Federale investering natuurbehoud van Clayoquot Sound

natuurbehoud van Clayoquot Sound Tofino Vancouver Island

Ambtenaren van de federale Canadese overheid hebben afgelopen week aangekondigd dat ze via het Natural Heritage Conservation Program 100 miljoen dollar beschikbaar stellen om de 120.000 hectare land te beschermen rond Clayoquot Sound, aan de westkust van Vancouver Island.

Deze oppervlakte beslaat de regio van Tofino en Ucluelet en omvat voor een groot deel land van de lokale Nuu-chah-nulth First Nations, de Ahousaht First Nations en de Tla-o-qui-aht First Nations.

De toezegging van de federale overheid is een doorbraak in de goede richting, aangezien dit haaks staat op het beleid van de provinciale overheid, die volgens de lokale First Nations hiervan nog niet het belang inziet.

Federale investering natuurbehoud van Clayoquot Sound

Ambtenaren van Nature United, een Canadese natuurbeschermingsorganisatie, geloven ook dat de federale toezegging die afgelopen week is aangekondigd, een positieve stap is. “De inheemse bevolking spant zich al decennia lang in om hun land en wateren te beschermen, het gebied waar ze al duizenden jaren hebben gewoond,” zegt Hadley Archer, operationeel directeur van Nature United in een persbericht. “Deze federale financiering zal de Ahousaht en Tla-o-qui-aht First Nations ondersteunen bij het natuurbehoud van Clayoquot Sound en we zijn er trots op om met hen samen te werken en om ze hierbij te ondersteunen.”

Verwacht wordt dat er binnenkort nog een aankondiging komt die zal specificeren voor welke projecten het geld specifiek beschikbaar komt om het natuurbehoud van Clayquot Sound te ondersteunen.

Laatste grote regenwoud van Vancouver Island

Volgens het persbericht van Nature United, waarin de federale financiering wordt aangekondigd, is Clayoquot Sound het laatst overgebleven grote regenwoud op Vancouver Island. Meer dan driekwart van de ‘old growth’ bossen van het eiland zijn gekapt, verklaarde de organisatie. Avatar Grove bij Port Renfrew is ook een deel van het oorspronkelijke regenwoud dat gelukkig beschermd gebied is tegen houtkap. In 2009 stuitte een local per ongeluk op een oerbos met reuzen van wel 60 meter hoog. Sinds die tijd heeft de vinder zich met succes ingespannen om dat bos te beschermen tegen houtkap.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies