Fogo Island Inn: één van de meest afgelegen hotels op aarde

Fogo Island Inn hotel

Fogo Island Inn ligt op een eiland voor de kust van een eiland voor de kust van Canada. Volg je me? Inderdaad, Fogo Island ligt voor de kust van Newfoundland, in het uiterste oosten van Canada.

Dit eiland is binnen de filosofie van de flat-earthers één van de hoeken van de aarde en daarmee zou het een van de meest afgelegen punten op aarde zijn.

Seizoenen op Fogo Island

Fogo Island is op zich al een prachtige locatie, met natuurlijke landschappen en wilde dieren. Zelfs de meest doorgewinterde ontdekkingsreizigers zouden opgewonden zijn hier aan land te gaan. Er wordt gezegd dat Fogo Island maar liefst 7 verschillende seizoenen heeft. 7? Ja, inderdaad!

Volgens de bewoners van Fogo Island bestaan de zeven seizoenen ​​uit warme zomers, besneeuwde winters, een spectaculair ijsseizoen, een hoopvolle lente, Trap Berth Season in juni, het bessenseizoen van de vroege herfst en de temperamentvolle late herfst.

Ontwerp Fogo Island Inn

De Fogo Island Inn is ontworpen door de in Newfoundland geboren, maar in Noorwegen gevestigde architect Todd Saunders. Het hotel heeft een oppervlakte van ruim 14.000 vierkante meter en staat op palen, omringd door de Noord-Atlantische kust. Alle suites tonen de rijkdom van de omgeving en geven duidelijk een moderne kijk op het traditionele ontwerp en de inrichting van Newfoundland. De architectuur van het pand is gewaagd en zeer onderscheidend op deze plek.

Twee verdiepingen met gastensuites liggen bovenop de palen van het hotel. De bouwwijze met de palen is een duidelijke knipoog naar de traditionele bouwstijl in deze regio, aangezien veel van de gebouwen op Fogo Island zo gebouwd zijn.

Ze ondersteunen niet allen het hotel, maar geven ook een minimale impact op de aangrenzende rotsen, korstmossen en bessen. De strakke lijnen van het pand steken scherp af tegen het grillige en ongelijke landschap van Fogo Island.

De X-vormige structuur van het pand heeft een twee verdiepingen tellende west-naar-oost vleugel en een vier verdiepingen tellende zuid-west naar noord-oost vleugel, die parallel loopt aan de kust met alle suites.

De eerste verdieping omvat de hedendaagse kunstgalerij samengesteld door Fogo Island Arts, de eetzaal, de bar, de lounge en een erfgoedbibliotheek met werken van zowel fictie als non-fictie met betrekking tot Newfoundland die toegankelijk is voor gasten van de Inn en de lokale gemeenschap van Fogo Island.

De bioscoop, de vergaderruimtes, de fitnessruimte en de leeszaal bevinden zich op de tweede verdieping en het dakterras op de vierde verdieping herbergt houtgestookte sauna’s en hot tubs in de buitenlucht. Hier kun je jezelf onderdompelen in pure luxe.

De kamergroottes variëren van 115 tot 380 vierkante meter, met suites op de derde en vierde verdieping, inclusief houtkachels. De plafonds van de kamers op de vierde verdieping volgen de helling van het dak, waardoor de drie meest oostelijke kamers aanzienlijk groter zijn en het slaapgedeelte op de mezzanine hebben.

Bij het ontwerp en de bouw is er grote zorg besteed aan de uitzonderlijke geluidsisolatie om ervoor te zorgen dat gasten alleen het geluid van de nabijgelegen oceaangolven horen. Alle kamers van de Fogo Island Inn zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, wol, katoen en linnen. Het enige plastic in de kamers is de telefoon.

Filosofie Fogo Island Inn

Alle 29 unieke kamers en suites hebben enorme kamerhoge ramen die uitkijken op de wildste en krachtigste oceaan op aarde. Dit hotel heeft meer het uiterlijk van een modern en luxe hotel, maar heeft een verrassend gemoedelijk karakter.

Het hotel heeft sinds de oprichting talloze awards in de wacht gesleept door de geweldige principes die worden gehanteerd omtrent duurzaamheid en respect voor natuur en cultuur.

Het hotel is een absolute aanwinst voor de gemeenschap en 100% van de operationele overschotten wordt opnieuw geïnvesteerd om een duurzame en veerkrachtige toekomst te helpen realiseren.

Laten we één van de meest spectaculaire verblijfplaatsen van Canada even wat nader onder de loep nemen.

Supercool hotel, maar redelijk prijzig

Fogo Island Inn is niet alleen gevestigd in een geweldig pand, maar heeft ook een geweldige focus op duurzaamheid en respect voor op hun eigen website zelf een kaart met daarop de bestedingen van ven mooie omliggende natuur en cultuur. Sterker nog, het hotel publiceert op de eigen website een ‘financiële voedingswijzer’, waarin staat weergegeven hoe elke dollar die binnenkomt wordt gebruikt.

En dat is een mooi bruggetje naar de kamerprijzen, want die zijn zeker niet goedkoop. Dat brengt een belangrijk punt naar voren: geld. Een verblijf in Fogo Island Inn is absoluut niet goedkoop. Het is zelfs ronduit bizar duur. De Labrador Suite heeft de laagste kamerprijs, namelijk $ 1975 per nacht. De Fogo Island Family Suite heeft een prijs van $3475 per nacht. De allerduurste kamer is de Flat Earth Suite, Room 29, maar die prijs is op aanvraag.

Dus als je een paar duizend dollar over hebt of je bent gewoon op zoek naar een superunieke vakantiebestemming, dan is de Fogo Island Inn absoluut een geschikte plek om een kamer te boeken. Bekijk de foto’s van dit waanzinnig mooie hotel.

Wandeling naar Brimstone Head, Fogo Island

Brimstone Head wordt door de Flat Earth Society ook wel gezien als één van de vier hoeken van de aarde.  De aanblik van deze plek lijkt een beetje een ‘combinatie van oorlog en vrede’. Zo vredig als de huisjes van het dorpje er liggen, zo gewelddadig lijkt de rots ‘de kop te hebben opgestoken’.

De wandeling naar Brimstone Head loopt door een dramatisch landschap van rotsen met aan beide zijden steil aflopende kliffen die verdwijnen in de aquamarijne zee.  Brimstone Head is een korte wandeling van twee kilometer en vergt ongeveer een uur om te lopen. Deze wandeling maak je dus niet om uren te lopen, maar het uitzicht is veruit het mooiste van Fogo Island en adembenemend.

De rots van Brimstone Head

De trap die de rots op leidt komt uit bij twee uitkijkplatforms op de top van Brimstone Head. De omgeving doet bijna buitenaards aan door de talloze zwerfstenen en keien en maar weinig begroeiing. Als je goed kijkt zie je dat er toch veel kleine plantjes, zoals bessen, heide, mos en korstmos hier kunnen overleven.

De korte maar steile wandeling geeft een prachtig uitzicht over de zee vanaf het platform op 103 meter hoogte boven de zeespiegel.

Samensmelting van culturen

Het is niet alleen de Brimstone Head die deze plaats bijzonder maakt. Het is een verzameling van Spaans, Frans, Engels en Iers erfgoed dat is samengesmolten tot de huidige cultuur van Fogo Island. Het rijke vissersverleden en de schilderachtige en vooral vredige omgeving, maken dit tot een plaats waar je moet zijn geweest als je van de Atlantische kust houdt.

Hoe kom ik bij deze wandelroute?

Neem de veerboot vanuit Port Albert op Newfoundland naar Stag Harbour op Fogo Island. Rijd vanaf daar via Route 333 af naar Brimstone Head Park. Het kan niet missen. Daar zie je een grote, kronkelende houten trap die leidt naar de twee uitkijkplatforms. Bekijk deze video voor een goede indruk van de wandeling.

Houd er rekening mee dat deze plaats door de Flat Earth Society wordt gezien als één van de vier hoeken van de aarde. Het kan dus dat je een verhitte discussie moet aangaan!

Wij maken gebruik van cookies