Elevated Tree Walk, Squamish, BC

Sea to Sky Gondola Elevated Tree Walk bij Squamish

In het najaar van 2019 start de organisatie van de Sea to Sky Gondola in Squamish met de bouw van een enorm vehikel: De Elevated Tree Walk bij Squamish krijgt een hoogte van 34 meter en zal zo’n 2,5 kilometer lang worden.

Elevated Tree Walk bij Squamish

Kenners weten natuurlijk allang dat Squamish een geweldige bestemming is om kennis te maken met de prachtige natuur van British Columbia. De Sea to Sky Gondola aldaar biedt een mooie gelegenheid om te genieten van een prachtig uitzicht over de Howe Sound met zijn steil uit het water oprijzende bergketens.

Om het toerisme in de regio nog aantrekkelijker te maken, wordt vanaf de herfst 2019 aangevangen met de bouw van de Treewalk in Squamish, in navolging van de soortgelijke treewalk bij de Capilano Suspension Bridge.

Met een knipoog kunnen we ook wel stellen dat Squamish, ondanks alle prachtige natuur, toch altijd een beetje de underdog is geweest van het nabijgelegen Whistler, dat in 2018 de indrukwekkende Suspension Bridge bovenop Whistler’s Mountain aanlegde.

Bezoekers van de Sea to Sky Highway hebben in ieder geval weer een mooie attractie in het vooruitzicht. Het architectonisch verbluffende bouwwerk krijgt de vorm van een toren waar je bovenop een schitterende 360 ​​° outlook hebt over de weelderig begroeide omgeving.

De toren zal via een spiraalvormig pad naar boven te beklimmen zijn en is daarmee ook begaanbaar voor mindervaliden, kinderen en ouderen. Een ander voordeel van deze bouwwijze is dat je enigszins beschut loopt bij regen, waardoor de attractie het hele jaar door bezoekers zal trekken.

De bouwstructuur van de Treewalk in Squamish zal voorlopig de enige in zijn soort zijn in heel Noord-Amerika. Alvorens de organisatie van de Sea to Sky Gondola de bouwvergunning aanvroeg is eerst uitgebreid overlegd met de Squamish First Nations.

De bouw van de Elevated Tree Walk in Squamish begint in het najaar van 2019 en de geschatte opening is in het voorjaar van 2020.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies