Franey Mountain: wandeling langs de Cabot Trail, Nova Scotia

Franey Mountain wandeling Cabot Trail Cape Breton Island Nova Scotia

De wandeling bij Franey Mountain is er een die je in een halve dag kan doen en is gelegen langs de beroemde Cabot Trail op Cape Breton Island, Nova Scotia. Het hoogtepunt van deze wandeling geeft een panoramisch uitzicht op Clyburn Brook Canyon en de kust van Cape Breton. Met name tijdens de Indian Summer zijn de kleuren hier prachtig. Houd onderweg ook de omgeving goed in de gaten, want het kan zo maar dat je een eland ziet.

De wandeling heeft een totale lengte van 6,9 kilometer en heeft een hoogteverschil van 330 meter.

Wandelen bij Franey Mountain

Dit parcours is een lus en is een vrij pittige wandeling, maar op het hoogtepunt wordt je beloond met een prachtig uitzicht. Aan het begin van de route wordt je vooral omringd door loofbomen, maar al snel veranderen deze in boreale bossen. Naarmate je verder op weg bent, wordt het pad al snel steiler. Op sommige lastige stukken is er een trap geplaatst.

Zodra je hoger komt, kom je aan op een soort van plateau, waar je een eerste uitzichtpunt hebt over de canyon. Dit is een prima punt om even te pauzeren en te genieten van de omgeving. Vervolg de route verder naar boven tot je aankomt op de top van Franey Mountain die is bedekt met keien en glad granieten rotsen.

Wees voorzichtig als het vochtig is, want het kan er flink glad zijn. Geniet van het uitzicht op de canyon en de prachtige kustlijn van de Cape Breton Highlands. Vanaf hier kun je het nabijgelegen Ingonish Harbour en Cape Smokey zien liggen.

De route terug naar de parkeerplaats is minder ruig en steil. Hier heb je ook meer de gelegenheid om te genieten van de kleuren van de bladeren. Met name in de herfst zijn de kleuren van de laag bladeren op de grond bijzonder mooi.

In deze omgeving kan je ook prachtig kamperen. De Ingonish Beach Campground en de Cape Breton Highlands National Park Hut zijn echte aanraders als je een goede uitvalsbasis wilt hebben om de omgeving beter te verkennen.

Hoe kom je hier?

Volg de Cabot Trail aan de oostzijde van het eiland richting het noorden. Bij Ingonish Beach rijd je de Cape Breton Highlands in en nadat je de Clyburn Brooke River bent overgestoken sla je linksaf de Franey Road in. Na ongeveer een kilometer kom je bij de parkeerplaats en tevens het trailhead aan. Bekijk een korte, maar geweldige video van zonsopkomst vanaf Franey Mountain.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Nova Scotia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies