Fat Biking: 9 vette trails in de regio Canmore/Banff 

Fat Biking regio Banff Canmore

Fat Biking is in razend tempo een echte wintersport aan het worden en het zal me niet verbazen als het binnen afzienbare tijd een olympische wintersport wordt. De zwaar uitgeruste mountainbikes hebben extra dikke banden en zijn daardoor bijzonder geschikt om in besneeuwde gebieden de trails te bestormen.

Omdat Fat Biking een nog relatief nieuwe sport is, steggelen de parken nog over regelgeving en gedragscodes. In het algemeen kan men stellen dat de mountainbike trails die in de zomer worden gebruikt met de fat bikes ook in de winter kunnen worden gebruikt. De enige issue is dan nog de sneeuwhoogte en de soort sneeuw.

In dit blog zetten we een aantal trails in de regio Banff/Canmore voor je op een rijtje waar je je hart kan ophalen!

Fat Biking Trails in de regio Banff/Canmore

Canmore Nordic Centre, Canmore

Fat Biking is bij het Canmore Nordic Centre uitsluitend toegestaan op de aangewezen single track routes die zijn gemarkeerd met Fat Bike bewegwijzering. Dit zijn de volgende trails:

  • EKG East *
  • EKG
  • Blue Coal Chutes
  • Long Road to Ruin
  • Orchid

Daarnaast zijn er de single-track mountainbikeroutes van de zomer die kunnen worden gebruikt voor fat biking, natuurlijk afhankelijk van de omstandigheden.

Rundle Riverside, Canmore naar Banff

De Rundle Riverside Trail is bereikbaar vanaf de Banff Trail bij het Canmore Nordic Centre. Deze trail is in de zomer een populaire mountainbikeroute en in de winter bijzonder geschikt voor de meer ervaren fatbikers. Het pad volgt de Bow River en eindigt bij de Banff Springs Golf Course.

West Bragg Creek, Bragg Creek

West Bragg Creek is een netwerk van trails dat is ontwikkeld door de Bragg Creek Trail Association en Alberta Parks. In deze trails zit flink wat reliëf dus er is veel klim- en daalwerk.

Goat Creek Trail, Canmore en Banff

Dit pad ligt tussen Canmore en Banff, waardoor het bijzonder geschikt is om zowel heen als terug te rijden. Het derde deel van het parcours bij Canmore is goed berijdbaar, maar de twee andere delen kunnen een flinke uitdaging zijn.

Highline Trail, Canmore

Deze populaire trail bij Canmore  is in de winter vooral een wandel- en snowshoeroute, maar wordt ook gebruikt voor fat biking. Wanneer het flink heeft gesneeuwd is dit een schitterende afdaling op je fat bike. De weg naar de top is echter een pittige uitdaging, maar loont absoluut de moeite, want je wordt beloond met een prachtig uitzicht en een mooie afdaling.

Lowline Trail, Canmore

Parallel aan de Highline Trail loopt de Lowline Trail. Aangezien deze minder stijgt en daalt in reliëf, is deze eenvoudiger te beklimmen en ideaal voor de minder gevorderde fat bikers.

Lake Minnewanka/Cascade Trails, Lake Minnewanka, Banff National Park

Deze 14-kilometer lange trail is in de winter een voorname route die gebruikt wordt door langlaufers, maar ook bijzonder geschikt is voor fat biking. Natuurlijk is de downhill richting het populairst.

Moraine Lake Road

Tijdens de winter is Moraine Lake Road afgesloten voor het verkeer en daardoor wordt deze bijna 20 kilometer lange weg de ultieme route in de regio voor langlaufers en fat bikers. De helling is niet zo heel steil waardoor dit een mooi en eenvoudig parcours is. Zowel voor beginners als voor gevorderden is dit traject uitstekend geschikt. De gevorderden kunnen er flink de gang in houden, de beginners houden iets meer in. De route eindigt bij de parkeerplaats van Moraine Lake. Daar kun je omdraaien of verder fietsen over een niet-geprepareerd parcours.

2 Plaatsen om een fat bike te huren:

Rebound Cycle in Canmore verhuurt fat bikes. Houd rekening met starttarieven per dag van zo’n $50. Adres: 902 Main Street, Canmore. Website: www.reboundcycle.com

Smack Cycles in Bragg Creek verhuurt fat bikes. Website: www.smackcycles.com

BikeBike in Calgary verhuurt fat bikes. Adres: 17 Avenue S.W. Website: www.bikebike.ca

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies