Whitehorse, Yukon: de leukste dagtochten in de omgeving

dagtrips Whitehorse hondenslede

Gelegen in het verre noorden, is Whitehorse een perfecte uitvalsbasis om de schitterende toendra van Yukon te verkennen. Hier in de Arctic heb je ruimte, voel je je een met de natuur en zijn de dagen lekker lang in de zomer.

Whitehorse wordt ook wel gezien als de toegangspoort naar de extreme Yukon in het noorden van Canada. De stad heeft de enige internationale luchthaven van het gehele territorium. De meeste bezoekers van Yukon beginnen hier dus hun avontuur.

De stad Whitehorse is een gezellige provinciestad en tijdens je verblijf is het zeker aan te raden een wandeling te maken langs de ‘Mighty Yukon River’ die dwars door de stad loopt. Maar ook buiten Whitehorse zijn er leuke uitstapjes te maken. Wij zetten de leukste dagtochten voor je op een rij.

De leukste dagtochten vanuit Whitehorse, Yukon

Paardrijden bij Fish Lake

Prachtige uitzichten zijn vrijwel synoniem aan Yukon. Fish Lake ligt een klein half uurtje rijden ten westen van Whitehorse. Het glazig uitziende, sprankelende meer wordt omgeven door weelderige groene heuvels en wordt frequenter bezocht door beren dan door mensen.

Hier is het schitterend paardrijden en wandelen. Vooral ’s morgens vroeg, wanneer het meer nog in een mysterieuze damp hangt, is de omgeving adembenemend mooi.

Een geweldige manier om de omgeving van Fish Lake te verkennen, is door een paardrijd tour te boeken bij de Sky High Wilderness Ranch. Een dagtocht voert je door de bossen en weiden, bezaaid met bloemen en wildebessenstruiken. Een schitterende ervaring!

Lekker badderen in de Takhini Hot Pools

Met spierpijn van een dagje paardrijden is een ​​duik in de hot pools van Takhini geen overbodige luxe. In een prachtige omgeving, omgeven door bossen, liggen deze hotsprings op ongeveer 30 minuten rijden van Whitehorse.

De baden hebben temperaturen tussen 36° en 42° Celsius en zijn zeer rijk aan mineralen. Ze zijn vooral populair in de winter wanneer men met bevroren haren in het heerlijk warme water zit. Er wordt jaarlijks zelfs een ‘International Hair Freezing Contest’ gehouden.  https://youtu.be/KXtbxYVu6Pw

Bewonder het noorderlicht

Waar kan je beter het noorderlicht bewonderen dan in Whitehorse? Op deze noordelijke breedtegraad is het noorderlicht prachtig te zien tijdens de lange nachten in de winter. En als het even kan vanuit de warmwaterbaden van de Takhini hotsprings!

Aangezien de nachten in de zomermaanden maar heel kort zijn, kun je beter tijdens de donkere maanden het noorderlicht bewonderen om je kansen te vergroten. Omdat je natuurlijk zo min mogelijk last wilt hebben van lichtvervuiling, zijn er diverse aanbieders vanuit Whitehorse die je naar het platteland brengen, waar nauwelijks lichten zijn.

Northern Tales is een voorbeeld. Zij brengen je naar hun gezellige hutten op zo’n 30 minuten vanuit Whitehorse. Bezoekers verzamelen zich rond de ouderwetse houtkachels en smullen van lekkernijen zoals dampende warme chocolademelk en koekjes, terwijl ze wachten op de aurora borealis. Hoewel je nooit garantie hebt op de dansende lichten aan de hemel, is het sowieso een ontzettend leuke en vooral typisch Canadese ervaring.

Ga hondensleeën

Er is bijna niets Canadeser dan met een hondenslee de besneeuwde vlaktes bedwingen van de oneindige Yukon. Een populaire plek om dit te doen is op het bevroren Lake Laberge, dat op 45 minuten rijden ten noorden van Whitehorse ligt. Cathers Adventures is een bekende tour operator in het gebied die dergelijke tochten organiseert.

Ik beveel Cathers Adventures speciaal aan, omdat je bij hun, in tegenstelling tot bij andere aanbieders, hier ook zelf een roedel honden mag mennen op de slede, terwijl je bij andere alleen mag meerijden.

De tochten beginnen met een korte demo waarin wordt je leert hoe je de roedel honden moet begeleiden. En dan is het vervolgens hard werken! De dagtochten zijn een leuke en veilige activiteit voor alle leeftijden en een once in a lifetime ervaring!

Kluane National Park

Een van de meest spectaculaire delen van de Yukon is toch wel Kluane National Park. Op twee uur rijden van Whitehorse ligt het park dat het gehele jaar door spectaculair is om te bezoeken met turquoise meren, torenhoge bergen, schitterend witte gletsjers en veel wildlife.

Geniet van een picknick langs de oevers van de spectaculaire Kluane Lake of huur een kajak en ga peddelen op de nabijgelegen Kathleen Lake tegen de scherp aftekenende bergtoppen in de omgeving.

Voor degenen die wat meer budget hebben en iets spectaculairs willen doen, is er ook de optie om een flightseeing tour te doen over het park. Je vliegt in een bush plane over de uitgestrekte gletsjers, langs Mount Logan, de hoogste berg van Canada en maakt op een geweldige manier kennis met het ruige landschap van Kluane NP.

Yukon Wildlife Preserve

Een populaire plek voor gezinnen is de Yukon Wildlife Preserve dat ligt op 20 minuten rijden vanuit Whitehorse. Dit dierenreservaat is de thuisbasis van alle dieren die in het verre noorden voorkomen. Hier leven deze dieren in hun natuurlijke omgeving, zoals elanden, diverse schapen- en geiten- en hertensoorten, beren, lynxen en houtbizons, de grootste zoogdieren van Noord-Amerika.

In het reservaat kun je een tour maken door het reservaat of een wandelen langs de omtrek van het park, waar je vanuit observatieruimtes de dieren kunt bekijken.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies