Fundy National Park, prachtige natuur en wandelplezier

Fundy National Park

Het Fundy National Park is een relatief klein nationaal park, gelegen aan de Bay of Fundy in de provincie New Brunswick. Ondanks het relatief kleine oppervlak, heeft het park bijzonder veel schoons te bieden.

De ruige kustlijn, de weelderige bossen, maar liefst 26 watervallen en de oever van de spectaculaire Bay of Fundy trekken jaarlijks vele bezoekers naar dit prachtige stuk natuur.

Over Fundy National Park

Het Fundy National Park is opgericht in 1948 en heeft meer dan 175 kilometer aan wandelroutes. Ik heb zelf diverse wandelingen gemaakt in het park, waarbij je door prachtige dalen wandelt, vlak langs klaterende watervallen loopt en schitterende uitzichten hebt.

Leuk om in het park te bezoeken zijn onder andere de ‘covered bridge’ van ligt Point Wolfe. Overdekte bruggen zijn een typisch ‘trademark’ van de provincie New Brunswick. Verspreid over de provincie zijn er nog zo’n 60 te vinden, waarvan er een in Fundy National Park.

Ook leuk om te doen in het park is de eb en vloed in de Bay of Fundy bekijken. Het water in deze baai kent de grootste getijdenverschillen ter wereld die wel kunnen oplopen tot 15 meter, afhankelijk van de maanstand.

Bij eb kun je over de oceaanbodem wandelen en kijken wat het hoogtij heeft achtergelaten. Houd echter wel de tijd in de gaten en zorg dat je beschikking hebt over een getijdentabel, want het tij komt bijzonder snel weer op. Bekijk deze video voor een indruk.

Activiteiten in het park

In het park zijn bijzonder veel mogelijkheden om je heerlijk van de natuur te genieten. De talloze wandelroutes door het park zijn heel goed onderhouden. Kies bijvoorbeeld voor een wandelroute langs de kust (Coastal Trail) en geniet van de prachtige uitzichten over de Bay of Fundy, waarbij je bij helder weer Nova Scotia in de verte kunt zien liggen.

Daarnaast zijn er in het park goede mogelijkheden om te mountainbiken of bijvoorbeeld te gaan kajakken op Bennett Lake. Ook liggen er prachtige openbare golfbanen in het park.

Flora en fauna 

De grote varieteit in planten in het park is werkelijk adembenemend. De bossen in het park zijn samengesteld uit veel soorten bomen, waaronder berken, esdoorns, sparren en andere naaldbomen. Bovendien komen er veel beschermde zeldzame plantensoorten voor, zoals Engels mos, Squashberry en de varensoort Groensteel. Tijdens je wandelingen door het park zal je je verwonderen over de prachtige natuur. Alles lijkt hier gewoon nét even iets groener.

Naast de prachtige flora komen er in Fundy National Park ook enkele grotere diersoorten voor, zoals de zwarte beer, coyotes en herten. Kleinere diersoorten die er voorkomen zijn wasberen, bevers, marters en veel vogelsoorten.

Bezoek aan Fundy National Park

Vanuit de stad Moncton is het park eenvoudig te bereiken. Daarbij adviseer ik je de route te nemen langs de kustlijn (Highway 114). Langs deze route heb je schitterende vergezichten over de Bay of Fundy en kan je bovendien ook de Hopewell Rocks eenvoudig bezoeken. Ook leuk om te bezoeken, vooral met oudere kinderen, is Cape Enrage, een ruig rotsgebied waar je kunt ziplinen, abseilen van de steile rotswanden of op zoek kunt gaan naar miljoenen jaren oude fossielen.

Wil je Fundy National Park vanuit het oosten bezoeken, rijd dan via de stad Fredericton en Sussex richting Alma, het plaatsje bij het park waar tevens het Visitor Center van het park staat. Zeker wanneer je in het park wilt gaan vissen is het belangrijk hier even een permit te halen.

Als je in het park wilt verblijven zijn er drie verschillende campgrounds. Daarnaast zijn er zowel in het park zelf als vlak buiten het park in Alma verschillende accommodatiemogelijkheden.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van New Brunswick

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies