de diepte in stortte en een groot deel van Frank verwoestte. Lees meer over de Frank Slide.

Activiteiten in en rond Crowsnest Pass

Hoewel de meeste reizigers hier op doortocht zijn en de Frank Slide willen zien, zijn er toch ook veel leuke activiteiten in en rond Crowsnest Pass. In de omliggende gebieden kun je prachtig mountainbiken, met een terreinwagen off-road rijden, kamperen, wandelen, kanoën, kajakken of op een SUP-board de omgeving vanaf het water verkennen.

Wandelen bij Crowsnest Pass

De wandelroutes en bezienswaardigheden in de regio die de moeite waard zijn, zijn onder meer de Turtle Mountain Trail, Miner’s Historic Trail, Chinook Lake, Crowsnest Lake, Crowsnest Provincial Park, Lundbreck Falls, Bob Creek Wildland, Pass Powder Keg en de Langlaufloipen Allison Lake (Coleman).

De eenvoudige 1,5 kilometer lange Frank Slide Trail vind ikzelf de meest indrukwekkende en begint en eindigt op de parkeerplaats bij het Frank Slide Interpretive Center. Het pad slingert zich langs de rand van de beroemde Frank Slide en geeft een geweldig perspectief op de vernietigende kracht en omvang van de ramp die hier meer dan een eeuw geleden plaatsvond. Onderweg staan er diverse informatiezuilen, zodat je een goed beeld krijgt van hetgeen hier ooit heeft plaatsgevonden.

Crowsnest Provincial Park

Crowsnest Provincial Park ligt vlakbij Crowsnest Pass heeft een bijzonder winderig klimaat door de smalle luchtstroom die door de bergpas stroomt.

Zeker als je gezellig wilt picknicken in een prachtige omgeving, dan is Crowsnest Provincial Park bijzonder geschikt. Het landschap is spectaculair en de kans is bijzonder groot dat je wordt begroet door elanden en herten.

In het park heb je beschikking over een picknickplaats en picknicktafels, toiletten en drinkwater. Crowsnest Provincial Park ligt op 51 kilometer ten oosten van Fernie aan Highway 3.

Zelfs als je even klaar bent met de prachtige parken van de Rocky Mountains, heb je vanaf hier wel een laatste prachtig uitzicht op de Rockies voordat je de Great Plains van Alberta oprijdt. Daarvoor kun je het best een stop maken bij de Olsen Rest Stop langs Crowsnest Highway 3 op 16 kilometer ten oosten van Fernie.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies