Bezoek de ‘Giants’, de vrolijk gekleurde silo’s op Granville Island, Vancouver

Giants gekleurde silo's Granville Island Vancouver

Granville Island in Vancouver City is een geliefde bestemming om te bezoeken wanneer je in de stad verblijft. Op het stadseiland staat ook een rij gekleurde silo’s die een van de meest gefotografeerde objecten is van de hele stad.

Natuurlijk is een ritje met de watertaxi naar het eiland al een heerlijke bezigheid op een warme zomerse dag, maar ook Granville Island is een heerlijke plek om een dagdeel door te brengen. De farmers market, de vele ambachten en de vele gezellige galerietjes bieden een gezellige drukte.

De ‘Giants’, de vrolijk gekleurde silo’s op Granville Island

Maar ben je op Granville Island, dan zie je ook de zes 23 meter hoge vrolijk gekleurde silo’s. Ooit waren deze silo’s saai grijs en eerder een vervuiler van je horizon. Tegenwoordig lachen ze je in heldere kleuren vanuit de verte al toe en zijn ze een leuke attractie om te bezoeken. De helft van de vrolijke Giants, zoals ze tegenwoordig heten, kijkt uit op de boten die over de False Creek voorbij varen, de andere drie kijken de andere kant op, richting de Ocean Concrete fabriek.

Gustavo en Otavio Pandolfo

De gekleurde silo’s zijn het werk van de Braziliaanse tweeling Gustavo en Otavio Pandolfo, een stel graffitikunstenaars die samen ook wel bekend staan als OSGEMEOS (Portugees voor De Tweeling). Het duo is al sinds 1987 bezig met graffiti en met hun werk hebben ze de wereldwijde graffiti scene beïnvloed. Ze hebben hun kunst inmiddels verspreid over landen in Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika.

In 2014 kreeg het duo de opdracht van het gemeentebestuur van Vancouver City de Giants op Granville Island om de saaie silo’s wat op te vrolijken. De ernaast gelegen Ocean Concrete fabriek heeft een lange geschiedenis en diepe wortels binnen de leefgemeenschappen van de Vancouverites, zoals de inwoners van Vancouver heten. De silo’s werden direct het grootste project van hun portfolio.

Met 90 liter grondverf en maar liefst 1400 kannen spuitverf ging het tweetal aan de slag. De kosten voor het gehele project bedroegen maar liefst 180 duizend dollar, maar een groot deel daarvan werd door middel van crowdfunding ingezameld.

Het lot van de vrolijk gekleurde silo’s op Granville Island is nog onzeker. Ze zijn een geliefde toevoeging aan de skyline van Vancouver, maar het kost ongeveer 17 duizend dollar per jaar om ze te onderhouden en er zal een gulle donor ten tonele moeten verschijnen om die kosten op te kunnen brengen. Als je de Giants nog in goede staat wilt zien en fotograferen, dan adviseer ik je er zo snel mogelijk naartoe te gaan, nu ze nog goed in de verf zitten.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *