De 5 mooiste roadtrips van Canada

Roadtrips Canada Alaska Highway

Je gaat op vakantie naar Canada..waarvoor? De natuur, de vriendelijke bevolking, wildlife en ja! Roadtrips! Het enorme Canada heeft talloze roadtrips in petto voor de liefhebbers!

Als je houdt van de natuur, verre uitzichten en je houdt van autorijden, dan moet je zeker verder lezen, want in dit blog hebben we de vijf mooiste roadtrips van Canada voor je op een rijtje gezet.

De 5 mooiste roadtrips van Canada

1.Cabot Trail

De Cabot Trail is met kop en schouders de mooiste roadtrip van de Maritimes, de Atlantische kustprovincies. Deze route windt zich in een 300 kilometer lange lus rond de kust van Cape Breton Island in het noorden van Nova Scotia.

Cape Breton Island heeft kleine schilderachtige haventjes en het leuke is: de plaatsjes aan de westkant van het eiland zijn Franstalig en aan de oostkant Engelstalig. De Cabot Trail loopt door Cape Breton Highlands National Park, een schitterend park waar ik je zeker ook de Skyline Trail wandeling kan aanraden. Zorg dat je deze roadtrip tegen de klok in rijdt, want dan heb je de mooiste uitzichten en geen last van tegemoetkomend verkeer. In dit blog geven we meer tips voor de Cabot Trail.

2.Gaspé en de kust van St. Lawrence

Highway 132 strekt zich ten oosten van Québec City uit tot en rond het volledige Gaspé Peninsula. Deze schitterende route loopt langs de St. Lawrence River en de Gulf of St. Lawrence. Vooral voorbij het plaatsje Matane, langs de noordkust van de Gaspé Peninsula, wordt de route echt geweldig. Nu  begrijp je waarom deze route genoemd wordt in de mooiste roadtrips van Canada.

Vanaf hier rijd je langs kliffen met uitzichten over de Gulf of St. Lawrence en kom je door kleine dorpjes die de thuisbasis zijn voor kunstenaars en ambachtslieden. Hier wordt niet veel Engels gesproken, maar dat maakt niet uit want iedereen is welkom.

Vervolg Highway 132 helemaal tot voorbij de vuurtoren bij Phare de Cap-des-Rosiers. Rijd door het Parc Forillon door naar Percé, het einde van deze roadtrip, en bezichtig daar de beroemde Percé Rock, de thuisbasis voor meer dan een kwart miljoen zeevogels.

3.Lake Superior, ten zuiden van Wawa

Dit stuk van de Trans Canada Highway werd speciaal aangelegd. Later bleek waarom….het werd een van de populairste roadtrips van Canada. Dit schitterende stuk snelweg tussen Wawa En Sault Ste. Marie, deels langs de kustlijn van Lake Superior, is ronduit adembenemend. Met name het stuk tussen Agawa Bay en Batchawanna Bay is misschien wel het allermooiste deel van deze roadtrip. Dit stuk móet je gewoon ’s avonds rijden met de prachtige zonsondergangen over het water op de achtergrond.

Het ene moment rijd je door de bossen, het andere moment rijd je tussen de gespleten rotsen door of talloze kleine meertjes. Dit is het Canadese landschap waarvoor je hierheen bent gekomen. De zomer is het beste seizoen, maar de herfst kan ook prachtig zijn vanwege de Indian Summer.

4.Fraser River

British Columbia staat bekend om de prachtige wegen en gevarieerde landschappen. Een van de mooiste roadtrips van Canada, en zeker van British Columbia, is de rit van Hope naar Cache Creek. Deze rit maakt een deel uit van de Trans Canada Highway die het stroomgebied volgt van de Fraser River.

Het meeste verkeer dat naar het oosten moet, zal de snellere route van de rechtere Coquihalla Highway nemen, waardoor de Fraser River-route aanzienlijk wordt ontlast en dus rustiger is qua verkeer. Langs een groot deel van de weg rijd je langs de oostelijke oever van de machtige Fraser River. Je passeert Hell’s Gate, het deel van de rivier waar de stroming enorm krachtig is.

Bij het plaatsje Lytton buigt de Trans Canada Highway af naar het oosten en volgt de Thompson River. Het is leuk om te weten dat de zalmen tijdens de jaarlijkse zalmtrek voor een groot deel dezelfde route volgen.

5.Alaska Highway

Het lijstje van mooiste roadtrips van Canada zou incompleet zijn zonder de Alaska Highway. Deze iconische highway begint in Dawson Creek in British Columbia en loopt helemaal tot aan Delta Junction in Alaska, om daar over te gaan in de Richardson Highway.

Deze roadtrip vertegenwoordigt het mooiste stuk van de Alaska Highway en loopt van Whitehorse naar Alcan Border, vlak over de grens met Alaska. Wees echter voorbereid, want elke dag van het jaar kan er hier sneeuw vallen, vooral in de hoger gelegen delen.

Het allermooiste deel van deze roadtrip is de laatste paar honderd kilometer voorbij Destruction Bay bij Kluane Lake, op weg naar de grens. Het is verbluffend mooi om de majestueuze en hoogste bergen van Canada, die van Kluane National Park,  aan de horizon te zien, zowel in de zomer als in de winter. Deze timelapse video gaat van Anchorage in Alaska over de Alaska Highway naar Vancouver.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies