Elevated Tree Walk, Squamish, BC

Sea to Sky Gondola Elevated Tree Walk bij Squamish

De Sea to Sky Gondola in Squamish, British Columbia, heeft een spannende attractie, genaamd de “Sky Walk”. Deze avontuurlijke ervaring is aangelegd in 2019-2020 en neemt bezoekers mee op een verhoogde wandeling tussen de boomtoppen en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en het Howe Sound-fjord.

Elevated Tree Walk bij Squamish

Kenners weten natuurlijk allang dat Squamish een geweldige bestemming is om kennis te maken met de prachtige natuur van British Columbia. De Sea to Sky Gondola aldaar biedt een mooie gelegenheid om te genieten van een prachtig uitzicht over de Howe Sound met zijn steil uit het water oprijzende bergketens.

Om het toerisme in de regio nog aantrekkelijker te maken, is in 2019 begonnen met de bouw van de Treewalk in Squamish, in navolging van de soortgelijke treewalk bij de Capilano Suspension Bridge.

Met een knipoog kunnen we ook wel stellen dat Squamish, ondanks alle prachtige natuur, toch altijd een beetje de underdog is geweest van het nabijgelegen Whistler, dat in 2018 de indrukwekkende Suspension Bridge bovenop Whistler’s Mountain aanlegde.

Bezoekers van de Sea to Sky Highway hebben in ieder geval een mooie attractie erbij. Het architectonisch verbluffende bouwwerk krijgt de vorm van een toren waar je bovenop een schitterende 360 ​​° outlook hebt over de weelderig begroeide omgeving.

De toren klimt via een spiraalvormig pad naar boven en is ook begaanbaar voor mindervaliden, kinderen en ouderen. Een ander voordeel van deze bouwwijze is dat je enigszins beschut loopt bij regen, waardoor de attractie het hele jaar door bezoekers trekt. Langs de wandelroute zijn er educatieve displays en borden die informatie verstrekken over de lokale flora, fauna en ecologie van het gebied. Dit maakt de wandeling niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

De bouwstructuur van de Treewalk in Squamish is voorlopig de enige in zijn soort in heel Noord-Amerika. Alvorens de organisatie van de Sea to Sky Gondola de bouwvergunning aanvroeg is eerst uitgebreid overlegd met de lokale bevolking van de Squamish First Nations.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies