Bezoek de bizons van Elk Island National Park

Elk Island National Park bizons

Elk Island National Park is een klein nationaal park, net ten westen van Edmonton en een absolute must om te bezoeken. En dat zeg ik niet alleen vanwege de enorme hoeveelheid wildlife die je er kunt vinden, maar ook omdat Parks Canada hier geweldig werk verricht.

Elk Island is het enige nationale park van Canada dat volledig is omgeven door een hekwerk. De reden hiervoor zijn de bizons die hier leven. Deze kolossen die wel tot 1000 kilo kunnen wegen vormen een te groot gevaar voor de highway die vlak langs het park loopt. Natuurlijk zijn er naast bizons nog veel meer wilde dieren te zien, zoals elk, elanden en herten. Als je veel geluk hebt, kun je er nog een Alberta lynx spotten.

Trails in Elk Island National Park

In het park zijn er veel wandelroutes om de prachtige natuur te verkennen. Deze routes variëren in lengte van 400 meter tot wel 15,6 kilometer. Je kunt je het park een beetje voorstellen als de Beekse Bergen, je kunt een route afleggen met je auto (erg Nederlands) en met je camera uit het raam de natuur en wildlife vastleggen, maar natuurlijk is het nog mooier om er wat meer tijd voor uit te trekken en het park te voet te verkennen.

Bizons in Elk Island

Tijdens mijn bezoek aan Elk Island National Park had ons reisgezelschap het privilege om de facility te bezoeken waar Parks Canada de regulatie van bizons verzorgt. Vanuit hier zijn onder andere de bizons in Banff National Park uitgezet in het wild.

Met een zeer ingenieus systeem worden de bizons medisch gecheckt en van elkaar gescheiden, waarna ze in een behandelkamer komen waar ze kunnen worden verzorgd, ingeënt en vervolgens weer aan de kudde kunnen worden toegevoegd.

Het is heel mooi om te zien met hoeveel passie de park rangers de dieren verzorgen en zorg dragen voor het voortbestaan van deze dieren, die slechts honderd jaar geleden bij uitgestorven waren op het Noord-Amerikaanse continent.

Elk Island National Park ligt net ten westen van Edmonton (50 minuten rijden over de Yellowhead Highway) en is dus een klein superpark om te bezoeken als je hier in de buurt bent.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies